alternatywa/indie, pojmowane szeroko
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
alternatywa/indie, pojmowane szeroko
Katon |
18.12.2004 19:13
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka |
The Strokes, The Libertines, The White
Stripes, The Killers, The Music, The Hives, Franz Ferdinand (seria się
kończy), King Of Leon, Razorligth, Jet, Black Rebel Motocykle Club (chyba
walnąłem byka w nazwie).....
Wiecie wogóle że istnieją? Słyszeliście chociaż single tych kapel? Wiecie, że właśnie odmieniają oblicze rocka? Możlliwe że nie, bo w Poslce świadomość istnienia całej nowej i młodej fali rocka nie jest kompletnie przyjmowana do wiadomości. Za szczyty nowoczesnego rocka uważa się Linkin Park i Fridorsdałn, a i tak króluje stary, zmurszały, nieprzemakalny metal. I tak oto, mając w Polsce gigantyczny rynek rockowy tkwimy w muzycznym skansenie, który funduje nam Metal Mind (nie mam pretensji do firmy;jest odbiorca, róbmy produkt; naturalne) zasypując rynek co roku tonami IDENTYCZNYCH metalowych płyt. A gdzieś po garażach pewnie czai się nowe, które wszyscy mają w dupie... |
NeMhAiN |
01.10.2005 14:44
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta |
QUOTE(Kira @ 19.06.2005 00:24) Razorlight, wspaniali są tylko szkoda że niektóre piosenki są do siebie ciut podobne...chyba najbardziej znan jest Stumble and Fall nie?? Wrinkled Fred słyszałąm dwie piosnki i powiem że jak na polski zespół nie są źli ale nie słyszałam więcej więcteżtrudno w sumie powiedzieć... QUOTE(Ahmed @ 29.09.2005 23:58) Zdecydowane TAK dla Franz Ferdinand i White Stripes. Potężna dawka energii, nowej fali rocka. Odnośnie WS to może nie jest to o tyle 'nowa fala rocka" bo jak zapewne zauważyliście jest w nich pełno analogii to starej muzyki, sam głos pana White'a brzmi w wielu utworach jak Robert Plant z Zeppelinów. Wstawki gitarowe z muzyki lat 60/70, jak dla mnie absolutna rewelacja, nowatorskie łączenie starych utworów z nowoczesnym, progresywnym rockiem. White Stripes rockzz!!! Jak się ich słucha to aż cięzko uwierzyć że tą muzykę tworzą tylko 2 osoby. Polecam szczególnie płytkę "Elephant". The White Stripes nie dość że brzmią staro to są starzy ...ten zespół przecież trochę już istnieje, wydali pięć płyt ale dopiero Elephant przyniosła im prawdziwy sukces i wybicie się wysooko ponad resztę Franz Ferdinand swoją drogą ;)Mają bardzo ciekawy najnowszy singielek Do You Want It czy jakoś tak. QUOTE(Katon @ 30.09.2005 13:40) Bloc Party...powiem szczerze że był taki okres że gdy tyklo widziałam ich na mtv 2 od razu przełączałam ale teraz ...........najlepsze są koncerty które ostatnio widuję na mtv 2 czasem można złapać tam ciekawe rzeczy... Chyba trochu przesadziłam z tymi kłotami... |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 02:13 |