Kod Leonarda Da Vinci, szokująca prawda czy wielkie kłamstwo?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Kod Leonarda Da Vinci, szokująca prawda czy wielkie kłamstwo?
ździszek |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 15.12.2005 ![]() |
Ostatnio czytalem Kod Leonarda da Vinci, to świetna książka. w tym temacie możecie się spierać czy zawarto w niej sam fałsz, czy może tylko drobne kłamstewka, a także rozmawiać o filmie, który wyjdzie w maju. Osobiście nie mogę się doczekać. Kod Leonarda da Vinci to najlepsza książka z jakby to nazwać... kryminałów (thillerów?) jakie czytałem.
![]() -------------------- VIVE L'ANARCHE
"Zaiste, zlote jest gówno, które plynie z twoich ust."" ...Stephen King "WIELKI MARSZ" |
![]() ![]() ![]() |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
O rany, już widzę jak macie namieszane w głowach...
QUOTE CO? przecież sam Jan Paweł II uznał, że MAria Magdalena nie była ladacznicą ??? Gdzie to uznał? Pokaż mi to zapisane w jakiejś encyklice... Może nie była po tym jak sie przyłączyła do uczniów, tego jestem nawet pewien, natomiast wcześniej... QUOTE twierdzisz, że związek z ladacznicą byłby odnotowany? to słuchaj: w czasach Chrystusa obowiązkiem kapłanów było ożenić się, a trochę dziwne, że Jezus nie był żonaty? Chyba by to odnotowali. Skąd ty bierzesz takie informacje? Po pierwsze - Jezus nie był kapłanem. Po drugie - kapłani nie mieli obowiązku żenić się - mili przywilej i było to zalecane, ale żaden obowiązek. QUOTE matoos, a co do Bilbii, to jak wiadomo ewangelii było więcej niż tylko te, które aktualnie w Biblii są. Było jakieś kryterium, według którego wybierano ewangelie które się "nadają", a które nie. Czemu inne ewangelie nie są do wglądu? Czemu są utajnione? Czemu wybrano akurat te, a nie inne? Moze dlatego, że najabrdziej pasowały do wizji cudnego Kościoła. Nie wiem. Jakie utajnione? A apokryfy o których przed chwilą pisałem to co niby? Są normalnie dostępne w ksiegarniach, wystarczy poszukać, nikt nie zakazuje ich sprzedaży. Kryterium było - ewangelie w Biblii są natchnione przez Ducha Św. i takie jest kryterium. Wizja "cudnego" Kościoła? Czytałaś kiedyś Biblię? Też zawsze marzyłem o tym żeby umrzeć bolesną i haniebną śmiercią, zdradzony przez przyjaciół i tych którym najbardziej ufałem. To co działo się potem też nie jest wcale takie czyste i cudowne... Poczytaj sobie czasem, ciekawa lektura nawet dla ateisty. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 05:57 |