Opowieści Z Narni Czy Harry Potter ?, Które lepsze ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Opowieści Z Narni Czy Harry Potter ?, Które lepsze ?
nosferatu |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Skierniewice ![]() |
Ostatnio przeczytałam (oraz byłam w kinie) "Opowieści z Narni Lew Czarownica i Stara Szafa" i muszę przyznać, że zdecydowanie bardziej podobała mi się "Narinia" Była taka jakby doroślejsza ? Widać tu wyraźnie kulturę oraz wykszatłcenie pisarzy(wygrywa pan Lewis) Harry jest nieskomplikowany dla każdego (nawet największego kretyna) fajny do poczytania ! A nad "Narnią" trzeba myśleć ! Ogólnie bardziej podobają mi się "Opowiesći..." A jak Wam ?
Pozdrawiam -------------------- W każdym można zobaczyć coś dobrego !!! 3ba tylko poszukać !!
|
![]() ![]() ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
QUOTE(owczarnia @ 12.01.2006 17:41) Nie mylę się ![]() ![]() ![]() "Nie znosili się" to bardzo złe określenie. Zupełnie nie oddaje relacji jaka się wytwarza między dwojgiem ludzi, kiedyś dla siebie bardzo bliskich, których drogi się rozchodzą. Tolkien nie akceptował związku Lewisa. Ale wynikało to właśnie z ich przyjaźni. Z (źle w tym momencie pojętej) troski o Lewisa. Ci ludzie byli przyjaciółmi do końca życia. W tym sensie, że zależało im na sobie. Złośliwości, urazy, pretensje tego nie zmieniły. Tolkien był w takich sprawach himeryczny. Miał tendencje do podkreślania różnic, które nie były aż tak ogromne. Narnie skrytykował o wiele później. I właściwie prywatnie. W rozmowie z kimśtam. Nie rzucał jej kłód pod nogi (i tak kiedy się ukazywała nie miał jeszcze takiej pozycji jako pisarz; to Lewis jako ten 'bardziej znany' przyczynił się do nadania WP rozgłosu; wtedy kiedy rzekomo już się 'nie znosili') kiedy została opublikowana. W momencie śmierci Lewisa przyjaciele byli w pełni pogodzeni. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 23:06 |