[teatr] Wasze Doświadczenia, rozmowy teatralne
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
[teatr] Wasze Doświadczenia, rozmowy teatralne
em |
17.01.2006 19:51
|
ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka |
Podobny temat był już chyba na tym forum, jednak zarzucono go tak dawno, że postanowiłam go reaktywować w formie nowego. Tym bardziej, że chciałabym, żebyśmy rozmawiali tutaj nie tylko o różnicach między aktorstwem profesjonalnym i amatorskim, ale ogólnie o naszych doświadczeniach związanych z tą dziedziną kultury.
U mnie zainteresowanie teatrem pojawiło się w trzeciej klasie gimnazjum, kiedy obsadzono mnie (muszę się przyznać, pod przymusem cofnięcia szóstki z polskiego) w roli Łukasza Górnickiego, patrona naszego gimnazjum, w sztuce z okazji właśnie nadania jego imienia naszej szkole. Dzisiaj widzę, że z punktu widzenia estetyki to przedstawienie było straszne [xD], ale dało mi niezwykle wiele: pierwsze świadome kroki na scenie [xD]. Teraz gram w amatorskim Teatrze Na Stronie, prowadzonym przez mojego polonistę i jego żonę. Chociaż próby są ciężkie (relatywnie, w porównaniu do tych, które pamiętam z gimnazjum), bardzo się cieszę, że mam szansę tak się rozwijać. A jak jest z Wami? Wolicie produkować się na scenie, wkładając w to całą duszę i serce, czy może zanurzyć się w miękkim (chociaż nie zawsze wygodnym - Teatr Słowackiego w Krakowie jest pod tym względem najgorszy) fotelu i obserwować poczynania aktorów? A może teatr jest całym Waszym życiem? Ulubieni autorzy, inscenizatorzy, spektakle... Zapraszam do rozmowy -------------------- |
BlackOmen |
18.01.2006 22:23
|
Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna |
Aby nie było, że na forum nei istnieję to napiszę coś po długiej przerwie i może nawet coś z sensem
W środowisku teatralnym dosyć czinnie uczestniczę. Od 1 gimn należałem do naszego szkolnego teatru 'Światło i Cień'. Niesty jeździć tak bardziej na przelądy poza rodzimą wiochę zaczeliśmy jak ja byłem w 3 gimn juz. Rok temu z racji tego, że absolwenci gimnazjum chcieli coś z naszą muzą panem Krzysztofem jeszcze jakąś sztukę wystawić powstała grupa 'Oni'. czyli była grupa i gimbusów i nas lycealistów. Dokładnie to licealistów była 3jka z przypadku kiedy robiliśmy jakieś etiudy na warsztaty zrodził się pomysł aby połączyć kilka tekstów S Mrożka w jedną całość :} Tak powstało 'Czuwanie' chyba najlepsza sztuka jaką dotąd wystawiliśmy, Scenarisuz gdzieś się po kompie wala. Aktualnie cierpimy na brak pomyslow na zrobienie czegos wielkiego, ale miejmy andzieje, ze idace ferie podsuna jakeis pomysly -------------------- "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.11.2024 21:43 |