Opowieści Z Narni Czy Harry Potter ?, Które lepsze ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Opowieści Z Narni Czy Harry Potter ?, Które lepsze ?
nosferatu |
10.01.2006 17:00
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Skierniewice |
Ostatnio przeczytałam (oraz byłam w kinie) "Opowieści z Narni Lew Czarownica i Stara Szafa" i muszę przyznać, że zdecydowanie bardziej podobała mi się "Narinia" Była taka jakby doroślejsza ? Widać tu wyraźnie kulturę oraz wykszatłcenie pisarzy(wygrywa pan Lewis) Harry jest nieskomplikowany dla każdego (nawet największego kretyna) fajny do poczytania ! A nad "Narnią" trzeba myśleć ! Ogólnie bardziej podobają mi się "Opowiesći..." A jak Wam ?
Pozdrawiam -------------------- W każdym można zobaczyć coś dobrego !!! 3ba tylko poszukać !!
|
owczarnia |
26.01.2006 12:51
|
Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta |
Ha . Według mnie zaś to właśnie argument wiary w rozmowie z ateistą jest skompromitowany dyskusyjnie, bo odwoływanie się do rzeczy dla drugiej strony abstrakcyjnych jest po prostu pozbawione sensu oraz ciężaru logicznego . Podziały zaś, o których wspomniałeś, podniosły mi z lekka włos na głowie, przyznam. O niczym takim jako żywo nie wpomniałam, a Ty już wyczarowałeś kilka ślicznych szufladek ... Prawdę mówiąc to właśnie tego rodzaju tok myślenia miałam na myśli pisząc o niebezpieczeństwie schematów .
Bardzo chciałabym też znaleźć ten fragment, w którym napisałam, że biblijność jest gorsza od nordyckich, greckich czy egipskich mitów . Ba. Że w ogóle jest gorsza od czegokolwiek. I wbrew pozorom, rzeczy jednoznacznie dobrych lub złych jest w życiu niestety strasznie, ale to strasznie mało. Ten post był edytowany przez owczarnia: 26.01.2006 12:56 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:31 |