Opowieści Z Narni Czy Harry Potter ?, Które lepsze ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Opowieści Z Narni Czy Harry Potter ?, Które lepsze ?
nosferatu |
10.01.2006 17:00
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Skierniewice |
Ostatnio przeczytałam (oraz byłam w kinie) "Opowieści z Narni Lew Czarownica i Stara Szafa" i muszę przyznać, że zdecydowanie bardziej podobała mi się "Narinia" Była taka jakby doroślejsza ? Widać tu wyraźnie kulturę oraz wykszatłcenie pisarzy(wygrywa pan Lewis) Harry jest nieskomplikowany dla każdego (nawet największego kretyna) fajny do poczytania ! A nad "Narnią" trzeba myśleć ! Ogólnie bardziej podobają mi się "Opowiesći..." A jak Wam ?
Pozdrawiam -------------------- W każdym można zobaczyć coś dobrego !!! 3ba tylko poszukać !!
|
Ronald |
26.01.2006 14:11
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna |
Przepraszam bardzo, ale ja nie rozumiem za bardzo o czym Wt piszecie. Znaczy nei tyle chodzi mi o temat tylko o różne zwroty, których używacie. Sprawdziłem relatywizm w słowniku, ale reszty jakos skumać nie moge. ALbo ja za głupi jestem, albo Wy za mądrze piszecie . Ale z tego co zrozumiałem, to napiszę, że niezgadzam się z KAtonem w kwestii, że w życiu zdażają się rzeczy jednoznacznie złe albo dobre. rótko zyję(bo tylko 14 lat), ale coś niecoś zdążyłęm zauważyć. Jeszcze niegdy nie zauważyłem, żeby ktoś byl "czarny" albo "biały". Wczyscy raczej jesteśmy bardziej "kolorowi".Każdy zły ma w sobie dobry pierwiastek, a każdy dobry ma zły. Jednak ten "silniejszy" pierwiastek wygrywa walkę z tym drugim w momencie, gdy kształtuje się nasza psychika. Dlatego też w Narnii lub HP nie ma jednoznacznych postaci. Nawet Aslan, uosobienie dobra nmie jest do końca dobry, tak jak VOldemort też nei ejst do końca zły. Oni obaj tylko pokazuja swoją dobrą bądź złą stronę. -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 02:32 |