Opowieści Z Narni Czy Harry Potter ?, Które lepsze ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Opowieści Z Narni Czy Harry Potter ?, Które lepsze ?
nosferatu |
10.01.2006 17:00
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Skierniewice |
Ostatnio przeczytałam (oraz byłam w kinie) "Opowieści z Narni Lew Czarownica i Stara Szafa" i muszę przyznać, że zdecydowanie bardziej podobała mi się "Narinia" Była taka jakby doroślejsza ? Widać tu wyraźnie kulturę oraz wykszatłcenie pisarzy(wygrywa pan Lewis) Harry jest nieskomplikowany dla każdego (nawet największego kretyna) fajny do poczytania ! A nad "Narnią" trzeba myśleć ! Ogólnie bardziej podobają mi się "Opowiesći..." A jak Wam ?
Pozdrawiam -------------------- W każdym można zobaczyć coś dobrego !!! 3ba tylko poszukać !!
|
Ronald |
26.01.2006 18:58
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna |
W HP dobro i zło nie jest tak do końca sztywnie oddzielone. Nie zauważyłeś Katon, ze Minister Magii i całe Ministerstwo też stoi po stronie dobra. A czy Dolores Umbidge jest dobra? Pierwsza mśl: NIE, przecież siekała rękę Harry'ego i innych. Druga myśl: Jak to możłiwe skoro jest po stronie dobrych. I tu właśnie objawia się to, że nie ludzi jednoznacznie dobrych lub złych. Na pewno Dolores Jane Umbridge jest dobra w jkaiś sposób tylko nei potrafi tego okazać. Poza tym czy Malfoy jest naprawdę tak idealnie zły. czy dla swojej rodziny nei jest dobrym czlowiekiem. Ja się tam z Owcą zgadzam i będe stal za nią murem.
-------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:44 |