Opowieści Z Narni Czy Harry Potter ?, Które lepsze ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Opowieści Z Narni Czy Harry Potter ?, Które lepsze ?
nosferatu |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Skierniewice ![]() |
Ostatnio przeczytałam (oraz byłam w kinie) "Opowieści z Narni Lew Czarownica i Stara Szafa" i muszę przyznać, że zdecydowanie bardziej podobała mi się "Narinia" Była taka jakby doroślejsza ? Widać tu wyraźnie kulturę oraz wykszatłcenie pisarzy(wygrywa pan Lewis) Harry jest nieskomplikowany dla każdego (nawet największego kretyna) fajny do poczytania ! A nad "Narnią" trzeba myśleć ! Ogólnie bardziej podobają mi się "Opowiesći..." A jak Wam ?
Pozdrawiam -------------------- W każdym można zobaczyć coś dobrego !!! 3ba tylko poszukać !!
|
![]() ![]() ![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Kurcze no, nauka Kosciola to jedno, klechy to drugie.
Ha! Dzieki za te "Narnii"! Tylko dlaczego to tlumacza "Narni" to ja rozumiem O_o [guote]Tak, Tom Riddle jest przystojny, ale gdy go poznajemy, wiemy już kto zacz, i raczej ta przystojność nie pociąga[/quote] Czyzby? Ja bym powiedziala,ze pociaga nawet bardziej. Dorastajace panienki lubia takich ciemnych typow. To mogloby bycniebezpieczne gdyby nie to,ze sam sie Voldemort zniszczyl. A Bellatrix nie jest brzydka, Azkaban nadszarpnal jej urode, ale nadal jest atrakcyjna. To samo z Syriuszem - pozytywna postac, ale poszarzala przez wiezienie. Wiekszosc jednak wyobraza go sobie jako przystojnego mezczyzne. A wracajac jeszcze do Riddla. Niekumaty malolat, a czasami i starszy niekoniecznie domysli sie kim jest Tom Riddle- poznajemy go jako wspanialego, przystojnego ucznia, przyjaciela Harry'ego, ktory tak bardzo go przypomina. Ale fakt faktem, w Narnii zlo ukryte jest pod przykrywka piekna. le nawet Edmund bodajze (?), ma wrazenie,ze cos jest nieprzyjemnego w Jadis. Tak samo mlody prosor i Poly, piekna twarz czarownicy brzydnie pod wplywem pewnych mysli, zawisci, zachlannosci. Natomiast wszyscy krolowie Narnii pieknieja z czasem ;). BTW, ja tez nie moglam tu wejsc przez pare dni ;/ Ten post był edytowany przez Pszczola: 21.02.2006 18:56 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 03:00 |