Rasizm
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Rasizm
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
zawsze mnie to wkurzało jak mało co, zawsze byłam sfrustrowana po próbach wyjęcia z osobistego słownika rasistowskich zwrotów mojego taty takich tekstów jak- ''kiedy widzę asfalta to przechodzę na drugą stronę ulicy'' albo ''miejsce bambusów jest na palmach'', a po ostatniej sobocie (patrz: piłka nożna) ten temat jest nawet popularny, więc pytam- jaki macie do tego stosunek?
(niby oczywiste, że mało kto lubi okrzykiwać się rasistą, ale komentując zachowanie Eto'o w sobotnim meczu z Saragossą- wielu ludzi na sport.onet.pl twierdziło, że należą mu się wyzwiska od Małp, a tutaj też nie wszyscy grzeszą inteligencją i tolerancją przecież...) p.s. trochę zastój tu ostatnio! -------------------- voir clair dans le ravissement
|
![]() ![]() ![]() |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Eto'o był obrażany przez kibiców Realu Saragossa rasistowskimi wyzwiskami i nie wytrzymał nerwowo. Miał zamiar zejść z boiska i mówił, że ma już dość, ale w końcu kolegą drużyny i sędziemu udało się go zatrzymać na boisku. Ronaldinho też był obrażany i mówił po meczu, że gdyby Eto'o zszedł z boiska on zrobił by to samo. Jestem zniesmaczony zachowaniem tamtejszych kibiców i myśle, że powinni przemyśleć swoje zachowanie. To ich trzeba nazwać małpami za średniowieczne zachowanie i jakieś dziwne urojenia, których nie rozumiem. Eto'o też trochę powinien przystopować, ale w zasadzie jakbym był na jego miejscu to bym zaczął schodzić z boiska dużo wcześniej. Ja osobiście też mam jakieś uprzedzenia i się do tego przyznaje, ale są to uprzedzenia, które napewno nie zamienią się w nienawiść i nie będe ich wykrzykiwał publicznie (nie lubię Niemców, poprostu wkurza mnie ich Rasizm w stosunku do nas oraz teksty, które słyszałem, typu: "To w Polsce mają łazienki?" po prostu doprowadzają mnie do złości i się odwdzięczam) Jedynych ludzi, których traktuje jak podludzi to mugole ;p
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 11:37 |