Rasizm
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Rasizm
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
zawsze mnie to wkurzało jak mało co, zawsze byłam sfrustrowana po próbach wyjęcia z osobistego słownika rasistowskich zwrotów mojego taty takich tekstów jak- ''kiedy widzę asfalta to przechodzę na drugą stronę ulicy'' albo ''miejsce bambusów jest na palmach'', a po ostatniej sobocie (patrz: piłka nożna) ten temat jest nawet popularny, więc pytam- jaki macie do tego stosunek?
(niby oczywiste, że mało kto lubi okrzykiwać się rasistą, ale komentując zachowanie Eto'o w sobotnim meczu z Saragossą- wielu ludzi na sport.onet.pl twierdziło, że należą mu się wyzwiska od Małp, a tutaj też nie wszyscy grzeszą inteligencją i tolerancją przecież...) p.s. trochę zastój tu ostatnio! -------------------- voir clair dans le ravissement
|
![]() ![]() ![]() |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Ja mam moze ograniczone pole widzenia ale dla mnie rasizm to po prostu niczym nieusprawiedliwiona glupota :D I nie ma sie w sumie nad czym za bardzo rozwodzic, bo rasisty sie nie nawroci, chyba ze jakas wielka akcja potepiencza calego spoleczenstwa wzgledem owych osobnikow, ale to przeciez nie jest mozliwe, bo mamy sporo rasistow w Polsce. Natomiast z cala surowoscia powinno sie karac np. takiego Bubla, ktory juz chyba nizej w swoim zepsuciu i moralnej zgniliznie upasc nie moze (albo mu na to nie pozwalaja).
Co do Niemcow to musze sie niestety zgodzic, mnie pytali o telewizory, mcdonaldy i obecnosc niedzwiedzi polarnych na ulicach. To juz nawet nie glupota tylko zwykle prostactwo. Ale nie generalizujmy, sa zli niemcy i dobrzy niemcy, tak jak sa zli polacy i dobrzy polacy. Wiec na dobra sprawe, Lupek, odplacasz pieknym za nadobne - nic chwalebnego. Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 27.02.2006 22:15 -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 11:35 |