Portret Psychologiczny, taka zabawa
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Portret Psychologiczny, taka zabawa
Katon |
22.05.2006 14:51
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka |
To dla tych, co tu raczej do dawna. Znamy się od lat, chociaż nie znamy się wogóle. Powstanie internetu stworzyło jakiś nowy rodzaj kontaktów międzyludzkich i cokolwiek by o nim nie sądzić - napewno jest to ciekawe. Tak sobie pomyślałem, że można by się wywnętrzyć z portretów jakie wytworzyły się na temat innych użytkowników. Nie tyle na zasadzie: lubię tych, a nie lubię tych, tylko raczej pewnej głębszej refleksji (która może być kompletnie fałszywa i to jest właśnie fajne). Myślę, że każdy buduje sobie obraz rozmówcy. Cóz z tego, że tego rozmówcy nigdy nie widziało się na oczy...?
Pierwsze, które mi się nasuwają. Ahmed. Spokojny, rzeczowy, kulturalny. Zawsze najpierw myśli przed podjęciem aktywności. Przy tym sympatyczny, otwarty i wesoły, jakkolwiek oddzielony delikatną barierą własnego dobrego wychowania. Rockowe szaleństwo - tak. Ale zawsze pod kontrolą. Lubi pić, ale nigdy nie upija się do nieprzytomności. Nie pali. Chyba, że fajkę. Emoticonka. Bardzo powsciągliwa w okazywaniu aprobaty, chłodna, gdy okazuje dezaprobatę. Romantyczna i emocjonalna, ale nie obnosi się z tym. Wydaje mi się, że może trochę przerażać. Jednym słowem odebrać komuś pewność siebie. Nie lubi się wyzłośliwiać, woli raczej jedym trafnym zwrotem zakończyć pojedynek. Dojrzała nad wiek - ma z tym pewne emocjonalne problemy. Relacje z rówieśnikami w porządku, ale z tymi starannie wyselkcjowanymi pod względem nadążania za strumieniem jej myśli. Kubik. Nieprawdopodobnie afektywny. Podejmuje skrajne i dramatyczne decyzje kilka razy na tydzień. Umie być w nich konsekwentny, dopóki znowu nie odmieni stanowiska o 180 stopni. W gruncie rzeczy bardzo łatwo go zranić i dotknąć. Skrajnie romantyczny. Lubi wyznawać uczucie platonicznie gdzieś w przestrzeń. Potrafi kochać jak szalony, ale kiedy przestaje, nie ma żadnego zostawania przyjaciółmi. Raczej krzyki i nienawiść. Angażuje się w to co robi, ale potrafi to nagle zostawić dla czegoś zupełnie innego. Nerwowy, ale też skłonny do wybuchów entuzjazmu i dzikiej radości. Uważany za ekscentryka. Mógłbym tak długo i jeszcze sobie popiszę. To takie przykłady. |
Hito |
22.05.2006 15:00
|
Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna |
A tak w ogóle, to co się dzieje z Kubikiem?
Właśnie nie wiem. 'Recenzja' stąd, że zacząłem się zastanawiać. Wie ktoś może?Katon To ja na razie krótko tylko o jednej osobie: Katon - filozof. To mi wystarczy, by dyskusji z nim unikać jak ognia, gdyż nie potrafię w rozmowie używać słowa ,,transcendentny'' co drugie zdanie. Wiedzy, ba, nawet erudycji odmówić mu nie sposób. Pod tym względem zazdroszczę, choć filozoficznego zacięcia - już nie. Aha, wisi mi recenzję fica Dość trafnie =) Cieszy mnie to. To jeszcze druga osoba. Owczarnia - jak by to napisać? Może spróbujemy (trochę) żartobliwie. Kobieta, której już dawno skończył się termin ważności, ale która nie zamierza się tym przejmować. Zboczona (lubi slashe, parę HP/SS, brr) i rozwiązła (zdradza małżonka z Estiejem). Lubi rozprawiać na publicznym forum o stosunkach analnych z mężem, co mnie trochę martwi. Kolejna osoba, której wiedzy odmówić nie mogę. (czyli kolejna, przy której czuję się jak debil, ech) Ogólnie - interesująca osobowość. Jeśli mogę coś zasugerować - spekuluj, wyciągaj błędne wnioski, wchodź głębiej...=P Ten post był edytowany przez Katon: 22.05.2006 15:12 -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:59 |