Kod Leonarda Da Vinci, szokująca prawda czy wielkie kłamstwo?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Kod Leonarda Da Vinci, szokująca prawda czy wielkie kłamstwo?
ździszek |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 15.12.2005 ![]() |
Ostatnio czytalem Kod Leonarda da Vinci, to świetna książka. w tym temacie możecie się spierać czy zawarto w niej sam fałsz, czy może tylko drobne kłamstewka, a także rozmawiać o filmie, który wyjdzie w maju. Osobiście nie mogę się doczekać. Kod Leonarda da Vinci to najlepsza książka z jakby to nazwać... kryminałów (thillerów?) jakie czytałem.
![]() -------------------- VIVE L'ANARCHE
"Zaiste, zlote jest gówno, które plynie z twoich ust."" ...Stephen King "WIELKI MARSZ" |
![]() ![]() ![]() |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
powstało tyle programów obalających teorię browna dotyczącą graala, że wszelkie dyskusje nie mają sensu.
aczkolwiek sama po przeczytaniu książki byłam święcie przekonana o tym, że 'kod' to prawda, zapewne przez to, że fakty historyczne i symbolika przeplatają się zręcznie z kłamstwami, które całkiem nieźle budują fabułę. sama książka troszkę mnie rozczarowała, wydaje mi się, że niektóre schematy są podobne do 'aniołów i demonów', które czytałam jako pierwsze. filmu jeszcze nie widziałam, aczkolwiek pewnie się wybiorę, trzeba przyznać, że akcja Kościoła z tą całą propagandą anty-kodową działa wyśmienicie, zrobili reklamę nie tylko 'kodowi' i filmowi ale też zapewne innym książkom dotyczącym tego tematu, a kto wie czy nie np. Opus Dei. -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:27 |