Opowieści Z Narni Czy Harry Potter ?, Które lepsze ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Opowieści Z Narni Czy Harry Potter ?, Które lepsze ?
nosferatu |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Skierniewice ![]() |
Ostatnio przeczytałam (oraz byłam w kinie) "Opowieści z Narni Lew Czarownica i Stara Szafa" i muszę przyznać, że zdecydowanie bardziej podobała mi się "Narinia" Była taka jakby doroślejsza ? Widać tu wyraźnie kulturę oraz wykszatłcenie pisarzy(wygrywa pan Lewis) Harry jest nieskomplikowany dla każdego (nawet największego kretyna) fajny do poczytania ! A nad "Narnią" trzeba myśleć ! Ogólnie bardziej podobają mi się "Opowiesći..." A jak Wam ?
Pozdrawiam -------------------- W każdym można zobaczyć coś dobrego !!! 3ba tylko poszukać !!
|
![]() ![]() ![]() |
Shmanii |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 80 Dołączył: 28.05.2006 Skąd: Avalon ![]() |
Przeczytałam Opowieści z narni. Nie 7 tomów nie przeczytałam ale 3.
I każdy jest o czym innym. Inni bohaterowie główni. Po samym filmie nie można oceniać. Uważam, że Harry'ego nie da się porównywac z Narnią. Poprostu. Nie lubię porównań. Tak ja nie mozna HP do WP. Poprostu książki nie są od tego by je porównywać. Szczerze to od Narni bardziej podobał mi sie HP. Poprostu HP mnie wciągnęło, pozwalało zapomnieć o własnych problemach. Może macie rację, ze jest to książka łatwa. Owszem, pisana prostym językiem, ale nie mogłabym powiedzieć że Opowieści z Narnii pisane są jakimś trudnym językiem. Poza tym, kiedy Przeczytałam 1 opowieść z Narnii, myślałam, że w następnych wystąpią ci sami bohaterowie. A tu nie. Może i to świadczy o tym, ze ta książka jest bardziej dojrzała itp itd Trudno, może ja tego poprostu nie zauważam. książka owszem, podobała mi się. Ale tylko tyle. Nie przywiązałam się do niej, na nią nie musiałam czekać, poprosty ja HP darzę sentymentem. ![]() Dziękuję -------------------- "Trzeba wiele lat, by znaleźć przyjaciela
wystarczy chwila, by go stracić" (Stanisław Lec) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 02:41 |