[muzyka] Elektronika, maści wszelakiej!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
[muzyka] Elektronika, maści wszelakiej!
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Od dawna nosilam sie z zamiarem zalozenia jakiegos tematu w tym stylu, coby dobic powszechna opinie, ze jak ktos sie lubuje w muzyce elektronicznej to juz odrazu musi miec biale rekawiczki, zloty gwizdek i futrzane gacie. Dlatego tez potrzeba mi waszych opinii, o kwiecie mlodziezy i tegoz forum - jaka muzyka, ze tak powiem - syntetyczna, przemawia do was najbardziej? ;>
Ja osobiscie sklaniam sie przede wszystkim ku Infected Mushroom, Clan of Xymox, Funker Vogt, Icon of Coil, Astral Projection, Brooklyn Bounce jest juz strasznie techniawkowe ale tez lubie xD, Combichrist (sex, drogen und industrial zabija :P), klasyczny Faithless czy Juno Reactor (pistoleroooo!), Psycode, Apsara, .. Koniec wymienianek :P Dzielcie sie. Dawajcie linki, polecajcie. Endżoj :d -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
srubka |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 01.09.2006 ![]() |
Ja nie lubię uprzedzeń do jakiegoś tam rodzaju muzyki jednego. Bezsensowne ograniczanie swoich horyzontów, jak dla mnie. Jeszcze jeżeli ktoś ma o muzyce pojęcie, pozna ją i zdecyduje: "to nie jest dla mnie", to jak najbardziej w porządku, każdy ma swój gust... ale jeżeli ktoś usłyszy w radiu jakiś szit, a później da sobie wmówić, że ten szit to przedstawiciel danego gatunku i skreśli cały gatunek, to już jest źle dla niego moim zdaniem. Sporo ciekawych przeżyć muzycznych się traci przez takie podejście, ja sama pewnie przez swoje uprzedzenia wielu rzeczy fajnych nie poznałam, ale tak to już jest. Teoretycznie jestem zdania, że dopóki nie ma się dogłębnej wiedzy na temat jakiegoś tam gatunku nie powinno się moim zdaniem twierdzić, że jest beznadziejny, ale praktycznie... gdybym miała zacząć wgłębiać się w disco-polo... ;]
Elektronika - szerokie pojęcie. Nie wiem dlaczego trip-hop miałby nie wchodzić w jego skład... zdarzają się instrumenty, ale chyba jednak przeważa elektronika. Chociaż od strony technicznej się mało znam, jestem raczej słuchaczem :]. Z klasyków lubię: Chemical Brothers (tatuś słuchał, jak byłam jeszcze małym gnojem i mi pozostał do nich sentyment ;P), The Prodigy, Fatboy Slim (nie wszystko). A z takich różnych odłamów...: - Yonderboi - Bonobo - Amon Tobin - Skalpel (czasem) - Blockhead - Cinematic Orchestra i jeszcze trochę innych. Oprócz tego cała trip-hopowa klasyka. Ogólnie trip-hop ostatnio zdobywa popularność. Kilka lat temu, kiedy mówiłam, że lubię trip-hop, ludzie myśleli, że mam na myśli hip-hop :P;]. Była nawet taka dziewczyna, która twierdziła, że trip-hop to połączenie hip-hopu z disco-polo '-'. Teraz nikt się nie krzywi, raczej większość o tym gatunku słyszała, co widać chociażby na tym forum :). Pozdrawiam. Fajna strona o świetnej muzyce: http://www.80bpm.net/. Ten post był edytowany przez srubka: 02.09.2006 03:33 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 06:32 |