Portret Jo Rowling
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Portret Jo Rowling
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Portret Joanne Rowling
Obraz przedstawiający autorkę "Harry'ego Pottera" - J.K. Rowling został wczoraj odsłoniony w londyńskiej Narodowej Galerii Portretów. Jego autor, Stuart Pearson Wright, powiedział, że podziwia Rowling, ponieważ jest ona "kobietą, która potrafi z sukcesem pogodzić macierzyństwo i karierę". Pani Rowling portret bardzo się podoba, ale "pokazuje jej więcej niż jakiekolwiek zdjęcie". Oto, co powiedział na ten temat Wright: Namalowałem Jo głównie z powodu mojego podziwu dla kobiety, która która potrafi z sukcesem pogodzić macierzyństwo i karierę. Jo powiedziała mi, że wśród moich prach przyciągnęły ją malutkie obrazki, które przedstawiały rodzinę z rudymi włosami. Wyznała mi, że także ciekawią ją ludzie z rudymi włosami, a to nie powinno zdziwić wszystkich czytelników, którzy znają rodzinę Weasleyów z serii o Harrym Potterze. A tak wygląda ten obraz: ![]() Źródło: HPANA -------------------- just keep dreaming.
|
![]() ![]() ![]() |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobry pomysł na zrobienie sensacji miał ten malarz pierwszego obrazu. Był pionierem więc się o tym mówi choc przecież wyraz artystyczny jest tutaj raczej mizerny=)
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 01:16 |