Skąd bierzecie natchnienie do pisania
ficków?, Jak zapowiedziałem w "Poradach..."
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Skąd bierzecie natchnienie do pisania
ficków?, Jak zapowiedziałem w "Poradach..."
ikar |
![]() ![]()
|
![]() Mały człowieczek... Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Wawa :D Płeć: Mężczyzna ![]() |
No właśnie, skąd? Ja już tam podałem
troszkę moich myśli na ten temat, ale proszę o umieszczanie swoich pomysłów,
doświadczeń i rad w tej kwestii w tym topicu ^^
-------------------- "At least we had a chance to say... Goodbye"
Nie ma opowiadań doskonałych - są tylko takie, w których jeszcze nie znaleziono błędów... (albo już je poprawiono :D) Tolerancja, Wolna wola, Miłość (:)), Optymizm :) Największe polskie forum RPG by Forum: Strefa Forumowych RPG ^^ |
![]() ![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
QUOTE Ale poza tym zdarza mi się inspiracja dużo bardziej trudna do wytłumaczenia. Np. widzę jakiś cień, czy coś w tym stylu i widzę scenkę, impresję. Rozumiem cię. Czasem również zdarza mi się zainspirować jakąś pozornie banalną rzeczą... Ot, choćby wczoraj natchnęło mnie zasnute białym oparem niebo. Albo kiedyś światełko domu gdzieś w oddali. Z tym, że ja bardzo rzadko piszę. Czasem wykorzystam taką impresję w jakimś epizodzie większej całości, czasem tylko zapiszę, by nie uciekł. Ale rzadko mam na tyle kompletny pomysł, by coś napisać na podstawie takiej inspiracji. Inspiracje z filmu czy książki nie są złe, o ile dotyczą jakiegoś ledwie poruszonego teamtu, epizodycznej postaci, pobocznego wątku. Zdarzały mi się i takie sytuacje. Ale i tak największym źródłem natchnienia/inspiracji pozostaje dla mnie otaczający świat, zwłaszcza natura. A czasem ludzie. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 07.05.2025 18:28 |