Oh poetry?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Oh poetry?
drink-orange |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 12.04.2003 Skąd: .. z pomarańczowym sokiem. ![]() |
'pocałuj noc'
Poświeć w moje okno o poranku Zatocz koło w polu kukurydzy Poczuj słodki zapach rumianku Nawet jeżeli księżyc Cię brzydzi Zrób zdjęcie i zapamiętaj noc Usiądź na krześle z różowym oparciem Zimne nogi przykryje koc Zabij głód powietrza pożarciem Spójrz w świeczki płomyk Obróć się na niebieskim dywanie Weź do ust słońca promyk Zjedz ciasto na zielonej polanie Załóż za dużą bluzę taty Wpatruj się w widok za oknem Pomyśl o tym jak czuć na raty Niebieskim mazakiem po zdaniu postaw ... kropkę. 'raz' Sznurek z praniem Kolorowe trampki? Twoje długie Pasiaste Skarpetki Z dziurą W głowie Tylko połknij I zapomnij. 'Tętno' Serce Z guzika Z wełny Na brzegu morza Z niczego Serce jest sercem Uważaj… Bo jeszcze pomylisz z wątrobą. Możesz zajrzeć W otworek Tętni czerwoną Krwią? Farbą? 'Razem' Z trawy też widać słońce Postaraj się, a zobaczysz Gorąco Czujesz już? Itak nie uwierzę, że widzisz Tylko noc Dalej wiem Jesteś. 'Drzwi' Twoje ciało to okienko duszy Czy istnieje szmatka, która twe łzy osuszy? Każda z czasem przecieka. Może dlatego, że ten czas Tak szybko ucieka… 'Blask' Zamknij oczy. Ciemność ukoi. Spojrzysz w gwiazdy Wszystko wyda się takie Jasne Czarne słońce Nisko nad horyzontem. Przeleciał ptak. Skrzydło pływa teraz. Na powierzchni wody. Krąg. 'a potem' Z pocałunkiem jeszcze Na ustach W gęstwinę się zapuściłam włosy do pasa. A kiedy usiąde To już do pulchnej ziemii. Brat potrzyma za rękę. Narysuje mi baranka. Kochałam zielone Jak drzewa Poznokcie u stóp. 'wiatrem podszyta' Silne ręce Moje razem z twoimi. Teraz sliniejsze. By nam cieplej było stopy. Jeszcze rolety. I już ciemno. I już noc sroga z cienkiej wełny podmuchem. Ciepłym słowem podkuj buty i nakarm konia marchewką czerwoną. 'widelec' W fali miłości dreptałam po połamanych nadziejach. Do stopy czuję jedną przyczepioną. Część mojego ciała zielony paznokieć oderwała. Teraz boję się miłości w oczy spojrzeć. Pokroiłam wcześniej ostrym nożem marzenia. 'kwiecie' Człapał on przez elizejskie pola miarowo deszcz kapał na nos jego czerwony był. A i w końcu ona z mleczykiem we włosach wypluła tajfun zielonych liści. Spojrzała pod nogi swoje i jego ręce. Płaczesz, płaczesz a łzy kapią o poranku. 'daleko' Gdzież to ja cię dostać mogę? Gdzież mam miłość w szczęściu schować? Do kieszeni szeptem w uchu radzisz mi. W kieszeni nie mieści się pod resztą smutku jednak miejsce znajduję. Ale ja kochać ciebie chcę! kochać.. Sam mi tą miłość do ust włożyłeś. Teraz z nich wyjmuj co twoje razem ze śliną moją. Ja tylko cicho z boku poszlocham. -------------------- Ten śnieg i to, i owo na mojej łączce, wszystko to nie sprawia, aby o trzeciej nad ranem było tam tak Ciepło, jak to się niektórym zdaje. Słowem, niech-to-zostanie-między-nami-i-nie-mów-o-tym-nikomu: tam jest Zimno.
|
![]() ![]() ![]() |
nadya |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 53 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
i tego sie balam, ze czlowieka lub jego
poezje sie zgnoi ale tak naprawde nie umiesci niczego kreatywnego od
siebie.
Maggie latwo obrzucic kogos blotem, ale dac konstruktywno uwage troche trudniej, co? wysiljku troche wlozyc... Wiersze to jest na tyle osobista sprawa, ze krytyka taka jak twoja, czyli bez podania specjalnych powoduw i ze zrzuceniem wszystkiego na brak talentu jest zenujoca i na najnizszym poziomie do niczego nie prowadzi a wrecz przeciwnie... Mysle ze wiesze orange, po ktoryms przeczytaniu nabierajo w oczach dojrzalosci, a raczej swiadczo o takowej. Majo czar. Cos infantylnego i slodkiego. Pelne ciepla pisz dalej z czasem osiogniesz swoj styl, ktory i tak wg mnie jest juz dosc zarysowany czuwaj -------------------- "Kiedy patrze na ciebie, mowisz nie ma lekko, nie ma lekko-zalatwie to ucieczka"
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 18.06.2025 02:12 |