Harry, Komercja I Inne...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Harry, Komercja I Inne...
patix |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 126 Dołączył: 28.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie jest tajemnicą, że Harry Potter już dawno przestał być chłopcem-z-książki i stał się ikoną popkultury. Więcej ludzi zna Harry'ego Pottera niż Tony'ego Blaira - to o czymś świadczy.
Ostanio z powodu promocji kolejnego nadchodzącego filmu - Harry Potter i Zakon Feniksa nastąpił kolejny wysyp arykułów promocyjnych - popiersia, figurki, koszulki, karty... długo by wymieniać. Co Wy sądzicie o tendencji do komercjalizacji Harry'ego? Czy kupujecie artykuły promocyjne, czy też zostaliście wierni tylko-i-wyłącznie książkom? Przy okazji: Czy pochwalacie powstawanie nowych zespołów muzycznych opierających swoją twórczość na książkach Jo? Czekamy na Wasze wypowiedzi. Ten post był edytowany przez estiej: 18.09.2006 15:11 -------------------- i don't think he wanted to kill James ... i mean,it's Voldy!~he'd kill everyone and everything
|
![]() ![]() ![]() |
Aredhel |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 29.12.2006 Skąd: z daleka Płeć: Kobieta ![]() |
Chymmm... komercja, tak towarzyszy wszystkim książkom lub filmom które są "na topie" i są szczególnie popularne wśród dzieci i młodzieży. Osobiście nie przeszkadza mi to że dzieciaki cieszą się z tego że mają takie zabaweczki czy gadżeciki... no, tak tyle że ich rodzicom zawartość portfela cały czas przez to maleje... smutne no ale...
![]() Denerwuje mnie czasem że prawie wszędzie tam gdzie pójdę spoglądają na mnie nieudane figurki bohaterów HP, wszędzie pełno breloczków, kolorowanek, papieru do pakowania prezentów, pocztówek, długopisów, czy gumy do żucia Harry Potter ![]() ![]() Sama nie kupuję takich rzeczy... jedyne co mam związane z HP to książki, no i o ile pamiętam to jakieś 6 lat temu gdy byłam mała naciągnęłam mamę na komplet pięciu figurek z postaciami z HP ![]() ![]() A co do zespołów które tworzą utwory na podstawie HP... no cóż... nie słyszałam jeszcze i chyba za chwilę posłucham, jak gdzieś znajdę ich piosenki, ale podchodzę do tego raczej dość sceptycznie, chyba że wykonanie będzie bardzo dobre. Blind Guardian to zespół który gra świetnie (sama mam całą dyskografię), i teksty piosenek oparte np. na "Silmarillionie" Tolkiena świetnie pasują do ich muzyki, więc polecam ten zespół miłośnikom WP. Co do zespołów zainspirowanych HP - ocenię gdy posłucham ![]() -------------------- "Tread softly because you tread on my dreams" - W.B. Y.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 00:00 |