'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dawno nie było żadnych rozmów politycznych [nie wiem czy zagorzali obrońcy Kaczyńskich nie chcą się bawić w tłumaczenie się itd. i ich nie zakładają]. Ja nie mam zamiaru prowokować, tylko zaczynam się mocno bać.
Fotyga, Gosiewski, Macierewicz, Cymański, Kuchciński, Kaczmaerk [do niego mam chyba najmniej zastrzeżeń], pan premier, Lepper, Giertych, Orzechowski [!!!] ... Cholera, wszędzie spiski, agenci, służby specjalne i paskudni niemcy. Przecież połowa z tych ludzi to jeden wielki żart. Chyba nie muszę mówić dlaczego, wystarczy poczytać gazety [nie tylko te koszerne ![]() O tych wszystkich śmiesznych przepychankach z Gilowską, Marcinkiewiczem, Dornem nie będę wspominał. O Samoobronie czy LPRze też już nic nie mówię, temat chyba przedawniony [zatrudnimy może kogoś za seks albo zamówimy pięć piwek?]. Opozycja też jest śmieszna. Tusk jest kiepskim politykiem, który siedzi na dupie i krytykuje, zamiast próbować cokolwiek zrobić. Olejniczak jest zakłamany i niemniej cyniczny niż Giertych. Jak ma się polityczna Polska? -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
![]() ![]() ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
1. Jestem za prywatyzacją służby zdrowia.
2. Jestem przeciw budowaniu boisk z państwoych pieniędzy. 3. Jestem za wysłaniem żołnierzy do Afganistanu, bo w ten sposób szkolimy sobie armie w warunkach bojowych, a ja nie wierzę w koniec historii. 4. Jestem przeciwnikiem 'wychowania patriotycznego', ale z przyczyn raczej formalnych, natomiast uważam, że szkoła powinna budować jakąś obywatelską postawę i uczyć szacunku dla Ojczyzny. 5. Nie wiem co Twój liberalizm ma do tarczy, której jestem szalonym zwolennikiem. Niewiele rzeczy popieram tak mocno. Ale to jest wogóle temat na osobną dyskusje. 6. Pewna wizja konserwatyzmu bynajmniej nie wyklucza się z liberalizmem. Fakt, pisowska wizja akurat tak, ale nie z tych przyczyn popieram diagnozę jaką swego czasu Kaczyńscy postawili III RP. Ma to raczej źródło nie tyle w ideach, co w faktach. 7. Podatki powinny być jak najniższe. Dochodowy to zwykłe złodziejstwo. Zupełnie nie zgadzam się z polityką społeczną tego rządu i nie zamierzam jej bronić. 8. Tak, wierzę w agentów, przestępstwa WSI, patologie III RP, 'układ prezydencki', 'uwłaszczenie nomenklatury', mafie oplatającą struktury państwa i mnóstwo innych rzeczy. 9. Nie, w Polsce nie ma kapitalizmu. Jest postkomunistyczny feudalizm. Kaczyńscy chcą go rozbić i chwała. Szkoda, że na jego miejsce chcą zbudować jakąś Sanację-bis i tu się rozchodzą nasze tory myślenia diametralnie. 10. Nie, nie ufam już nikomu na polskiej scenie polityczniej i - uwaga - wietrzę agenturę. 11. Uważam Leppera i Giertycha za rosyjskich agentów. Podejrzewam też mnóśtrwo polityków PO, sporo PiSi, o SLD nawet nie ma co mówić. 12. Nie, nie jestem zwolennikiem konstytucji europejskiej i żałosnego potakiwactwa jakie postulują 'autorytety moralne' w dziedzinie polityki zagranicznej i chociaż Fotyga jest jakąś żałosną pomyłką nie uważam zagranicznej polityki tego rządu za katastrofę. Aha. 13. Mundurkom mówię - nie. Nie przekonują mnie argumenty za. Nie lubię żadnej uniformizacji, tak już mam. Zastrzegam jednak, że to nie jest pogląd ideowy, światopoglądowy, polityczny, lecz zupełnie emocjonalny i prywatny. Może tyle tez na początek. Aha. Takie merytoryczne sprostowanie. PiS nie postulował wycofania wojsk z Iraku. Te żałosne przystawki tak oczywiście, ale nie dam się wpuści w rolę adwokata Leppera czy Giertycha. Ani w podział, w którym opowiadamy się tu albo tu, za tym albo za tym. Ja patrzę na politykę przez pryzmat spraw. I są takie gdzie popieram Kaczyńskich całkowicie, są zaś takich, w których znajduję się do nich w całkowitej opozycji. Nie no, jeszcze wydłużę tego posta. Bo skandalem, kochani to jest TO, że Lepper podkopuje w Moskwie stanowisko polskiego rządu w dwóch ważnych sprawach. Ociera sie o zdradę. Czemu cholera taka cisza o takim skandalu?!? Co my mamy za media?!?!? Komentarze pod spodem jak zwykle ukazują bezdenną głupotę interenetowych komentujacych. Aż się dziwie, że złamałem zasadę i przeczytałem, zazwyczaj nie chcę psuć sobie tętna. Ten post był edytowany przez Katon: 15.02.2007 23:03 |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
.
Odniosę się do tych 15 punktów które napisał Katon, bo ciężko rozpisywać się od nowa a ze sporą częścią jego poglądów się zgadzam. 1. Też jestem za prytwatną służbą zdrowia, w pierwszej kolejnosci przychodni, gabinetów dentystycznych itd. Szpitale póki co powinny działać w zakresie ochrony życia, nic po za jakis rozsądnie skrojony "koszyk" I koniec z refundacją leków, jak najszybciej i bez wyjątków, apetki internetowe powinny działać bez skrępowania. 2. Te boiska to wielka pomyłka, wynikająca z polskich piłkarskich kompleksów. Tak jakby i ch zbudowanie miało jakiekolwiek znaczenie dla jakości ligi, w któej psutawe są stadiony 10-tysięczne. 3. Powinni tam jeszcze wysłać żołnierzy z Iraku, zdobędą więcej doswiadczenia a nie będą juz firmować przegranej geopolitycznie misji. 4. Też jestem przeciw wychowaniu patriotycznemu. Nie proawdziłyby do niczego innego jak tylko buntu przeciw narzuconym wzorcom, efekt byłby odwrotny od zamierzonego. 5. A co ma liberazlim do tarczy? i Co w niej takiego wspaniałego? Z perspektywy bezpieczeństwa USA (i naszego w duzej mierze też) nei ma róznicy czy tarcza stanie w Polsce, Rumunii zcy w Estonii. Kraj który zostanie wybrany zostanie ocztywiscie mocno narażony na punktowy atak, ale to jest tylko kwestia odpowiedniej ceny za ryzyko. Jeśli dadżą nam kasę i odpowiednia oboronę p-lot to mozna to brać, jeśli warunki będą słabe a ktos inny w regionie to weźmie to sienie rozpłaczę. pozatym tarcza w Rumunii to byłby słabszy argument w rękach Putina przy propagandzie zbrojeniowej. 6. Cały ten konserwtyzm niewiele wyrasta ponad związkowe postulaty z lat 80-tych, dokopać komunię i pójść ramię w ramię z Kościołem ku "solidarnej ojczyźnie", wizji w tym brak, ot taka że trzeba zamienić stare akdry zaufanymi ludźmi i w nagorodę przyozdobić kombatantów. 7. A dla mnie wszelakie niedochodowe podatki są absurdalne, niby dlaczego palcz, pijak czy kieorwca mają być szczególnie karani? Niech każdy płąci dziesięcinę a od reszty wara! 8. Uwłaszczenie nomenklatury nie wymaga a przynajmniej nie powinno wymagać wiary, o tym śmiało trzeba pisać w podręcznikach, bo majątek PZPR i wielu banków został jawnie rozgrabiony i nie ma tutaj żadnego gdybania. Cała reszta to już materiał na pogłębione analizy, moze dopiero perspektywa czasu ujawni więcej przestępczych mechanizmów. 9. Mamy system "totalnego uprzywilejowania", nauczyciele pracują 18 godzin, rolnicy nie płacą podatków, kolejarzy nikt nie zwalnia, lokatorów się nei wyrzuca, wszyscy mają wcześniejsze emerytury, pół kraju ma rentę, głodową ale jednak. i tak każdy każdego rozkrada każdego. Nie da się z tego wyciągnąć chocby jednego elelemtnu bo każda grupa zostałaby, wprawdzie chwilowo ale jednak, bardzo powaznie osłabiona. Kaczyński nie zrobił akaurt nic w tym kierunku, tylko przestawia pionki na osobowej szachownicy. Żeby to jeszcze TYLKO polityka socjalna, a tu jeszcze w dodatku prytwatyzacja staneła w październiku 20005 i ani drgneła. Tego to juznaprawdę nie rozumiem. Mieliśmy zlodziesjka prytwatyzację, no dobra ale czemu nie da się przeprowadzić uczciwej prywatyzacji? 10. Trudno mówić o zaufaniu, mam takowe do Janka Rokity, ale partyjne machiny i tak pokierują wszystkim wedle własego interesu. -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:57 |