VII Film 7 tom
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
VII Film 7 tom
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Póki jest czas, zabawmy się w scenarzystów i reżyserów. Jak Wy sfilmowalibyście DH, by zmieścić się w rozsądnym czasie i zachować spójność historii?
Póki co rzucę dwie propozycje: 1. Usunąć wątek przeszłości Dumbledore'a 2. Usunąć scenę na "King's Cross", pozostawiając widzów w przekonaniu, że Harry nie żyje, dopóki nagle nie stanie do walki. Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 09.08.2007 21:44 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Pierwsze trzy rozdziały wypadają, akcja zaczyna się tak w połowie Seven Potters Ja jednak bym zostawił Dursleyów, chociaż przez chwilę. Byli obecni przez pięć filmów, w szóstym zapewne też będą (pamiętna rozmowa z Dumbledore'em), więc wg mnie miło by było, gdyby jakoś się pożegnali z widzem (albo przynajmniej ukłon scenarzystów w stronę aktorów). A propos akcji w Ministerstwie ją też bym skrócił. Bathildę wyciąć, zgadzam się, a Harry może złamać różdżkę w inny sposób. Rozdział 19 można sobie darować ("Życie i kłamstwa A.D.") Tytułowe Deathly Hallows można wprowadzić bez Lovegooda. Tak jak napisałem wcześniej pobyt u Billa Fleur albo maksymalnie skrócić albo w ogóle wyciąć. A potem to już wydarzenia dzieją się błyskawicznie i właściwie nie ma co skracać ![]() Dzięki Przemek ![]() -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:49 |