VII Film 7 tom
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
VII Film 7 tom
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Póki jest czas, zabawmy się w scenarzystów i reżyserów. Jak Wy sfilmowalibyście DH, by zmieścić się w rozsądnym czasie i zachować spójność historii?
Póki co rzucę dwie propozycje: 1. Usunąć wątek przeszłości Dumbledore'a 2. Usunąć scenę na "King's Cross", pozostawiając widzów w przekonaniu, że Harry nie żyje, dopóki nagle nie stanie do walki. Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 09.08.2007 21:44 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
QUOTE Ron jest "rozbudowywany" od sześciu filmów, powinno starczyć. W tym też swojego czasu co nieco mieć będzie. Choć część filmu musi pokazywać ich "obozowanie", gdzie jest od groma miejsca na pokazywanie charakteru Rona. I Silver Doe nic nie traci bez owego odejścia. Ron do tej pory miał naprawdę niewiele czasu ekranowego. Jego kwestie przyznawano Hermionie, jego rolę wypaczano, jego wątki wypadały. Mógłby mieć choć jedną naprawdę "swoją" scenę. Obozowania będzie malutko, bo to nieciekawe. A Silver Doe traci - traci tę radość z powrotu Rona. Ale oczywiście można się bez tego obejść. QUOTE No nie, jeżeli widz nie pamięta kim jest Dumbledore to nie zrozumie połowy filmu. Myślałem raczej o samym nazwisku czy imieniu, postać będą pamiętać. Ale wiem z doświadczenia, że nazwiskami mało kto sobie głowę zawraca. Fred i George - "jajcarze". Ginny - "no ta ruda, siostra Rona". Luna - "wariatka" (sic!). Lucjusz - "ojciec Malfoya". Syriusz - "no ten wujek czy ktoś tam Harry'ego". Stworek - "Zgredek!". I tak dalej. QUOTE Żeby wyciąć Lovegooda trzeba pokombinować dość ostro z tym jak się "Trio" dowiaduje o tym czym są Hallowsy. Wcale nie tak ostro. Harry i Hermiona znajdują w książce Dumbledore'a dziwny symbol, a później znów, na grobie w Godric's Hollow (kolejny powód, by zostawić tę scenę). Hermiona kojarzy znak z legendą, którą zna na temat Deathly Hallows, a Ron powie, że zna ją z bajki dla dzieci w książce Hermiony. Oboje jakoś poskładają całą historię. Wiarygodne? Dla widza, owszem. QUOTE Wycięcie śmierci Dobby'ego po prostu zaprzepaści całą przemianę duchową bohatera. Oczywiście można, tylko nie wiem w jakim celu. Powtarzam: broń Boże nie chcę jej wycinać. Rozważam tylko możliwości. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 16:02 |