'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
vold |
13.02.2007 22:24
|
rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna |
Dawno nie było żadnych rozmów politycznych [nie wiem czy zagorzali obrońcy Kaczyńskich nie chcą się bawić w tłumaczenie się itd. i ich nie zakładają]. Ja nie mam zamiaru prowokować, tylko zaczynam się mocno bać.
Fotyga, Gosiewski, Macierewicz, Cymański, Kuchciński, Kaczmaerk [do niego mam chyba najmniej zastrzeżeń], pan premier, Lepper, Giertych, Orzechowski [!!!] ... Cholera, wszędzie spiski, agenci, służby specjalne i paskudni niemcy. Przecież połowa z tych ludzi to jeden wielki żart. Chyba nie muszę mówić dlaczego, wystarczy poczytać gazety [nie tylko te koszerne ] czy pooglądać telewizję [nie tylko prywatną]. O tych wszystkich śmiesznych przepychankach z Gilowską, Marcinkiewiczem, Dornem nie będę wspominał. O Samoobronie czy LPRze też już nic nie mówię, temat chyba przedawniony [zatrudnimy może kogoś za seks albo zamówimy pięć piwek?]. Opozycja też jest śmieszna. Tusk jest kiepskim politykiem, który siedzi na dupie i krytykuje, zamiast próbować cokolwiek zrobić. Olejniczak jest zakłamany i niemniej cyniczny niż Giertych. Jak ma się polityczna Polska? -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Katon |
27.09.2007 12:42
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka |
1. Naszą scenę polityczną nie cechuje jakieś skrajne lewo-prawo, tylko totalne upienie centrowe ubrane w strasznie intensywne frazesy. Nie mamy ani autentycznej prawicy, ani autentycznej lewicy tylko atrapy. No ale głosować trzeba.
2. Donaldzik (przymijmy Twoją poetykę) to luzer. Taki wręcz niesamowity. Ja po prostu nie umiem zagłosować na kogoś takiego. Donaldzik dostawał 8,5 ministerstwa, ale strasznie chciał siłowe, zamiast brać gospodarcze (po to mu dałem swój głos) i wprowadzać tu taczeryzm. W dodatku nie chciał zostać marszałkiem. Oczywiście nie cała wina leży po stronie PO. Jedynie jakieś 80%. Donaldzik, to człowie, który ciągle się nie otrząsnął. I to widac. I przegra znów. I tak, szkoda mi. Szkoda, że w Polsce nie może się przebić partia o autentycznie wolnościowym programie ekonomicznym. Ale jak się ma przywódcę palanta i wypieprza się z partii najlepiej przygotowanego do rządzenia człowieka w Polsce, to naprawdę nie da się nie przegrać. 3. Kaczyński w wielu sprawach doprowadza mnie do szału. I o wiele bardziej chciałbym móc lubić Tuska. Wpieprza mnie swoją żoliborską inteligenckością, umiłowaniem 'praw pracowniczych', urzędniczym rodowodem, w którym nikt nie skalał się prowadzeniem własnego interesu do dziesięciu pokoleniem wstecz, brakiem konta, skrótami myślowymi. bratem dupą... Ale. Nie dało się rządzić w takiej koalicji. Nie dało się poważnie reformowac kraju. Nie dało się pozwolić Gilowskiej działać. Może trzeba było nigdy w nią nie wchodzić, albo skończyć wcześniej. Ale taktycznie byłby to błąd. Ja gardzę tą taktykę, ale w związku z tym po prostu gardze demokracją i gardzę przysłowiem o najgorszym z ustrojów ale nic innego chujemuje. Ale skoro już jest, to trzeba myśleć o tych słupkach i sojuszach i jemu wychodzi to najlepiej. W polityce zagranicznej po raz pierwszy od dawna w ogóle zaistnieliśmy. Nie da się bezkonfliktowo istnieć jako podmiot. Wpadki i żenadne klimaty nie zmieniają jednego podstawowego faktu - my mamy 40 milionów ludzi i mamy prawo grać o swoje interesy i grać ostro. Mamy pojebaną historię i to nam daje prawo do nieufności w stosunku do Niemiec. Wszyscy Kaczyńskiego nienawidzą, ale wszyscy zaczynają widzieć, że Polska po prostu jest. I trzeba ją namawiać, kupować, przekonywać, zastraszać, potępiać. Polecam poczytać Guya Sormana i jego zdanie na ten temat. NYT, Le Monde i El Pais oraz Guardian to nie jest cały Zachód. Już Times pisze o tym rządzie kompletnie inaczej. Warto się wsłuchać w ludzi innych, niż wszyscy znajomi i przyjaciele Michnika. Tak, Fotyga jest żałosna, zgadzam się. Minister budownictwa jest kapitalny. Pewnie nawet nie wiecie jak się nazywa. Gęsicka, Roztkowska, Ujazdowski i do pewnego stopnia nawet ten potwór i psychopata Ziobro to świetni ministrowie. Gospodarka się kręci, bo poza absolutnie niezbędnymi reformami fiskalnymi (których się ten kraj chyba k..... nigdy nie doczeka) jest jeszcze coś takiego jak współczynnik korupcji i zaufania do kraju. Skąd te wszystkie inwestycje, których teraz tyle przybywa? Polska podskoczyła w tych wszystkich rankingach wiele oczek w górę. Już nie trzeba tu załatwiać z mordami moimi każdej najdrobniejszej rzeczy. A tak było i koniec, fakt, że Lech wygląda jak pajac w białoczerwonej czapeczce tego nie zmieni. |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:01 |