'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
vold |
13.02.2007 22:24
|
rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna |
Dawno nie było żadnych rozmów politycznych [nie wiem czy zagorzali obrońcy Kaczyńskich nie chcą się bawić w tłumaczenie się itd. i ich nie zakładają]. Ja nie mam zamiaru prowokować, tylko zaczynam się mocno bać.
Fotyga, Gosiewski, Macierewicz, Cymański, Kuchciński, Kaczmaerk [do niego mam chyba najmniej zastrzeżeń], pan premier, Lepper, Giertych, Orzechowski [!!!] ... Cholera, wszędzie spiski, agenci, służby specjalne i paskudni niemcy. Przecież połowa z tych ludzi to jeden wielki żart. Chyba nie muszę mówić dlaczego, wystarczy poczytać gazety [nie tylko te koszerne ] czy pooglądać telewizję [nie tylko prywatną]. O tych wszystkich śmiesznych przepychankach z Gilowską, Marcinkiewiczem, Dornem nie będę wspominał. O Samoobronie czy LPRze też już nic nie mówię, temat chyba przedawniony [zatrudnimy może kogoś za seks albo zamówimy pięć piwek?]. Opozycja też jest śmieszna. Tusk jest kiepskim politykiem, który siedzi na dupie i krytykuje, zamiast próbować cokolwiek zrobić. Olejniczak jest zakłamany i niemniej cyniczny niż Giertych. Jak ma się polityczna Polska? -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Katon |
28.09.2007 18:03
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka |
Primo: My tu żyjemy normalnie. Mamy normalny kraj, nie ma wojny, gospodarka idzie w górę. Mamy też sto kilo mułu, a ten muł to przede wszystkim to co nam zostało po komunie. Nie da się zacząć budować bez odmulenia. Z życiem publicznym jest pod tym względem tak jak z budowaniem czegokolwiek innego. Wybór między 'rozliczaniem' a 'wybieraniem przyszłości' sprzedany kiedyś Polakom przez jednego zapijaczonego ryja jest alternatywą z gruntu fałszywą. Trzeba robić jedno i drugie. Inna rzecz, że LiD (jak żadna lewica w ogóle) nie jest w stanie zapewnić żadnego lepszego życia. Polsce trzeba drugiej kapitalistycznej rewolucji. I PO już o niej nie mówi. Koniunkturalizm? Może. Ale w sumie to na co mam głosować, skoro cały sens istnienia PO zasadzał się w jej rynkowości. Sorry, spokój i budowanie, litości. No i oczywiście "my byśmy nigdy pielęgniarek tak nie potraktowali". No to fatalnie. Roszczeniowe strajki w Polsce trzeba ŁAMAĆ, bo nigdy nie wyjdziemy z budżetem i z gospodarką na długą prostą. Ale kto w Polsce śmie złamać strajk. Kaczyńskiego oczkiem w głowie sa górnicy, którzy choćby rozjebali pół Warszawy i tak dostaną, a jak pisnę choćby, że to niesprawiedliwe to, uwaga, zgadnijcie co słyszę? O cięzkiej doli, metanie i dusznych szybach. Ja naprawdę nikomu nie kazałem zostawać górnikiem. Taka ogólna dygresja. I chyba jebać zagłosuję na UPR i będę się dobrze czuł. Nawet jeśli Giertychowi pomogę. Ale może przynajmniej doczekam się w Sejmie choćby jednego posła, który powie w telewizorze temu całemu tumaństwu bez pojęcia, że piniondzów ni ma i nie bedzie.
Owczarnio, kto z ludzi obecnie znajdujących się w PO był jakoś dłużej w pierwszym garniturze polityków UW poza Tuskiem? A apropos zła wyrządzonego przez hitlerowców - po co komu była Norymberga? Wielu nazistów aktywnie budowałoby przyszłość. Tak jak w NRD, gdzie nie było denazyfikacji. Ten post był edytowany przez Katon: 28.09.2007 18:14 |
owczarnia |
28.09.2007 19:58
|
Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta |
QUOTE(Katon @ 28.09.2007 18:03) Primo: My tu żyjemy normalnie. Mamy normalny kraj, nie ma wojny, gospodarka idzie w górę. JESZCZE idzie w górę. Siłą rozpędu, nadanego jej bynajmniej nie przez PiS. Jedyną zasługą PiSu jest to, że nie udało się go do tej pory skutecznie zepsuć, tego rozpędu, pomimo rozlicznych starań. QUOTE(Katon @ 28.09.2007 18:03) Mamy też sto kilo mułu, a ten muł to przede wszystkim to co nam zostało po komunie. Nie. Ten obecny muł to jest całkiem świeżutki muł, usilnie pchający śmieci po komunie na spód. Muł syfu rozpętanego przez braci Kaczyńskich QUOTE(Katon @ 28.09.2007 18:03) Nie da się zacząć budować bez odmulenia. Z życiem publicznym jest pod tym względem tak jak z budowaniem czegokolwiek innego. Wybór między 'rozliczaniem' a 'wybieraniem przyszłości' sprzedany kiedyś Polakom przez jednego zapijaczonego ryja jest alternatywą z gruntu fałszywą. Abstrahując od tego, że nie zgadzam się z twierdzeniem zawartym w pierwszym zdaniu, kim był ten zapijaczony ryj, bo mnie autentycznie zaciekawiłeś?... QUOTE(Katon @ 28.09.2007 18:03) Sorry, spokój i budowanie, litości. No i oczywiście "my byśmy nigdy pielęgniarek tak nie potraktowali". No to fatalnie. Roszczeniowe strajki w Polsce trzeba ŁAMAĆ, bo nigdy nie wyjdziemy z budżetem i z gospodarką na długą prostą. Ale kto w Polsce śmie złamać strajk. Kaczyńskiego oczkiem w głowie sa górnicy, którzy choćby rozjebali pół Warszawy i tak dostaną, a jak pisnę choćby, że to niesprawiedliwe to, uwaga, zgadnijcie co słyszę? O cięzkiej doli, metanie i dusznych szybach. Ja naprawdę nikomu nie kazałem zostawać górnikiem. Taka ogólna dygresja. I chyba jebać zagłosuję na UPR i będę się dobrze czuł. Nawet jeśli Giertychowi pomogę. Ale może przynajmniej doczekam się w Sejmie choćby jednego posła, który powie w telewizorze temu całemu tumaństwu bez pojęcia, że piniondzów ni ma i nie bedzie. Piniondzów nie ma i nie będzie, tu się zgadzam, ale powiedz to tym co Balcerowicza by najchętniej na pierwszym drzewie powiesili. Natomiast jeśli chodzi o strajki, to owszem, sorry, ale jeśli prezydent sobie pięć razy w tygodniu prywatnym samolotem na Półwysep lata, afera goni aferę, łapówa łapówę, kolejny poroniony (i oczywiście wielce kosztowny) pomysł jedzie na następnym a poprzednim pogania, elita rządząca zaś puchnie w oczach od dobrobytu nawet nie usiłując się z tym kryć przed narodem, to doprawdy - nie ma się co dziwić pielęgniarkom, że je szlag trafia. Mnie też trafia. QUOTE(Katon @ 28.09.2007 18:03) Owczarnio, kto z ludzi obecnie znajdujących się w PO był jakoś dłużej w pierwszym garniturze polityków UW poza Tuskiem? Nie chodzi mi tylko o polityków literalnie znajdujących się w PO, lecz również tych z PO kojarzonych lub tych, których PO widzi na wysokich państwowych stanowiskach. Że wymienię tylko Leszka Balcerowicza lub Jerzego Buzka. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:39 |