'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dawno nie było żadnych rozmów politycznych [nie wiem czy zagorzali obrońcy Kaczyńskich nie chcą się bawić w tłumaczenie się itd. i ich nie zakładają]. Ja nie mam zamiaru prowokować, tylko zaczynam się mocno bać.
Fotyga, Gosiewski, Macierewicz, Cymański, Kuchciński, Kaczmaerk [do niego mam chyba najmniej zastrzeżeń], pan premier, Lepper, Giertych, Orzechowski [!!!] ... Cholera, wszędzie spiski, agenci, służby specjalne i paskudni niemcy. Przecież połowa z tych ludzi to jeden wielki żart. Chyba nie muszę mówić dlaczego, wystarczy poczytać gazety [nie tylko te koszerne ![]() O tych wszystkich śmiesznych przepychankach z Gilowską, Marcinkiewiczem, Dornem nie będę wspominał. O Samoobronie czy LPRze też już nic nie mówię, temat chyba przedawniony [zatrudnimy może kogoś za seks albo zamówimy pięć piwek?]. Opozycja też jest śmieszna. Tusk jest kiepskim politykiem, który siedzi na dupie i krytykuje, zamiast próbować cokolwiek zrobić. Olejniczak jest zakłamany i niemniej cyniczny niż Giertych. Jak ma się polityczna Polska? -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
![]() ![]() ![]() |
Zwodnik |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 341 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
Dawno temu ktoś (Estiej chyba?) że polityka to jedyny temat, w którym Katona ponosi - ja bym to rozszerzył - to jedyny temat, w którym w moim odczuciu kieuje się głównie uprzedzeniami. Serio i szczerze, bez żadnej złośliwości czy złych intencji.
Nawet nie wiem od czego zacząć ani z której strony to ugryźć. Z Twoich postów wynika, że całe zło tego kraju zawdzięczamy postkomunistom - którzy chociaż zostali dawno temu odsunięci od władzy, nadal smrodzą i to tak, że nic a nic nie da się zrobić, póki nie wymrą. Nie przepadam za nimi,, więc tylko słowem nadmienię, że ZUPEŁNIE ignorujesz ich sukcesy (a to grzebie obiektywizm). Ale mniejsza o to. QUOTE Nie da się zacząć budować bez odmulenia. Z życiem publicznym jest pod tym względem tak jak z budowaniem czegokolwiek innego. Przesada. Ślepym niczym kret, ale gdzie do jasnej ciężkiej jest ten muł ? Nawet jeśli - to co najwyżej śmierdzi i niereprezentacyjnie wygląda. Ty z kolei zdajesz się twierdzić, że uniemożliwia jakiekolwiek działania - to chyba dlatego przez dwa lata rządów PiS nie robi nic poza gnębieniem postkomunistów. Ale pójdźmy dalej, załóżmy, że faktycznie tak trzeba - czy odnoszą w tym odmulaniu jakiekolwiek sukcesy ? Gdzie ? Co zrobili, poza paroma pokazowymi aresztowaniami, które z reguły kończą się kompromitacją, poza stworzeniem sobie CBA - Bezczelnego zbrojnego ramienia, które przejmuje już rozwiązane sprawy od Policji i spija śmietankę, które...kosztuje więcej niż pluton AT a istnieje tylko po to, by groźnie wyglądać na nagraniach z zatrzymań ? QUOTE Wybór między 'rozliczaniem' a 'wybieraniem przyszłości' sprzedany kiedyś Polakom przez jednego zapijaczonego ryja jest alternatywą z gruntu fałszywą. Nie to, co wybór między "Polską solidarną" i "liberalną", prawda ? Kuchnia no. Uderzasz dokładnie w takie same nuty jak Kaczyński. Gra na emocjach i uprzedzeniach i usilne odwracanie uwagi od własnej niekompetencji w większości dziedzin. Ale przecież Ty to widzisz. Więc z oślim uporem zadam po raz trzeci to samo pytanie, wciąż z nadzieją na odpowiedź - co takiego zrobi PiS po wyborach, że należy mu wybaczyć te wszystkie kompromitacje, nieudolności i jawny bandytyzm ? Przecież gdyby chcieć wyliczyć wszystkie sensowne zarzuty do PiS brakłoby dnia. Ale szkoda na to czasu, przecież i tak można to wszystko wrzucić do wora z rytualnym kwękaniem. -------------------- AMOR PATRIAE NOSTRA LEX...
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:45 |