Lektury Szkolne, obowiązek i przyjemność
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Lektury Szkolne, obowiązek i przyjemność
Zeti |
04.10.2007 17:59
|
Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna |
Dzisiaj na lekcji j. pl. mieliśmy fajną sytuację. Pani powiedziała: Numer 12 czyta utwór. 12 miała na imię Dawid. i zaczyna czytać. Psałterz Dawidów przekład Jan Kochanowski.
Pytanko takie mam. Czy będzie mi się opłacało zacząć teraz Mistrza i Małgorzatę, czy poczekać jeszcze kilka lat? -------------------- ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Zeti |
04.10.2007 21:10
|
Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna |
Czyli,,ze jednak narzekania części uczniów mojej szkoły na zbyt wielki nawał nauki nie są bezpodstawne jak twierdzą nauczyciele? Moja polonistka mówi, że to co poznajemy to podstawa, którą można by wzbogacić. Ten malutki fragmencik (na dwie lekcje) pani polonistka upchnęła w planie tematów na moją prośbę. Na jutro mam przeczytać Szulera. Chyba czas zacząć.
A Hobbita miałem jeszcze w podstawówce, podobnie jak Komnatę Tajemnic w szóstej klasie. Teraz, jak już jestem w gimnazjum, po zmianach statutu obie te lektury omawia się w klasie piątej (Akurat moja siostra czyta.) I Ferdydurke też czytałem, w drugiej gimnazjum, ale chyba tylko fragment, na ostatnią lekcję omawiania, bo byłem chory wcześniej (zwolniony ze sprawdzianu) więc nie czytałem całości tylko fragmencik z podręcznika. Ten post był edytowany przez Zeti: 04.10.2007 21:15 -------------------- ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.11.2024 19:49 |