'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dawno nie było żadnych rozmów politycznych [nie wiem czy zagorzali obrońcy Kaczyńskich nie chcą się bawić w tłumaczenie się itd. i ich nie zakładają]. Ja nie mam zamiaru prowokować, tylko zaczynam się mocno bać.
Fotyga, Gosiewski, Macierewicz, Cymański, Kuchciński, Kaczmaerk [do niego mam chyba najmniej zastrzeżeń], pan premier, Lepper, Giertych, Orzechowski [!!!] ... Cholera, wszędzie spiski, agenci, służby specjalne i paskudni niemcy. Przecież połowa z tych ludzi to jeden wielki żart. Chyba nie muszę mówić dlaczego, wystarczy poczytać gazety [nie tylko te koszerne ![]() O tych wszystkich śmiesznych przepychankach z Gilowską, Marcinkiewiczem, Dornem nie będę wspominał. O Samoobronie czy LPRze też już nic nie mówię, temat chyba przedawniony [zatrudnimy może kogoś za seks albo zamówimy pięć piwek?]. Opozycja też jest śmieszna. Tusk jest kiepskim politykiem, który siedzi na dupie i krytykuje, zamiast próbować cokolwiek zrobić. Olejniczak jest zakłamany i niemniej cyniczny niż Giertych. Jak ma się polityczna Polska? -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
![]() ![]() ![]() |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
W ogóle nie rozumiem, dlaczego polityka mieszkaniowa stała się nagle jedną z dziedzin zainteresowania sfer rządzących. Kapitał w budownictwie pochodzi w 99% z prywatnych źródeł i nie widzę powodu, dla którego miało by się to zmienić. Owszem, ceny mieszkan podskoczyły kilkukrotnie w ciągu ostatnich czterech lat, ale myślę, że to normalny prąd (i ktos, kto się interesuje tym zagadnieniem, zauważył zapewne, że od dobrych dwóch miesięcy ceny stoją w miejscu, a nawet odrobinę spadają) i jeszcze chwila i wszystko wróci do normy. Ingerencje w postaci cen maksymalnych mogą zrobić więcej złego niz dobrego, 3 miliony mieszkań socjalnych zaburzyłyby rynek nieodwracalnie. Nie mówiąc juz o wywołaniu dyskusji - komu się należy a komu nie? Bo nie widzę jasnego sposobu, by to ocenić. Komu lepiej dac mieszkanie: młodej parze po studiach, z perspektywami rozwoju, czy rodzinie z ośmiorgiem dzieci żyjącej z zasiłku? W pierwszym przypadku mamy pozytywny efekt w postaci zatrzymania dwójki wykształconych ludzi w kraju. Ale jak można nie dać mieszkania wielodzietnej rodzinie? Przecież to uderzenie w najważniejszą, promowaną wartość, w katolickie podstawy naszego kraju, tak głęboko zakorzenione, że niektóre ugrupowania wciskają je sobie do nazwy, żeby zyskać wyborców.
Składki zdrowotne to dla mnie kpina. Ideałem jest system istniejący w USA - nie ma składek, są ubezpieczenia, wszystko w rękach prywatnych. Przy okazji okazuje się, które placówki spełniają wymagania pacjentów, a które nie. U nas wychodzi na to, że jak się chce mieć pewnośc, że się zostanie dobrze potraktowanym i tak trzeba się leczyć prywatnie. Mogę to nawet na własnym przykładzie powiedzieć. QUOTE Hazel -> nie ma co czytać programów. U nas np wszystkie debaty programowe sprowadzają się zasadniczo do tego 'ile spotów umieścić w którym programie' Pewnie, że tak. Debaty to odbijanie piłeczki, zamiast rzeczowej dyskusji. W programach konkretów nie uświadczysz. Najwyżej ogólnikowe stwierdzenia, które świetnie brzmią jako slogany, ale nic z nich nie wynika.Ten post był edytowany przez hazel: 14.10.2007 23:05 -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:43 |