Carmen, Carmen San Diego, Co ukradła Carmen?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Carmen, Carmen San Diego, Co ukradła Carmen?
Zeti |
04.11.2007 14:47
|
Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna |
CARMEN SAN DIEGO QUOTE Skoro temat Wyzwania Domu, tak dobrze sobie radzi, proponuje stworzenie nowego, dodatkowego tematu, coś w stylu "Where is Carmen San Diego?" Czyli niemalże te same zasady co w Wyzwaniu Domu. Rozwiązaniem każdej zagadki byłoby jakieś miasto/miejsce oraz drogocenny zabytek/przedmiot z tego samego miasta/miejsca. Czyli np. Wenus z Milo, Luwr, Paryż; Dama z łasiczką, Muzeum Czartoryskich, Kraków, Największy diament świata etc... Zagadki mogły by przybrać format zagadek obrazkowych gdzie w jakiś sposób wszystkie elementy łączyły by się w całość sugerując odpowiedź. Zasady takie same jak w Wyzwaniu Domu. Za rozwiązanie zyskujemy 15 pkt. Pierwszy Gryffindor. Ten post był edytowany przez Zeti: 29.12.2007 22:35 -------------------- ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
04.11.2007 19:00
|
Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna |
Myślałem, że to ma być coś, co da się ukraść. Bo o Stonehenge pomyślałem dość szybko, ale zasugerowałem się, że to ma być
QUOTE drogocenny zabytek/przedmiot z tego samego miasta/miejsca Czyli może sprecyzujmy, że może być wszystko. Równie dobrze można dać Wielką Piramidę Cheopsa." Zgadzam się, myślę, że nie tylko Ramzes by zgadł, gdyby nie niejasne zasady, miał być przedmiot, albo cokolwiek co da się ukraść, a żeby podnieść kilkanaście głazów Carmen musiałaby mieć chyba całe Chiny do dyspozycji" przepraszam za wtrącenie, ale nie chcę pisać nowych postów - Katarn Ten post był edytowany przez Katarn90: 04.11.2007 19:04 -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 00:48 |