'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dawno nie było żadnych rozmów politycznych [nie wiem czy zagorzali obrońcy Kaczyńskich nie chcą się bawić w tłumaczenie się itd. i ich nie zakładają]. Ja nie mam zamiaru prowokować, tylko zaczynam się mocno bać.
Fotyga, Gosiewski, Macierewicz, Cymański, Kuchciński, Kaczmaerk [do niego mam chyba najmniej zastrzeżeń], pan premier, Lepper, Giertych, Orzechowski [!!!] ... Cholera, wszędzie spiski, agenci, służby specjalne i paskudni niemcy. Przecież połowa z tych ludzi to jeden wielki żart. Chyba nie muszę mówić dlaczego, wystarczy poczytać gazety [nie tylko te koszerne ![]() O tych wszystkich śmiesznych przepychankach z Gilowską, Marcinkiewiczem, Dornem nie będę wspominał. O Samoobronie czy LPRze też już nic nie mówię, temat chyba przedawniony [zatrudnimy może kogoś za seks albo zamówimy pięć piwek?]. Opozycja też jest śmieszna. Tusk jest kiepskim politykiem, który siedzi na dupie i krytykuje, zamiast próbować cokolwiek zrobić. Olejniczak jest zakłamany i niemniej cyniczny niż Giertych. Jak ma się polityczna Polska? -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
![]() ![]() ![]() |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Katon @ 11.11.2007 16:34) Krzepiące. Oglądałem przez ostatni tydzień transmitowane na żywo negocjacje koalicyjne pomiędzy PO a PSLem. Dwa stoły, kilka szklanek wody, liderzy, dziennikarze, rzeczowe rozmowy. Tak, często twarde, ale zawsze prowadzące prędzej czy później do kompromisu. Nic pod stołem. Żadnych targów o stanowiska żadnej i korupcji politycznej. Widać było, że tu naprawdę nie chodzi o stołki, ale o programy. Krzepi postawa Donalda Tuska, który zarządził te jawne negocjacje. Cieszy postawa PSLu, który natychmiast na to przystał - widać zmianę od kiedy PiS niemalże odrzucił propozycję podobnych negocjacji dwa lata temu. Ale najbardziej krzepi zachowanie mediów. Od razu po wyborach auyorytety i dziennikarze zaapelowały do Tuska (na szczęście nie trzeba było apelować długo), aby negocjacje koalicyjne były jawne i otwarte dla dziennikarzy. Dla wszystkich Polaków. Polskie media nie dają taryfy ulgowej. Nie ulegają naciskom ani nawet pewnym klimatom społecznym. Brawo. dopiero przy ostatnim zdaniu/słowie, dzięki bogu, bo już myślałem, że naprawdę Cię to cieszy. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 15:42 |