VII Film 7 tom
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
VII Film 7 tom
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Póki jest czas, zabawmy się w scenarzystów i reżyserów. Jak Wy sfilmowalibyście DH, by zmieścić się w rozsądnym czasie i zachować spójność historii?
Póki co rzucę dwie propozycje: 1. Usunąć wątek przeszłości Dumbledore'a 2. Usunąć scenę na "King's Cross", pozostawiając widzów w przekonaniu, że Harry nie żyje, dopóki nagle nie stanie do walki. Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 09.08.2007 21:44 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(owczarnia @ 15.03.2008 01:00) Ja byłam zachwycona?! Pogięło Was?... Mogłam mówić że owszem, niezłe, ale zawsze ZA, i to DALEKO za Cuaronem. I stąd moje rozgoryczenie, wszak napisałam wyraźnie? Miałam do końca nadzieję, że to jednak Cuaron zrobi siódemkę. Pewnie, że wolę Yatesa od Newella, ale co to za pocieszenie? No owczarnio, pokusiłam się przeszukać temacik o V tomie i coś ciekawego znalazłam... QUOTE To jest pierwszy film HP, w którym zakochałam się od razu ("Więzień" zdobył moje serce dopiero po drugim obejrzeniu). Bez zastrzeżeń. Wyszłam z sali zaryczana. Bardzo mi się podobał, bardzo bardzo. Idealnie w klimacie, wszystkie pozmieniane czy poskracane rzeczy, choć inne, pozostały w duchu książki. Pięknie uchwycone kolejne sedna, nawet to co kompletnie przerobili w żaden sposób nie raziło. Czytając książkę odczuwałam dokładnie te same emocje, i to chyba najlepiej świadczy o tym, jak dobra jest ta ekranizacja. Reżyser bezbłędnie wykorzystał dostępne mu, a zupełnie odmienne przecież od tych, którymi dysponowała Rowling, środki wyrazu. Kocham tego faceta. Scena śmierci Syriusza, opętanie Harry'ego - po prostu rozdzierające. Już moment wizji, choć przedstawiony zupełnie inaczej niż w książce, chwyta za serce. A potem jest jeszcze lepiej. Już się nie obawiam o szóstkę. Po raz pierwszy jestem zupełnie spokojna o następną część. Kobieta zmienną jest. Ale jednak pamięć mnie nie myliła co do Twojej opinii na temat piątki ![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 15:56 |