iPhone i inne komorki?, Tytul roboczy - ma byc o apple czy komorkach?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
iPhone i inne komorki?, Tytul roboczy - ma byc o apple czy komorkach?
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
No tak, pewnie mają to samo IP, coś nie myślę dziś :>
A na IPhone'a też poluję, ale drogie są strasznie i nie wiem, czy ten soft przerabiany tak, żeby polskie karty sim pasowały, to nie będzie w jakiś sposób kaszanił funkcjonowania. Bo w telefonach symbianowych samo zdjęcie simlocka robi niedobrze na oprogramowanie (mój telefon przez to wiesza się, kiedy ktoś do kogo dzwonię ma wylączony telefon. Wtedy pomaga tylko reset.) -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
![]() ![]() ![]() |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Owczarnia musisz mieć telefon shackowany z jednego prostego względu. Działa ci karta sim z czegokolwiek innego poza At&T. Iphone w europie wchodzi zdaje się w listopadzie tego roku. Możliwe że dostałaś po prostu już shackowany i dlatego masz installer.app na ekranie i dlatego wszystko instalujesz łatwo. SDK które apple wypuściło do IPhone nie pozwala na dostęp do połowy funkcji. Nie można nim na przykład żadnego VOiPa napisać.
A i ja nie mówię że Nokia produkuje najlepsze telefony, akurat sam osobiście nie bardzo je lubię. Ale ja jeszcze nie znalazłem telefonu który by mi we wszystkim odpowiadał. A N810 jest dokładnie w tej samej klasie urządzeń co IPhone. Jego też chyba zwykłym telefonem byś nie nazwała. Nokia mówi na to Internet Device. Ten post był edytowany przez matoos: 12.05.2008 12:33 -------------------- |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(matoos @ 12.05.2008 11:31) Owczarnia musisz mieć telefon shackowany z jednego prostego względu. Działa ci karta sim z czegokolwiek innego poza At&T. Iphone w europie wchodzi zdaje się w listopadzie tego roku. Możliwe że dostałaś po prostu już shackowany i dlatego masz installer.app na ekranie i dlatego wszystko instalujesz łatwo. SDK które apple wypuściło do IPhone nie pozwala na dostęp do połowy funkcji. Nie można nim na przykład żadnego VOiPa napisać. A i ja nie mówię że Nokia produkuje najlepsze telefony, akurat sam osobiście nie bardzo je lubię. Ale ja jeszcze nie znalazłem telefonu który by mi we wszystkim odpowiadał. A N810 jest dokładnie w tej samej klasie urządzeń co IPhone. Jego też chyba zwykłym telefonem byś nie nazwała. Nokia mówi na to Internet Device. Mój iPhone jest z O2, brytyjskiej sieci ![]() * Niemcy: Deutsche Telekom * Francja: Orange.] * Wielka Brytania: O2 * Kanada: Rogers * Irlandia: O2 * Austria: T-Mobile (z Wikipedii). Z tego co wiem, nie jest hackowany, chłopaki to robią jakoś tam na pewno, nie mówię że nie, przecież wiadomo że simlocka trzeba zdjąć, no O2 czy nie O2, simlock jest. Ale ponoć dzisiaj to już pesteczka. Co do aplikacji dostępnych z installera no to nie wiem, ale podobnie mnóstwo można znaleźć na stronie Apple, tzw. third-party apps, większość z nich jest darmowa. I wiele się pokrywa z tym, co jest dostępne ode mnie z telefonu, więc jak to?... Nie mogę tego teraz oczywiście znaleźć, ale czytałam na bank, że Apple zmieniło politykę i obecnie każdy ma prawo napisać i udostępnić soft na iPhone'a, z czego część oni trustują a część nie. Widać to zresztą od razu, przy każdej takiej aplikacji jest firma, która ją wypuściła i jest trusted/untrusted. Część robią zwykłe, prywatne osoby, jak np. tematy na telefon z innymi ikonkami. I nie bardzo rozumiem co zdjęcie simlocka z telefonu ma do łatwości/trudności we wgrywaniu oprogramowania?... Prawie wszystkie telefony miałam ze ściąganym simlockiem (a już te na S60, na który to system właśnie dostępne są rozmaite sofciki to 100%) i jak soft był płatny, to był płatny, albo trial albo szukaj cracka... Co to jest VOiP o0? A z tą Nokią N810 to ja wcale nie żartowałam, z tego można dzwonić ![]() ![]() A iPhonik jest i tak bezkonkurencyjny, i tak. Czujnik ruchu, na ekranie Ci się obraca pion-poziom np. oglądana strona czy zdjęcie, w zależności od tego jak trzymasz telefon. Samo. Albo gaśnie wszystko automatycznie jak zbliżasz telefon do ucha podczas rozmowy (czujnik eeee zbliżeniowy). Raz oszczędność baterii, dwa nic się przypadkowo nie wzbudzi. No i bateria, która trzyma naprawdę ładnie. Przy sporym rozmawianiu (mam do syna, męża i matki darmowe numery - ględzę ile chcę, a że mówić mogę dużo ![]() Porównanie z N95? Brak porównania. Jak już pisałam, mój husband ma taki telefon. No bieda, bieda z nędzą przy moim ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 23:34 |