'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dawno nie było żadnych rozmów politycznych [nie wiem czy zagorzali obrońcy Kaczyńskich nie chcą się bawić w tłumaczenie się itd. i ich nie zakładają]. Ja nie mam zamiaru prowokować, tylko zaczynam się mocno bać.
Fotyga, Gosiewski, Macierewicz, Cymański, Kuchciński, Kaczmaerk [do niego mam chyba najmniej zastrzeżeń], pan premier, Lepper, Giertych, Orzechowski [!!!] ... Cholera, wszędzie spiski, agenci, służby specjalne i paskudni niemcy. Przecież połowa z tych ludzi to jeden wielki żart. Chyba nie muszę mówić dlaczego, wystarczy poczytać gazety [nie tylko te koszerne ![]() O tych wszystkich śmiesznych przepychankach z Gilowską, Marcinkiewiczem, Dornem nie będę wspominał. O Samoobronie czy LPRze też już nic nie mówię, temat chyba przedawniony [zatrudnimy może kogoś za seks albo zamówimy pięć piwek?]. Opozycja też jest śmieszna. Tusk jest kiepskim politykiem, który siedzi na dupie i krytykuje, zamiast próbować cokolwiek zrobić. Olejniczak jest zakłamany i niemniej cyniczny niż Giertych. Jak ma się polityczna Polska? -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
![]() ![]() ![]() |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Właśnie. Ja wcale nie chcę oceniać. Jak chce móc dowiedzieć się jak było - chętnie przeczytam tą, a potem inną książkę. Ale doprowadza mnie doszału ta nagonka na Gontarczyka i Cenckiewicza, która zakrawa o normalną, regularną policję myśli. Ok, rozumiem takie podejście. Mnie natomiast doprowadza do szału nagonka na Wałęsę - i to, co powiedział prezydent, i to, że TVP wyemituje film o TW Bolku = Wałęsie (!!!), choć on już miał proces lustracyjny i już go oczyszczono z zarzutów... To mnie wpienia. Jestem daleka od teorii spiskowych, ale coraz częściej wygląda mi na to, że PiS będzie próbował zdyskredytować całe środowisko solidarnościowe po to, żeby szare masy uwierzyły, że tak naprawdę to bracia mniejsi Kaczyńscy doprowadzili do zmiany ustroju w Polsce. Poza tym bracia mniejsi mają mnóstwo osobistych uraz do Wałęsy, choćby o kilka obraźliwych słów wypowiedzianych przez niego o Lechu, ale też i o początek lat 90-tych, kiedy bracia mieli parcie na władzę (zresztą ciągle mają), ale Wałęsa trochę im nabruździł. I nie, że teraz policja myśli, bo najazd na Cenckiewicza i Gontarczyka. Po prostu, jak się pisze tego typu książkę i wydaje ją pod auspicjami takiego instytutu, to się cholera powinno napisać o czymś PEWNYM, a nie o jakichś dokumentach, które zostały zniszczone na początku la 90-tych, nie o jakichś maszynopisach, przepisywanych przez SB, a o dokumentach pewnych, spoczywających w IPN-nie, sprawdzalnych, materialnych dowodach. Takie mam zdanie, bo książki nie czytałam, ale czytałam, jakie dokumenty w niej zostały użyte na poparcie tezy, że Wałęsa był Bolkiem. Przeczytać nie omieszkam, choćby po to, żeby się przekonać, czy moje wrażenia powstałe przy całej tej awanturze są mylne, czy też może wcale nie. PS. A Wałęsa nie poprawia swojej sytuacji. Za dużo szczeka, co wydaje się od razu podejrzane - choć nie wiem, czy na jego miejscu nie zareagowałabym podobnie. -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 15:51 |