Fotografia
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Fotografia
Hypacja |
![]()
|
![]() life`s a bitch Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 05.07.2007 Skąd: 50 05'29.93'' N 19 56'45.09'' E Płeć: Kobieta ![]() |
u mnie to kwestia chyba nie do pogodzenia: fanka i fotograf w jednym nie daje rady.
edit: chyba nie było, a może się przyda. powiedzmy, że wszystko naraz- sprzęt, ulubione/wypróbowane rodzaje fotografii, lubiani fotografowie albo nawet pojedyncze zdjęcia. może nawet jakieś linki do Waszych prac, bo o Galerii chyba już i tak nie pamiętamy. ja pewnie, jak już napisałam niżej, zacznę od jakiejś relacji z warsztatów czy coś. pewnie coś mi się jeszcze przypomni w trakcie pisania. przepraszam Marta, że wykorzystałam Twojego posta ![]() Ten post był edytowany przez Potti: 31.07.2008 22:50 |
![]() ![]() ![]() |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
ktoś powiedział że jedyną zasadą w fotografii jest brak zasad, co warto wziąć sobie do serca
![]() |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Neonai @ 01.08.2008 12:26) Ale jak mowila Hypacja - trzeba jednak te zasady znac, potem mozna szalec. Z, dajmy na to, Mondrianem tez nie bylo tak, ze on po prostu nie potrafil malowac niczego innego niz kresek, mial przeciez swietny warsztat. I wtedy dopiero uproszczenie kompozycji i wychodzenie poza kanon ma jakis sens. Bo rownie dobrze mozna zrobic beznadziejnie wykadrowane i nieostre zdjecie, bo sie po prostu nie umie inaczej, a wkreca sie ze to taka ekspresja. No blagam :P Nie powiedzialam, ze kitowy jest do kitu, to porzadny obiektyw jest :d -------------------- |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Eva @ 01.08.2008 17:02) Ale jak mowila Hypacja - trzeba jednak te zasady znac, potem mozna szalec. Z, dajmy na to, Mondrianem tez nie bylo tak, ze on po prostu nie potrafil malowac niczego innego niz kresek, mial przeciez swietny warsztat. I wtedy dopiero uproszczenie kompozycji i wychodzenie poza kanon ma jakis sens. Bo rownie dobrze mozna zrobic beznadziejnie wykadrowane i nieostre zdjecie, bo sie po prostu nie umie inaczej, a wkreca sie ze to taka ekspresja. No blagam ![]() hej hej, hello, przecież wiesz o co mi chodzi. nie miałam na myśli braku zasad w warsztacie, tylko raczej w postrzeganiu fotografii przez obserwatora - jeden lubi jak wszystko jest wymuskane a ktoś inny odejście od estetyzacji. nie chodziło mi też o to aby usprawiedliwiać tym jednym zdaniem całkowity brak zdolności..to by było bez sensu. chodziło mi o to że nie trzeba za wszelką cenę trzymać się tradycyjnego postrzegania fotografii, to wszystko. jej, jak łatwo można zostać źle zrozumianym;p |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 07.05.2025 18:38 |