Lol, inteligentnie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Lol, inteligentnie
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Uwaga, będzie z Pudelka
![]() Samodzielna interpretacja Biblii jak na razie nie przyniosła Dodzie uznania. Przypomnijmy: w wywiadzie z Dziennikiem Rabczewska stwierdziła, że "ciężko jest jej wierzyć w coś, co nie ma przełożenia na rzeczywistość, bo gdzie w Biblii są dinozaury?" Powiedziała również: Wierzę w to, co nam przyniosła matka Ziemia i co odkryto podczas wykopalisk. Są na to dowody i ciężko wierzyć w coś, co spisał jakiś napruty winem i palący jakieś zioła. Teraz za tą wypowiedź może ponieść poważne konsekwencje. Jak donosi Gazeta Wyborcza, Ryszard Nowak, przewodniczący Ogólnopolskiego Komitetu Obrony przed Sektami, złożył na Rabczewską doniesienie do Prokuratora Generalnego. Twierdzi, że popełniła przestępstwo! Naszym zdaniem z wypowiedzi tej wynika, że w opinii Rabczewskiej autorami Biblii byli alkoholicy i narkomani. Religioznawca, z którym się konsultowaliśmy, jest zdania, że piosenkarka popełniła przestępstwo, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej i obrażając uczucia religijne m.in. chrześcijan i Żydów - powiedział w rozmowie z Gazetą Nowak. Na razie prokuratura będzie musiała sprawdzić, czy istnieją powody do wszczęcia postępowania, jednak sytuacja wygląda dość poważnie - za "obrażanie uczuć religijnych innych osób, publiczne znieważanie przedmiotów czci religijnej lub miejsc przeznaczonych do publicznego wykonywania obrzędów religijnych" grozi do dwóch lat więzienia. Długo się zastanawiałam, kto tu jest głupszy i... bez rezultatu. Katon pewnie zaraz powie, że to to samo, co przypadek baby i pedała, a ja się z tym nijak nie zgodzę... No, ciekawa jestem. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
1. Owczarnio, wyobrażasz sobie, łatwo sobie wyobrażać. Paradują po naszych ulicach całe legiony niedomytów w bluzach i podkoszulkach jawnie satanistycznych, pełnych maszkaronów, odwróconych krzyży (i potu z 10 lat nieprania) - jakoś nikt takich ludzi nie nagabuje ani im krzywdy nie robi.
2. Odwrócony krzyż jest symbolem sekty lub sekt jawnie dokonujących 'odwrócenia wartości' na jakich zbudowane jest społeczeństwo. Nawet intelektualny, ateistyczny satanizm jest ideologią 'wyzwolenia' człowieka z rzeczy takich jak współczucie czy zasady elementarnej sprawiedliwości. Ot, zazwyczaj mokre sny o potędze bejów, którzy boją się własnego cienia, ale w rękach ludzi naprawdę inteligentnych otrzymamy kolejną mutację nazizmu, gdyż ścieżka wiary w nadczłowieka ku ciemniej stronie prowadzić nieuchronnie musi i o ile mam gdzieś co kto sobie nosi na szyi o tyle odwrócony krzyż nie może funkcjonować jako 'jeden z wielu symboli'. 3. Denazyfikacja swastyki się nie uda, bo nazizm został Jedynym Wielkim Oprawcą i w związku z tym trzeba odprawiać mityczne obrzędy przypominania, że był złem Największym, Nieporównywalnym i Bezprecedensowym. To oczywiście kłamstwo, ta akurat mutacja czerwonej zarazy była tak samo perfidna jak kilka innych, ale spadkobiercy moralni i intelektualni innych mutantów muszą pilnować, by status Hitlera nie był zakłócany przez nikogo poza G.W.Bushem. Ja się do zajmowania swastyką nie poczuwam, ale też nie zamierzam pluć na tych, którzy ją traktują jako symbol zupełnie czegoś innego. Nie wróżę im tylko sukcesu, ot co. 4. Do kościoła nikt nie musi wchodzić. Ale wieżę kościoła trzeba oglądać, a ktoś się może urazić. To jest logika jaka dziś zaczyna dominować na zachodzie i ja uważam, że ta logika jest pojebana. Nie mam żadnych gwarancji, że antykrzyżowcy nie są agendą tamtego wariactwa, wiele wskazuje raczej na to, że są. Trudno więc o rzeczową rozmowę. Wiecie, ja nie jestem takim państwowcem jak Syriusz. Ja chętnie popatrzę jak ten kruchy ład na jakim stoimy pójdzie w diabły i zatańczę wesoło na gruzach (haha). Ten ład bazuje na pewnych ideach obecnych w cywilizacji zachodniej tylko i wyłącznie dzięki chrześcijaństwu. Nie ma żadnej konkurencyjnej wizji. Są tylko herezje chrześcijaństwa i modyfikacje chrześcijańskiej kultury. Antyk mamy dzięki chrześcijaństwu, a Oświecenie było tylko kolejną chrześcijańską herezją. Zachodni, humanistyczny ateizm jest kolejną chrześcijańską herezją i jeśli ludzie w pocie czoła podcinający gałąź na jakieś siedzą w końcu ją zetną to staną oko w oko z muezzinem i jego butem. W Stanach udało się osiągnąć ciekawy i działający wzorzec rozdziału państwa od kościołów, niestety ateistycznym fanatykom mało. Żadnych choinek, żadnych życzeń w supermarketach, żadnych kolęd na placach miejskich. Ok. Czubek drzewa może nienawidzić swoich korzeni, ale dopóki ich nie wyrywa może się wesoło machać na wietrze, a to drzewo zaraz się przewróci i wrócimy do wojny wszystkich ze wszystkimi jak u Hobbesa - go on. Liberalni wegetarianie z wielkich miast padną pierwsi. Trochę szkoda, bo fajnie się balowało, ale no tak będzie. E: Mateuszu, jakże to tak, post pod postem? ;> |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:40 |