Lol, inteligentnie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Lol, inteligentnie
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Uwaga, będzie z Pudelka
![]() Samodzielna interpretacja Biblii jak na razie nie przyniosła Dodzie uznania. Przypomnijmy: w wywiadzie z Dziennikiem Rabczewska stwierdziła, że "ciężko jest jej wierzyć w coś, co nie ma przełożenia na rzeczywistość, bo gdzie w Biblii są dinozaury?" Powiedziała również: Wierzę w to, co nam przyniosła matka Ziemia i co odkryto podczas wykopalisk. Są na to dowody i ciężko wierzyć w coś, co spisał jakiś napruty winem i palący jakieś zioła. Teraz za tą wypowiedź może ponieść poważne konsekwencje. Jak donosi Gazeta Wyborcza, Ryszard Nowak, przewodniczący Ogólnopolskiego Komitetu Obrony przed Sektami, złożył na Rabczewską doniesienie do Prokuratora Generalnego. Twierdzi, że popełniła przestępstwo! Naszym zdaniem z wypowiedzi tej wynika, że w opinii Rabczewskiej autorami Biblii byli alkoholicy i narkomani. Religioznawca, z którym się konsultowaliśmy, jest zdania, że piosenkarka popełniła przestępstwo, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej i obrażając uczucia religijne m.in. chrześcijan i Żydów - powiedział w rozmowie z Gazetą Nowak. Na razie prokuratura będzie musiała sprawdzić, czy istnieją powody do wszczęcia postępowania, jednak sytuacja wygląda dość poważnie - za "obrażanie uczuć religijnych innych osób, publiczne znieważanie przedmiotów czci religijnej lub miejsc przeznaczonych do publicznego wykonywania obrzędów religijnych" grozi do dwóch lat więzienia. Długo się zastanawiałam, kto tu jest głupszy i... bez rezultatu. Katon pewnie zaraz powie, że to to samo, co przypadek baby i pedała, a ja się z tym nijak nie zgodzę... No, ciekawa jestem. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Holocaust zostawmy, Polacy pomagali Żydom masowo, obojętność albo strach nie są w sytuacji ekstremalnej postawami zasługującymi na potępienie, a szmalcownicy byli karani śmiercią przez legalne siły zbrojne Państwa Podziemnego.
Tyle się nazbierało błędów i wypaczeń, że po kolei. 1. Pogrzeb Geremka. Cały tamten żenujący incydent pokazał tylko, że w Polsce istnieje pewien radykalny margines. Otóż istnieje, taka jest cena względnej wolności jaką mamy. Są antysemici, jest Antyklerykalna Partia Postępu "Racja", są chwalcy komuny i są neopogańcy narodowi socjaliści. 2. Napisy na murach, no nie da rady. Napisy na murach to robota chamskiej chuliganerii, wszędzie na świecie. I u nas i we Francji i w Stanach. Naprawdę trzeba być ulubieńcem Odyna i popijać napoje bogów, żeby dostrzegać w tym przejaw jakiejś całościowej tendencji socjologicznej w społeczeństwie. 3. Ludyczny antysemityzm oczywiście istnieje, nie wydaje mi się jednak, żeby był zjawiskiem częstszym niż ludyczny antyklerykalizm. Ten drugi jest właściwie wszechobecny i nakręcają go podobne mechanizmy. Ksienrza biorom kase, ruchajom gosposie i takie som z nich skurwysyny a innych to by chieli połuczoć, o takiego. I to w ogóle nie zależy od stosunku do religii, to po prostu typowa potrzeba chama (a jesteśmy społeczeństwem schamiałym), żeby kogoś obwinić, kogoś opluć i poczuć się lepiej. Postawa cwanego paroba z czworaków. Zupełnie biernego i bezradnego, ale sfrustrowanego człowieka, który szuka winnego. Te same emocje odpowiadają za ten prostacki antysemityzm i tyle ma on wspólnego z prawdziwym, co antyklerykalizm wujka Wiesia z ateizmem naukowym. 4.[dla Quizera] Ciągłe sugerowanie, że jestem wariatem zasłaniające brak choćby cienia merytorycznych argumentów, oraz protekcjonalne spoufalanie się ze mną to już w ogóle inny, nieco żenujący temat. Tak czy inaczej, jeśli wydaje Ci się, że sposób zwracania się do rozmówcy zależy od tego za kogo sobie go uważasz, to obawiam się, że będę musiał się do Ciebie zwracać per 'chamie', a nie wydaje mi się, żeby to było wskazane. Tak więc teraz dużymi literami wyjaśniam, że w normalnym świecie zwracamy się do innych zgodnie z pewnymi normami powszechnie przyjętymi. Nie piłem z Tobą wódki, więc lekceważące zdrobnienia zostaw dla swoich dziewczyn z jotpega. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:53 |