Lol, inteligentnie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Lol, inteligentnie
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Uwaga, będzie z Pudelka
![]() Samodzielna interpretacja Biblii jak na razie nie przyniosła Dodzie uznania. Przypomnijmy: w wywiadzie z Dziennikiem Rabczewska stwierdziła, że "ciężko jest jej wierzyć w coś, co nie ma przełożenia na rzeczywistość, bo gdzie w Biblii są dinozaury?" Powiedziała również: Wierzę w to, co nam przyniosła matka Ziemia i co odkryto podczas wykopalisk. Są na to dowody i ciężko wierzyć w coś, co spisał jakiś napruty winem i palący jakieś zioła. Teraz za tą wypowiedź może ponieść poważne konsekwencje. Jak donosi Gazeta Wyborcza, Ryszard Nowak, przewodniczący Ogólnopolskiego Komitetu Obrony przed Sektami, złożył na Rabczewską doniesienie do Prokuratora Generalnego. Twierdzi, że popełniła przestępstwo! Naszym zdaniem z wypowiedzi tej wynika, że w opinii Rabczewskiej autorami Biblii byli alkoholicy i narkomani. Religioznawca, z którym się konsultowaliśmy, jest zdania, że piosenkarka popełniła przestępstwo, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej i obrażając uczucia religijne m.in. chrześcijan i Żydów - powiedział w rozmowie z Gazetą Nowak. Na razie prokuratura będzie musiała sprawdzić, czy istnieją powody do wszczęcia postępowania, jednak sytuacja wygląda dość poważnie - za "obrażanie uczuć religijnych innych osób, publiczne znieważanie przedmiotów czci religijnej lub miejsc przeznaczonych do publicznego wykonywania obrzędów religijnych" grozi do dwóch lat więzienia. Długo się zastanawiałam, kto tu jest głupszy i... bez rezultatu. Katon pewnie zaraz powie, że to to samo, co przypadek baby i pedała, a ja się z tym nijak nie zgodzę... No, ciekawa jestem. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Quizer |
![]()
|
![]() Gusrim Gehorertz, Syn Odyna, Wielki Wódz Nordów, Arcykapłan Zakonu Auril Grupa: kontroler ruchu Postów: 672 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Wellington Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Syriusz Black) A wiecie co tak naprawdę jest najgorsze? Że prawie zawsze i o wszystko się kłócicie. I chuj. Chyba dla zasady. Kurde, rozgryzł nas. ;P QUOTE(matoos) Popatrzcie sobie w historię, Polacy zawsze sarkali jak to bogaty żyd wykupuje porządnym ludziom domy, ale jak trzeba było chować całe rodziny na strychach to jakoś nie do Paryża żydzi uciekali. Strasznie wybiórczo patrzymy w tą historię. O pogromie kieleckim czy w Przytyku się zapewne nie słyszało? QUOTE(matoos) Oj no ale mi właśnie o to chodzi, że mogą sobie pogadać ale jak przyjdzie co do czego to nie rzucają się na żydów z kijami czy whatever. Ale czemu dla Was jedyną definicją antysemityzmu jest rzucanie się na kogoś z nożem? Antysemityzm to pogląd a nie chęć mordu. QUOTE(matoos) Czy ja mam się obrażać za każdym razem jak ktoś opowiada dowcip jak to informatyk woli komputer zamiast panienki? Nie, ale w momencie w którym grupka gimnazjalistów zaczyna sobie opowiadać dowcipy o żydach w mikrofalówce podczas wizyty w Auschwitz [sam byłem świadkiem podobnej sytuacji] to jednak przekracza to pewne zasady moralne. QUOTE(Katon) Tak czy inaczej, jeśli wydaje Ci się, że sposób zwracania się do rozmówcy zależy od tego za kogo sobie go uważasz, to obawiam się, że będę musiał się do Ciebie zwracać per 'chamie', a nie wydaje mi się, żeby to było wskazane. Tak więc teraz dużymi literami wyjaśniam, że w normalnym świecie zwracamy się do innych zgodnie z pewnymi normami powszechnie przyjętymi. Kotek, mogłeś to pisać zanim sam nazwałeś mnie "Quizusiem", teraz już po zabawie bo wszystko co piszesz odnosi się również do Ciebie. QUOTE Nie piłem z Tobą wódki, więc lekceważące zdrobnienia zostaw dla swoich dziewczyn z jotpega. Misiu rozumiem, że Twoje życie seksualne się nie układa i szczytem satysfakcji seksualnej jest fap fap z RedTube, ale ja jestem ze swojej dziewczyny bardzo zadowolony i jakoś mnie nie rusza Twoją nieporadna próba... sam nie wiem czego. QUOTE(ninki nunk) Wszystkie ateistyczne mądre głowy które się tu wypowiadają niech się tak dobrze zastanaowią nad wartościami w które sami wierzą i jeśli żadna z nich nie zbiega się z chrześcijańskim światopoglądem to naprawde zaczynam się was bać. Ale ateistą krzyż nie przeszkadza, ateista uważa ze jeże konstytucyjnie zapewniona jest równość wszystkich religii to jak najbardziej słuszna może być skarga obywatela wyznającego inną religię niż chrześcijaństwo o promowanie tej a nie innej religii. QUOTE Jeśli miałbym wybrać pomiędzy życiem wśród ludzi wychowanym w przekonaniu, że nikomu nie warto udzielać pomocy, że nie istnieje bezinteresowność, że jak ktoś jest słaby to trzeba się go jak najszybciej pozbyć A co, jak zdejmiesz krzyż w szkole to nauczyciele i rodzice zaczną Cię uczyć, że nikomu nie warto udzielać pomocy? -------------------- "We Stand Alone but Stand Together"
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:58 |