'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dawno nie było żadnych rozmów politycznych [nie wiem czy zagorzali obrońcy Kaczyńskich nie chcą się bawić w tłumaczenie się itd. i ich nie zakładają]. Ja nie mam zamiaru prowokować, tylko zaczynam się mocno bać.
Fotyga, Gosiewski, Macierewicz, Cymański, Kuchciński, Kaczmaerk [do niego mam chyba najmniej zastrzeżeń], pan premier, Lepper, Giertych, Orzechowski [!!!] ... Cholera, wszędzie spiski, agenci, służby specjalne i paskudni niemcy. Przecież połowa z tych ludzi to jeden wielki żart. Chyba nie muszę mówić dlaczego, wystarczy poczytać gazety [nie tylko te koszerne ![]() O tych wszystkich śmiesznych przepychankach z Gilowską, Marcinkiewiczem, Dornem nie będę wspominał. O Samoobronie czy LPRze też już nic nie mówię, temat chyba przedawniony [zatrudnimy może kogoś za seks albo zamówimy pięć piwek?]. Opozycja też jest śmieszna. Tusk jest kiepskim politykiem, który siedzi na dupie i krytykuje, zamiast próbować cokolwiek zrobić. Olejniczak jest zakłamany i niemniej cyniczny niż Giertych. Jak ma się polityczna Polska? -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
![]() ![]() ![]() |
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Miętówka @ 15.04.2010 17:47) Już miałam zamiar coś powiedzieć, ale podobno "jestem za młoda na osądzanie", więc milczę. Poza tym De mortuis aut bene aut nihil. A sprawa z Wawelem jest śmieszna najzwyczajniej/Nie mogłam. Gryząca się w język Mint JA Ci kiedykolwiek powiedzialam, ze jestes za mloda na osadzanie ? :| (pomijajac juz fakt, ze na osadzanie kazdy jest albo za mlody albo za stary-osadzac sie w ogole nie powinno, mozna conajwyzej wyrazic swoje zdanie- ale z reszta-nie osadzamy bo sie brzydzimy, osadzamy,bo sie brzydzimy, whatever) zrazila mnie kiedys jedna rzecz u Ciebie, ale to sprawa personalna i nie ma sensu pisac o tym na forum. QUOTE(matoos @ 15.04.2010 18:15) Mi szczerze mówiąc osobiście wisi gdzie go pochowają, ale protestowanie tego teraz, w momencie kiedy decyzja jest już podjęta i nieodwołalna jest co najmniej śmieszne, a tak naprawdę po prostu niesmaczne. Powodów do podjęcia takiej decyzji jest tyle samo za co i przeciw. Patriotyzmu chyba nikt prezydentowi nie odmówi, a i że zginął w służbie krajowi też chyba nikt nie zaprzeczy. Na Wawelu leży mnóstwo królów którym daleko do świętych a nawet do porządnych ludzi, o Miłoszu nie mówiąc, nie widzę dlaczego niby akurat Kaczyński jest tak strasznie niegodny. Efekt wypadku był też drugi, niezamierzony ale niezmiernie ważny - publicystyka. Znajomi z USA pytają mnie gdzie można dostać Katyń z angielskimi napisami. Rosja nie fałszuje, nie zadymia tylko bierze odpowiedzialność za mord na polskich oficerach a świat o tym mówi zamiast ignorować. Takie rzeczy nie działy się nigdy wcześniej. Smutno tylko że trzeba było za nie zapłacić taką cenę. A trzecia rzecz która mnie mierzi niezmiernie to obłuda mediów. Bo jak prezydent żył to każde zdjęcie miał z otwartymi ustami albo z jakąś głupią miną, a teraz jak umarł to jakoś udało im się znaleźć ładne... Miłosz po primo 1 nie lezy na Wawelu tak, wypadek (wstyd to przyznac) ma swoje plusy... zastanawia mnie tylko jedno- jak beda zachowywac sie polscy politycy jak to wszystko sie juz uspokoi? dalej beda wieszac psy jeden na drugim ? a media? dalej beda oczerniac politykow poto,zeby "cos sie dzialo"? a ludzie? ... bo jesli nic sie nie zmieni w podejsciu tych 3 "stanowisk" ktore wymienilam to ja juz naprawde zwatpie ostatecznie QUOTE(em @ 15.04.2010 20:09) Paweł, Czesław Miłosz jest pochowany na Skałce, nie na Wawelu. a propos pogrzebu: nie macie jeszcze dość dyskusji na ten temat? mnie tam już trochę męczy czucie się zażenowaną od wtorku. czegoś tak żenującego, jak protest pod kurią, jak żyję - nie widziałam, jest mi niesamowicie wstyd, że byli tam moi znajomi. i co do mediów: a co mają robić, mają się kajać, że się z niego nabijali? to by dopiero była obłuda. czy mają publikować takie zdjęcia, jak wcześniej, czy negować, że kiedykolwiek napisali o którymkolwiek z tragicznie zmarłych coś niepochlebnego czy prześmiewczego? nie wiem, do czego pijesz abstrakcjo: tak, znałam tych ludzi. od lat byli częścią życia publicznego w kraju, w którym mieszkam, słuchałam ich wypowiedzi, oglądałam ich, jak pośrednio mnie też reprezentują. pomijam już, że Ewę Bąkowską znałam z biblioteki, dr Kremer prowadził zajęcia w budynku obok tego, w którym studiuję, robił kolokwia z rzymu (o ile dobrze pamiętam) moim znajomym. dla ciebie to są zupełnie anonimowe ofiary? mnie to osobiscie nie "wzruszylo" nie poplakalam sie przed telewizorem w sumie to wtedy lapalam stopa do Krakowa na autostradzie a4 ... kierowca otwiera mi drzwi samochodu i pierwsze co mowi (bez dzien dobry) "prezydent nie zyje" ... caly zaplakany... az mi sie glupio zrobilo swoja droga moja matka stwierdzila, ze jestem "wyzbyta ludzkich uczuc" uderzylo mnie to, bo naprawde ... szkoda mi tych ludzi,nawet mi sie smutno zrobilo, ale nie na tyle, zeby rozpaczac i jestem ciekawa jak to wyglada z tymi "uczuciami " u innych kazdego zycia szkoda, szkoda,ze zycie ludzie jest takie ulotne ... ale... to wszystko, o czym mowia w telewizji i na ulicach NIE CZUJE TEGO. po prostu. Ten post był edytowany przez abstrakcja: 15.04.2010 20:41 -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 20:38 |