'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dawno nie było żadnych rozmów politycznych [nie wiem czy zagorzali obrońcy Kaczyńskich nie chcą się bawić w tłumaczenie się itd. i ich nie zakładają]. Ja nie mam zamiaru prowokować, tylko zaczynam się mocno bać.
Fotyga, Gosiewski, Macierewicz, Cymański, Kuchciński, Kaczmaerk [do niego mam chyba najmniej zastrzeżeń], pan premier, Lepper, Giertych, Orzechowski [!!!] ... Cholera, wszędzie spiski, agenci, służby specjalne i paskudni niemcy. Przecież połowa z tych ludzi to jeden wielki żart. Chyba nie muszę mówić dlaczego, wystarczy poczytać gazety [nie tylko te koszerne ![]() O tych wszystkich śmiesznych przepychankach z Gilowską, Marcinkiewiczem, Dornem nie będę wspominał. O Samoobronie czy LPRze też już nic nie mówię, temat chyba przedawniony [zatrudnimy może kogoś za seks albo zamówimy pięć piwek?]. Opozycja też jest śmieszna. Tusk jest kiepskim politykiem, który siedzi na dupie i krytykuje, zamiast próbować cokolwiek zrobić. Olejniczak jest zakłamany i niemniej cyniczny niż Giertych. Jak ma się polityczna Polska? -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
![]() ![]() ![]() |
Zoe |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 20.04.2010 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Owca napisała co myśli, może w sposób dość brutalny i bez ogródek, ale nie mogę się z nią nie zgodzić.
Kiedy kilka dni temu słuchalam rano radia, przeprowadzany byl właśnie wywiad z jednym z polityków (nie znam nazwiska, właczyłam w połowie audycji). Pani redaktor zapytała go, kto konkretnie podjął decyzję o pochowaniu pary prezydenckiej na Wawelu. Polityk na to odpowiedział tonem niamalże histerycznym: "Pani redaktor, błagam, nie huśtajmy Polską, nie w takiej chwili". Moja pierwsza reakcja - opad szczęki w dół. Druga eakcja - refleksja: "No, to teraz się zacznie. Co to znowu za jakies kombinatorstwo?". Pani redaktor nie była napastliwa, zadała dośc konkretne pytanie. Jeśli facet nie znał odpowiedzi, mógł uczciwie powiedzieć, że nie wie dokładnie, kto wysunął tę propozycję jako pierwszy. Zamiast tego uderzył w ton nieco histeryczny - a przepraszam, czy to pytanie było obraźliwe? Reakcje ludzi na pochóek na Wawelu to moim zdaniem odpowiedź na zachowanie politykó, którzy zrobili z tego, kto podjął tę decyzję, wielką tajemnicę. Nie ukrywajmy, politycy cieszą się w Polsce małym zaufaniem. W zaistniałej sytuacji, kiedy nie było wiadomo co i kto, reakcja ludzi była zrozumiała - natychmiast zaczęto spekulować, atmosfera zrobiła się gorąca. A czy społeczeństwo nie mogłoby zostać poinformowane, że propozycję wysunęła ta a ta osoba? Bo nikt mi nie wmówi, że politycy nie są w stanie ustalić, kto tak naprawde zaproponował Wawel (w końcu by się chyba okazało, że tak naprawdę nikt Wawelu nie chciał). I stąd te całe szopki, spowodowane unikaniem jasnej odpowiedzi w kwestii, która przecież tajemnicą państwową nie jest. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.07.2025 20:46 |