'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
'wszyscy Ludzie Prezydenta', political thread
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dawno nie było żadnych rozmów politycznych [nie wiem czy zagorzali obrońcy Kaczyńskich nie chcą się bawić w tłumaczenie się itd. i ich nie zakładają]. Ja nie mam zamiaru prowokować, tylko zaczynam się mocno bać.
Fotyga, Gosiewski, Macierewicz, Cymański, Kuchciński, Kaczmaerk [do niego mam chyba najmniej zastrzeżeń], pan premier, Lepper, Giertych, Orzechowski [!!!] ... Cholera, wszędzie spiski, agenci, służby specjalne i paskudni niemcy. Przecież połowa z tych ludzi to jeden wielki żart. Chyba nie muszę mówić dlaczego, wystarczy poczytać gazety [nie tylko te koszerne ![]() O tych wszystkich śmiesznych przepychankach z Gilowską, Marcinkiewiczem, Dornem nie będę wspominał. O Samoobronie czy LPRze też już nic nie mówię, temat chyba przedawniony [zatrudnimy może kogoś za seks albo zamówimy pięć piwek?]. Opozycja też jest śmieszna. Tusk jest kiepskim politykiem, który siedzi na dupie i krytykuje, zamiast próbować cokolwiek zrobić. Olejniczak jest zakłamany i niemniej cyniczny niż Giertych. Jak ma się polityczna Polska? -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
![]() ![]() ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ej, od kiedy Wawel jest jakimś pospólnym dobrem narodowym? Katedra Wawelska należy do Kościoła Katolickiego, Dziwisz jest dysponentem aktualnym tejże i koniec. I może mieć, nie przymierzając, wyjebane. Stał się oczywiście przez wieki symbolem pewnej ciągłości i tradycji, ależ tak, tylko czemu ktokolwiek ma się przejmować tymi jej kustoszami, którzy uważają 95% naszej tradycji za ciemnotę, którą należy wyplenić przy pomocy Unii Europejskiej. Zbudujcie sobie Mauzoleum Postępu i róbcie tam świeckie pogrzeby zasłużonych lub tragicznych postaci. To tak brutalnie, na początek, żeby przywrócić pewne proporcje. Nie podoba się Kościół i polityka historyczna Kaczora (a ona była jego główną zasługą), przynosiła wam obciach, wstyd i żenowała was - co wam, przepraszam, do Wawelu? Że ładny zamek? Średnio ładny, szczerze mówiąc. "Pokątne machinacje" są za każdym razem, kiedy kogoś się tam grzebie, bo nie wprowadzono jeszcze głosowania smsowego, może niedługo. Albo może parytety poglądów, żeby i dostająca piany na dźwięk słowa 'klerrrr' część społeczeństwa też mogła sobie pochować idoli w katolickiej katedrze?
Po drugie, z innej beczki. Kościuszko umarł jako zwykły zdrajca liżący carskie klamki, Piłsudski miał na koncie morderstwa polityczne, nie wspominając już o zostawieniu kraju w rękach bandy debili, Mickiewicz to w ogóle nieprzyjemny typek, długo by wymieniać. I? Każdy coś tam symbolizuje i za to leży na Wawelu. Kaczyński dziś (i wszyscy polegli w tej katastrofie) symbolizuje śmierć podczas służby Prawdzie o Katyniu. Na posterunku. Po trzecie, sam byłem w gruncie rzeczy przeciw. Był warszawiakiem, powinien leżeć w Warszawie. Kontrowersje które to musiało wzbudzić też okazały się niewarte tego pogrzebu. Ale nie chodzi mi tu o wkurwione szały Owcy. Jej kontrowersje są gówno warte, bo to był tylko pretekst, żeby wyżyć się na Kaczyńskim, którego nienawidzi tak, jak ja nie jestem w stanie nienawidzić chyba nikogo, taki człowiek. I tacy ludzie czekali na pretekst, nie ten, to inny, żeby sobie popluć jadem. Ale były też głosy rozsądne, na jakimś poziomie, używające argumentów innych niż własne opinie (bo ja na przykład uważam, że to była prezydentura na jakieś 6.4 w skali Porcys, ale to i tak wystarczyło, żeby zdeklasować pozostałych trzech prezydentów IIIRP - i co? to ma być niby argument?) i wściekłość. Jak nie lubię Piłsudskiego specjalnie, to Tuska, Komorowskiego czy Kwaśniewskiego nawet by nie osrał i kazałby im kury szczać prowadzać, nie politykę robić. Z Kaczyńskim myślę szybko by się dogadał i na pewno się nie obrazi o ten przedsionek. A ja ludziom, którzy w Boga nie wierzą i Kościół uważają za największego zbrodniarza w dziejach polskiego narodu (i świata całeeeegoooo) radziłbym mniej się emocjonować kto leży w jakim kościele. Ja nie będę protestował kiedy was będą rozsypywać nad działką, ukochanym mostkiem, czy z samolotu nad Finlandią. Serio, dajcie żyć innym. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.07.2025 20:36 |