Operacja Uratować Magiczne
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Operacja Uratować Magiczne
Nor |
26.09.2010 16:48
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 55 Dołączył: 06.08.2009 Płeć: arbuz |
Słuchajcie, mam pytanie. Czy chcecie uratować magiczne? Wszyscy dobrze wiedzą i widzą, że forum ledwo zipie, a niedługo mogą pozostać z niego tylko zwłoki. Nowi ludzie się zniechęcają - została już tylko grupa stałych bywalców. Aktywnych jest od kilku do kilkunastu ( ) użytkowników. Aż trudno mi sobie wyobrazić, że latem 2007 aktywnych było aż 234. Przecież można coś zrobić, pozachęcać ludzi, pozakładać ciekawe tematy, zrobić selekcję użytkowników (to już admina/adminów sprawa)*. Myślę, że można tu zrobić jeszcze wiele ciekawych rzeczy. I teraz, co wy na to? Jak nie patrzeć najwięcej zależy w tej kwestii od moderatorów i tych, którzy tu czasem jeszcze wpadają.
*chodzi mi głównie o to, że są użytkownicy, którzy mają np. od 0-10 postów i aktywni byli ostatnio w 2004 roku, a takich jest wielu -------------------- Give my gun away, when it's loaded
|
Tom |
19.11.2010 20:06
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 56 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Mężczyzna |
IMHO obecnie główną przyczyną upadku forum jest upadek strony - zupełny brak aktualizacji To ona zawsze, od czasów elisy, była tubą która nakręcała nowych userów...
Gdzie te czasy kiedy newsy były tematami do dyskusji, albo kiedy ludzie byli gotowi się pozabijać, byle tylko dołączyć do redakcji na najniższe możliwe stanowisko murzyńskiego newsmana (byłem wtedy jednym z nich, nie udało mi się)?... Nie mówcie że nie ma o czym pisać, były okresy pomiędzy publikacją książek kiedy potrafiło ukazać się kilkanaście newsów tygodniowo. Poza tym h-p.net.pl udowadnia że jednak się da. Zostały jeszcze dwa filmy, potem kolejne bonusowe książki Rowling, potem newsy z życia fandomu, aktorów etc. ZAWSZE jest o czym napisać. Tylko po prostu nie ma komu. Natomiast dzięki em za ciekawe spostrzeżenie o zblazowaniu userów na starych forach - chyba stąd bierze się ich hermetyczność. Sam mam równie stare forum (na które przeszczepiłem wiele rozwiązań których nauczyłem się na magicznym u szczytu świetności) i zauważam podobne zjawiska. To przykre.. Czy każde forum tej wielkości (czyli nie gigantyczne) jest skazane na powolny upadek? |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:20 |