Kultura, ...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Kultura, ...
Syriusz_Black |
21.08.2004 11:00
|
Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju |
Kultura nie tylko obejmuje sztukę samą
w sobie i dorobek ludzkości przez wieki, ale wiąże się chyba również (już
jako nieco inne pojęcie) ze sposobem zachowania. Mówimy o kimś, że jest
kulturalny, bądź nie - po prostu cham.
Wiecie, to mi się trochę dziwne wydaje, ale jak chcecie rozmaiwać o kulturze i być uważanymi za ludzi kulturalnych, to powinno to iść w parze z poprawnym wysławianiem się. 1. Ludzie przeglądajcie slowniki ortograficzne, bo jest to bardzo potrzebne wielu użytkownikom. Nie mówię, ze nie robię błędów, bo i mi się to czasem zdarza, ale staram się ich nie popełniać. Od razu i gramatyka... składnia... bo nad fonetyką to trzeba popracować już nie na forum - raczej podczas spotkań 2. Uzywajcie słów których rozumiecie - wiem, że niektórzy lubią zabłysnąć używając słów obcego pochodzenia, ale wielu z nich używa ich albo niepoprawnie albo nie rozumie co znaczą.... Jest wiele dobrych polskich słów, które można użyć w zastępstwie. 3. To jest bardzo ważne - słownictwo... Po co tyle przekleństw na tym forum. Po co tyle wulgaryzmów?? Czy ktoś się tak musi wyżywać?? A idźcie na balkon i tam klnijcie do woli. Ale tu nie dość, że jest sporo dzieci, które tych słow nie znają, to jeszcze drażni to innych użytkowników, którzy lubią prowadzić rozmowy kulturalne. Tak, wiem, zaraz ten temat poleci, albo nasłucham się od tych, którzy bez przeklinania życ nie mogą... W ten sposób pokażą tylko na co ich stać... Apeluję, abyście popracowali nad sposobem wysławiania się, bo to nie tylko ułatwi forumową współpracę, ale pomoże wam i wprzyszlości, gdy będziecie chcieli z kimś poważnie porozmawiać... Ten post był edytowany przez Syriusz_Black: 21.08.2004 11:05 -------------------- |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:09 |