Sekret Gór
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Sekret Gór
kelyy |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 202 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Witam, to pisałam pod wpływem nagłej weny. Nie wiem cos mnie naszło, oceńcie.
Sekret Gór Pogoda zmienną jest. Szczególnie w górach, Jesienią... Gdy wszystko okrywa się szarą mgłą zmierzchu... Gniewne burze, Chmurne niebo, Drżące deszcze, Kapryśne wiatry... Szalejąca wichura, Jesień chyba oszalała... Mnóstwo, mnóstwo kolorowych liści... I ty, sam. Szlak wiedzie na szczyt. Ginie w jesiennej zamieci. Skąd wiesz, że to ten właściwy...? To właśnie ten... Jesienne szczyty. Nagie, bezbarwne, groźne... Nie mają litości dla zagubionych wędrowców. Dlaczego idziesz sam? Góry wabią swym groźnym urokiem Fascynującym i niezwykłym. Nie idź sam. Tyle liści, tyle kolorowych liści... Wspinasz się na szczyt. To pułapka... Jesienna pogoda jest bezlitosna. Skąd wiesz, że wrócisz? Codziennie setki bezimiennych, ginie. Bezpowrotnie. To te subtelne i wyniosłe góry. Bezlitosne, szczególnie jesienią... -------------------- Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy" |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 02:26 |