Bohaterowie..., kochani i znienawidzeni
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Bohaterowie..., kochani i znienawidzeni
Wrona |
30.12.2005 10:00
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra |
QUOTE(Lupek @ 29.12.2005 23:43) Szczerze? Ja go lubię! I piszę to będąc w pełni władz umysłowych, nieprzymuszana żadnym zaklenciem Ten post był edytowany przez Wrona: 30.12.2005 10:01 -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Tenebris69 |
30.12.2005 12:01
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 228 Dołączył: 05.10.2004 |
Lubię:
Remusa Bo: - jest słodki - milusi - spokojny - zrównoważony Jamesa Bo: - wariat z niego, ale kochany - ma genialne pomysły - czerpie facet z zycia ile wlezie - jest wiecznie roztrzepany (i tu nie chodzi tylko o fryzure ^^ ) Syriusza Bo: - nie poddał się - potrafił opanować chęć zemsty - zawsze był lekkoduchem - jest tak naprawde dla nas tajemnicą bo w gruncie rzeczy wiemy o nim niewiele Hermionę Bo: - jest rozważna - potrafi byc także zabawna - traktuje regulaminy z szacunkiem, ale bez przesady (chociaz nawet nie zadje sobie z tego sprawy) - jest nieco głupiutka bo nie widzi wielu rzeczy jakie dzieją się wokół niej (np. uczycia Rona) Severusa Bo: - podobnie jak Syriusz jest dla nas tajemnicą - jego przyszłość stanowi dla nas zagadkę - domyślamy się, że pod pancerzem Postrachu Hogwartu kryje się zupełnie inny facet Tonks Bo: - jest zabawna - gapa z niej strasza, ale jest urocza Dorcas Meadowes Bo: - mam na jej temat własne wyobrażenie Irytuje mnie: Harry Bo: - obwinia siebie o wszystkie krzywdy na świecie - zawsze chce zostać jakims bohaterem od siedmiu boleści - nawet o tym nie wiedząc szuka dziewczyny, a ma ją przeciez tuz przy boku Ron Bo: - jest takim samym rasista jak Malfoy - w denerwujący sposób stara się zwrócić uwagę Hermiony Dumbledore Bo: - dziadzio Albus skrywa za wiele sekretów - jest cholernie wkurzający (te jego niedomówienia!) Draco Bo: - myśli że jest Królem Świata - nienawidzi szlam - jest chamski i arogancki - co tu dużo pisać - jest dupkiem - mimo to ma w sobie coś intrygującego - to wiona jego rodzicow że tak go wychowali Ginny Bo: - nie chcę spojlerować Nie znoszę: Cho Bo: - pozostawię to bez komentarza, wszystko już zostało napisane Moody'ego Bo: - jest przewrażliwiony - jakiś taki w ogóle... niemiły Voldemorta Bo: - nie wie czego dokładnie chce - jest POWAŻNIE stuknięty - Voldzio ma denerwujący zwyczaj zabijania ludzi, których spotyka Ten post był edytowany przez Tenebris69: 30.12.2005 12:02 -------------------- |
Hito |
30.12.2005 12:43
|
Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna |
Lupek>>aj, no tak, nie ten dział. Zapomniałem się.
Niech już szybko przyjdzie ten dzień stycznia, w którym rusza sprzedaż VI tomu, nie trzeba bedzie się tak pilnować. -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
Wróżka14 |
30.12.2005 13:36
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 06.12.2005 |
QUOTE(Wrona @ 29.12.2005 19:31) Jak mogłam zapomnieć! Do moich postaci na minus dodaję jeszcze Hagrida <_< - za to, że jest osobą (można powiedzieć) prymitywną, a conajmniej zacofaną... A jego języka to naprawdę nie mogę znieść! :angry: Chciałam zauważyć, że Hagrid jest w połowie olbrzymem i nie pochodzi z Anglii (a jak tak to z jakiś ukrytych gór, a przynajmniej jego matka stamtąd jest). Ze szkoły wyleciał w III klasie (jak dobrze pamiętam), wiec nie umie tyle, co choćby Ginni... Ja Hagrida lubię nawet, jeśli nie jest geniuszem. Zapomniała dodac do COOL POSTACI Freda i georga (co jest oczywiste), najbatrdzuiej podobało mi się to jak wurolowali Umbride i jako jedni z pierwszych poważnie się jej sprzeciwili. -------------------- wskrzeszam martwe tematy!!!
nie używam 'edytuj' jestem n00bkiem !!! sse. |
Herma |
14.01.2006 21:05
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 28.09.2005 Płeć: Mężczyzna |
a mnie sie kazdy w jakis tam sposob podoba (moze oprocz Volda, Glizdogona, Percego i Umbridge, a Knot....)
|
dominisia888 |
14.01.2006 21:25
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta |
moje ulubione postacie... hmm...
Hagrid wlasnie za to, ze jest takim niedouczonym, dobrodusznym czlowiekiem.... Dumbledore za jego humor i za to, ze nie zapomnial jak to jest byc dzieckiem... i bracia Wesley po prostu nie mozna ich nie lubic... a jeszcze Snape za to, ze jest taki wredny jest dobrym nauczycielem wlasnie takich profesorwo sie pamieta do konca zycia... i zapomnialabym Syriusz bo jest tajemniczy jak dla mnie ideal faceta a nie lubie... chyba tylko Knota jest jakis taki mdly i zapatrzony w siebie... Ten post był edytowany przez dominisia888: 14.01.2006 21:26 -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
Hito |
14.01.2006 21:32
|
Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna |
Słucham?
Snape jest dobrym nauczycielem? W którym miejscu? -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
Herma |
14.01.2006 21:37
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 28.09.2005 Płeć: Mężczyzna |
moze chodzi o to, ze faworyzuje Slizgonow???
a moze o to, ze udziela wspanialych rad, np. Nevillowi? dominisia, wytlumacz prosze |
Wrona |
14.01.2006 21:43
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra |
Hehehe... A może dlatego, że gnębi Pottera i całą resztę Gryffonów!? Taaak... To dobry argument
-------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Herma |
14.01.2006 22:13
|
nooo, nie tylko Gryfonów. Krukonów i Puchonów tez
ale zadaniami domowymi to chyba wszyscy gnebia |
dominisia888 |
14.01.2006 22:25
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta |
uwazam, ze jest dobrym nauczycielem bo jest wymagajacy... i budzi strach wsrod uczniow... pewien respekt... o to mi chodzi... a gnebienie uczniow wzmacnia ich charakter...co nas nie zabije to wzmocni...
Ten post był edytowany przez dominisia888: 14.01.2006 22:25 -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
hazel |
14.01.2006 22:34
|
czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer |
Dobra, dobra, ja odróżniam nauczyciela wymagającego od gnębiącego uczniów. Rozumiem, że pewne docinki mogą eee...wspomagać proces kształcenia, ale mają one pewną granicę, którą Snape przekracza. Kieruje się dawną nienawiścią do Gryfonów i faworyzuje swój dom. Ale i tak go lubię
-------------------- The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Herma |
14.01.2006 22:36
|
wiesz, jakby wzrokzabijal to chyba zaden z uczniow (nie liczac Slizgonow) Snape'a by chyba nie przezyl... zwlaszcza Neville'a
|
Hito |
14.01.2006 23:51
|
Hazel dobrze mówi.
Ja napiszę tak: Nauczyciel wymagający, surowy, ale sprawiedliwy - jak najbardziej ok. Przykład: McGonnagal. Nauczyciel faworyzujący niektórych uczniów, pełen jadu i nieuzasadnionej złośliwości - źle, niedobrze. Przykład: Snape. Snape zniechęcał absolutnie do przedmiotu. Nawet gdyby ktoś się eliksirów uczył ze strachu przed Snapem, nienawidził by tego przedmiotu i nauczyciela, i gdy tylko nadarzyłaby się okazja, rzuciłby jego nauczanie. Respekt wśród uczniów można wzbudzić nie uciekając się do metod a'la Severus, moim zdaniem. -------------------- Mój nowy fic
Goomisia |
15.01.2006 00:02
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: Lublin Płeć: Mężczyzna |
Dobry nauczyciel to taki co wym,aga ale i potrafi tez zartowac, jest cieply kiedy trzeba, czasem da sobie i uczniom wyluzowac ale i wycisnie 7 poty. takich soror wspomina sie najczesciej i najlepiej. snepe jest wymagajacy ale nie jest dobrym nauczycielem... wrecz przeciwnie..to sadystyczna postac, ktora jest antywzorem nauczyciela:P
-------------------- Naczelna Syriuszomaniaczka - członek zarządu THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
*** *** http://s14.bitefight.pl/c.php?uid=2073 |
Wrona |
15.01.2006 00:10
|
Ja wam powiem jacy tak naprawdę są nauczyciele: dzielą się na:
1 super dla uczniów - okropnych w domu 2 postrach szkoły - terror w domu 3 super ekstra nauczyciel - ksiądz -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
hazel |
15.01.2006 01:25
|
czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer |
Hehe, Wrona, Ty to pewnie z własnego, głębokiego doświadczenia mówisz? Ja tam znam jednego nauczyciela, co i w szkole i nawet prywatnie jest w miarę ok, piwka się napije, pożartuje, ale to faktycznie żadki przypadek.
-------------------- The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Wrona |
15.01.2006 08:20
|
QUOTE(hazel @ 15.01.2006 01:25) oooo tak... (niestety) Przerzyłąm 15 lat z 2 nauczycielami pod jednym dachem, to lepsze niż szkoła przetrwania -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Ronald |
15.01.2006 10:57
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna |
Severus moze nie jest dobrym nauczycielem, ale nie jest do wina barku iwedzy z jego strony. Bo wiemy, że TU POWINIEN POJAWIĆ SIĘ SPOJLER. Poza tym, Zgadzam się, że metoda zastraszania uczniów jest be.
-------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss |
Hito |
15.01.2006 11:43
|
Nikt nie powiedział, że Snape ma jakieś niedostatki w dziedzinie wiedzy. Wręcz przeciwnie, twierdzę, że nasz Snivelli znał się świetnie na swojej robocie, zarówno jeśli chodzi o eliksiry, jak i o Czarną Magię.
Niestety, to nie czyni z niego dobrego nauczyciela. Taki musi umieć przekazać swoją wiedzę, a Snape nie potrafił tego robić w odpowiedni sposób. Lubienie Snape'a jak dla mnie tak samo dziwne jak lubienie D. Malfoya. -------------------- Mój nowy fic
Wrona |
15.01.2006 13:53
|
QUOTE(Hito @ 15.01.2006 11:43) Czemu dziwne? Lubienie Hermiony jest dla mnie tak samo dziwne jak lubienie Nevilla/Hagrida -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Absolution |
15.01.2006 14:03
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 264 Dołączył: 06.10.2005 Płeć: Kobieta |
są gusta i guściki, jedni lubią to, drudzy tamto, a inni tego nienawidzą, proste
ja nie lubie ani Snape'a ani Hermiony i dobrze mi z tym |
Ronald |
15.01.2006 16:09
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna |
Mówimy tutaj, że jesli nauczyciel jest "chamski" dla uczniów, ale ma wiedzejest zły. Jednak nie zwracamy uwagi na to, że nauczyciel-przyjaciel nie posiadający wiedzy tez jest zły. I tu fani Hagrida oraz zapewne Harry P się na mnie obrażą. Hagrid jest powalająco złym nauczycielem. Wręcz bym powiedizał koszmarnym. Od razu widać, że brak mu tej wiedzy o podstawowych magicznych zwierzętach. A nawet jeśli ja ma, to jej nie okazuje. Mimo, że ejst przyjacielskim nauczycielem, nie jest dobrym nauczycielem. Wg mnie najlepszym nauczycielem jest Flitwick. Jak trzeba to ochrzani, a jak trzeba bedzie miły.
-------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss |
Herma |
15.01.2006 17:06
|
a moim zdaniem Flictwick i Sprout
no, i gdyby nie fakt, ze Lupin jest wilkolakiem (czy komus to przeszkadza? ) tez bylby dobry... Ten post był edytowany przez Herma: 15.01.2006 17:07 |
Wrona |
15.01.2006 17:07
|
Jego "wykształcenie" jak dla mnie wygląda tak: przedszkole, podstawówka i studia. (oczywiście magiczne szkoły )Jak już zauważyłeś nie ma wiadomości o podstawowych magicznych zwierzętach, ale za to interesuje się jakimiś rzadkimi testralami (przykład)
-------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:55 |