[kll] Wymiana Dóbr, Fanfiki i fanarty
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
[kll] Wymiana Dóbr, Fanfiki i fanarty
PrZeMeK Z. |
13.09.2007 23:10
|
the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg |
Zapraszam do wymieniania się tutaj linkami do dobrych opowiadań i obrazków/komiksów/filmików z Luną w roli głównej lub choć pobocznej Przypominam, iż obowiązuje absolutny zakaz umieszczania prac związanych z tomem siódmym. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
solve |
15.09.2007 12:58
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 67 Dołączył: 30.11.2006 Skąd: from middle of nowhere Płeć: Mężczyzna |
Trochę z filmu:
Luna 1 Luna 2 Luna 3 Luna 4 Plakat? A tu takie poboczne grafiki: Nr 1 Książkowa Luna z lwem Ładne kolczyki Luna 2 Nr 3 Nr 3 Nr 4 Nr 5 Nijakie jakieś te grafy, ale internet mnie nie lubi i przerywa I chyba już wcześniej niektóre z nich były. Ten post był edytowany przez solve: 15.09.2007 13:00 -------------------- "...Widzisz to, czego nie ma, a nie widzisz tego, co jest..." |
Zeti |
15.09.2007 13:11
|
Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna |
Evanna
Szkic, Luna z Lwem Różowo mi... Różowo 2 Manga? Loony, Luna, Pomyluna Komiksik "normalna" Luna Smutne Oczy Ochydny wytrzeszcz Oczu -------------------- ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
kaszolka14 |
15.09.2007 14:56
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 53 Dołączył: 26.07.2007 Skąd: z Alagaesii=) Płeć: Kobieta |
solve fajna ta luna z filmow taka jakas zamyslona..
-------------------- |
Kit_fan |
15.09.2007 16:57
|
Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta |
Fakt, mi także podobają się zdjęcia filmowej Luny. Rewelacyjnie trafili z wyborem Evanny . Niezły jest także ten szkic przedstawiający Krukonkę, z olbrzymim kapeluszem na głowie, stojącą przy stole Gryfonów. Bardzo ładny rysunek . Świetny jest ten lew!!!
-------------------- KONIEC... Dnia 17 lutego o godz. 22.45 zakończyłam moją literacką przygodę z Harrym Potterem. To były wspaniałe lata i jestem szczęśliwa, że na mojej drodze stanęło owe siedmiotomowe dzieło Joanne K. Rowling. :)
członkini Klubu Luny Lovegood |
Ginnusia |
15.09.2007 17:04
|
Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 |
Pewnie jako fani Luny znacie to opowiadanie, ale jeśli ktoś nie zna - radzę przeczytać. Najlepsze z Luną, jakie znam i w ogóle jedno z moich ulubionych: Koham Lune Lovgood
|
Ramzes |
15.09.2007 23:33
|
Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna |
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Zeti |
16.09.2007 10:39
|
Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna |
W swoim zbiorze pierwszą miałem, ale dzięki wielkie za drugą.
-------------------- ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
KeyeM |
16.09.2007 12:57
|
Unregistered |
to ja tez mam kilka Lun, z seri "atomowkowej"
http://sectumsempra.net/potterpuffs/puffs/luna08.jpg http://sectumsempra.net/potterpuffs/puffs/luna07.jpg http://sectumsempra.net/potterpuffs/puffs/luna06.jpg http://sectumsempra.net/potterpuffs/puffs/luna05.jpg http://sectumsempra.net/potterpuffs/puffs/luna03.jpg http://sectumsempra.net/potterpuffs/puffs/luna02.jpg http://sectumsempra.net/potterpuffs/puffs/luna01.jpg sory, ale inaczej podac nie umiem |
kaszolka14 |
16.09.2007 13:00
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 53 Dołączył: 26.07.2007 Skąd: z Alagaesii=) Płeć: Kobieta |
KeyeM faaajne to
-------------------- |
KeyeM |
16.09.2007 13:08
|
Unregistered |
heh dzieki
mam jeszcze kilka http://sectumsempra.net/potterpuffs/wallpa...una-notices.jpg http://sectumsempra.net/potterpuffs/wallpa...-mcgonagall.jpg http://sectumsempra.net/potterpuffs/scenes...in-luna-rug.jpg http://sectumsempra.net/potterpuffs/scenes...hedwig-snow.jpg naprawde podziwiam ludzi, ktorzy umieja tworzyc te puffki Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 16.09.2007 18:11 |
kaszolka14 |
16.09.2007 13:14
|
heh ;p nie noo swietne!!
-------------------- |
Zeti |
16.09.2007 13:16
|
Bardzo ładne. Zwłaszcza ta ze słonecznikiem (taka klubowa), i ta z Hedwigą. No i Harry i Luna. Biedaczek nie wie o co chodzi. I oczywiście Komentatorka. Jakie ładne obłoczki mamy.
Usunąłem spojler. Przemek Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 16.09.2007 18:12 -------------------- ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Zeti |
17.09.2007 15:59
|
Czy mógłby mi ktoś tu wrzucić jakiś fajny avatar z Luną?
-------------------- ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Kit_fan |
17.09.2007 16:31
|
Avatara nie mam, ale znalazłam kilka obrazków z szanowną Krukonką w roli głównej
Luna próbuje wyczarować patronusa Luna I`m so crazy Lovegood ślicznie tu wygląda Luniasta Zeti, znalazłam! Ravenclaw Luna... ...Lovegood inna fryzura Ten post był edytowany przez Kit_fan: 17.09.2007 16:48 -------------------- KONIEC... Dnia 17 lutego o godz. 22.45 zakończyłam moją literacką przygodę z Harrym Potterem. To były wspaniałe lata i jestem szczęśliwa, że na mojej drodze stanęło owe siedmiotomowe dzieło Joanne K. Rowling. :)
Kit_fan |
17.09.2007 17:43
|
A teraz, proszę bardzo, filmik obrazujący powstawanie portretu Luny. Enjoy
niespodzianka Ten post był edytowany przez Kit_fan: 17.09.2007 19:13 -------------------- KONIEC... Dnia 17 lutego o godz. 22.45 zakończyłam moją literacką przygodę z Harrym Potterem. To były wspaniałe lata i jestem szczęśliwa, że na mojej drodze stanęło owe siedmiotomowe dzieło Joanne K. Rowling. :)
Zeti |
17.09.2007 17:44
|
Dzięki. Dwa się na MF zmieszczą, więc może za tydzień zmienię Avatara (bo Weasleyów mam niedawno) No tak. Departament Tajemnic, i jego galeria. Sam o tym nie pomyślałem.
Kit_fan |
17.09.2007 17:51
|
W sumie, jako że jesteś Gryfonem i na dodatek prefektem, Weasleyowie w Twoim avatarze jak najbardziej pasują!
-------------------- KONIEC... Dnia 17 lutego o godz. 22.45 zakończyłam moją literacką przygodę z Harrym Potterem. To były wspaniałe lata i jestem szczęśliwa, że na mojej drodze stanęło owe siedmiotomowe dzieło Joanne K. Rowling. :)
Kit_fan |
20.09.2007 14:23
|
Ale widzę, że ten temat coś marne ma wzięcie . A szkoda, bo można tu obejrzeć „różne wcielenia” Luny widziane oczami wyobraźni wielu autorów, a poza tym miło jest oglądać mnóstwo ciekawych obrazków. A więc do dzieła drodzy klubowicze! Podzielcie się ze wszystkimi swoimi znaleziskami, szukajcie nowych, pokażcie, jak wiele twarzy ma nasza Krukonka! I gorąco zachęcam do komentarzy oglądanych tutaj prac.
Ja wyszperałam kilka takowych artów: Zaczynając od filmowej Luny, oto Evanna z ukochaną literaturą, moim skromnym zdaniem, to bardzo ładne zdjęcie. Luna z testralem, jest to najpiękniejszy rysunek, z Lovegood i tym tajemniczym stworzeniem w rolach głównych, jaki miałam niewątpliwą przyjemność oglądać! portret Krukonki czarno-biała Luna Luna Luna czaruje A teraz perły drogocenne, delicje przesłodkie, jednym słowem och i ach, wyjść ze zdumienia nie mogę!! Panie i Panowie, przed Wami: Odella! Z pewnością miłośnicy fan artów ją znają, teraz mają okazję, w jej wykonaniu, zobaczyć sympatyczną blondynkę. W porządku, być może Luna na tych rysunkach nie jest „Lunowata”, nieco brakuje tej książkowej kanoniczności, powiecie – zbyt ładna!, ale mi się rozchodzi o wykonanie, normalnie majstersztyk, palce lizać. Podziwiam talent tej autorki, bo prace są rzeczywiście przepiękne (zwłaszcza pierwsza). Poza tym lwia część jej obrazków niezmiernie mi się podoba, wręcz napatrzeć się nie mogę! Ale, żeby nie było, że cokolwiek wam narzucam, bo to tylko moja opinia, sami oceniajcie, komentujcie! Luna z tatuażem Luna w otoczeniu motyli Aha, jeszcze na deser, coś specjalnie dla chłopaków ! Lovegood w wersji sexy -------------------- KONIEC... Dnia 17 lutego o godz. 22.45 zakończyłam moją literacką przygodę z Harrym Potterem. To były wspaniałe lata i jestem szczęśliwa, że na mojej drodze stanęło owe siedmiotomowe dzieło Joanne K. Rowling. :)
Zeti |
20.09.2007 19:54
|
Kit_fan |
29.09.2007 13:00
|
Kilka rysunków:
Luna kumpela Luna nad przepaścią marzycielka Luna komentatorka quidditcha Luna A teraz, coś o filmowej Lunie: Na początek, dosyć ciekawa tapeta Z życia Evanny : Wczoraj odbyła się uroczysta gala rozdania nagród National Movie Awards. Pojawiła się na niej spora część młodej ekipy z Pottera. Oczywiście naczelna trójca (Radcliffe, Watson i Grint) oraz Matt Lewis, Bonnie Wright i Evanna Lynch. Daniel został nagrodzony w dziedzinie "Najlepsza rola męska", a Emma zdobyła statuetkę "Najlepszej roli kobiecej". "Harry Potter i Zakon Feniksa" został najlepszym filmem rodzinnym. Oto kilka ujęć Lynchówny: Evanna1 Evanna2 Evanna3 ...i fota całej ferajny : ekipa z Zakonu A na koniec, co prawda z zeszłego roku, ale naprawdę interesujący scan z francuskiego magazynu: Lovegood Enjoy -------------------- KONIEC... Dnia 17 lutego o godz. 22.45 zakończyłam moją literacką przygodę z Harrym Potterem. To były wspaniałe lata i jestem szczęśliwa, że na mojej drodze stanęło owe siedmiotomowe dzieło Joanne K. Rowling. :)
Miętówka |
01.10.2007 15:50
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz |
Trochę obrazków z Google:
luna1 Galeria Lunalandu- Fajne i niefajne obrazki Evanna luna z testralem luna2 -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
Zeti |
02.10.2007 21:21
|
Kit_fan |
05.10.2007 21:00
|
Podoba mi się ta scena w pociągu. W ogóle niezwykły talent posiada autorka owego rysunku, wszystkie jej prace są przepiękne. Ja także znalazłam art z Luną w przedziale .
I garść innych obrazków z panną Lovegood: 1 2 3 4 5 6 cóż za fryzura! Luna z testralem po prostu LUNA Lovegood ze swoim patronusem: 1 2 Zaś te dwie prace, zwłaszcza drugi rysunek, przedstawiają, według mnie, Krukonkę nieco dojrzalszą, żeby nie powiedzieć dorosłą: 1 2 A teraz trochę Evanny: Kilka tapet – 1 2 3 oraz jedna fotka: Ten post był edytowany przez Kit_fan: 28.10.2007 12:42 -------------------- KONIEC... Dnia 17 lutego o godz. 22.45 zakończyłam moją literacką przygodę z Harrym Potterem. To były wspaniałe lata i jestem szczęśliwa, że na mojej drodze stanęło owe siedmiotomowe dzieło Joanne K. Rowling. :)
Zeti |
06.10.2007 14:26
|
Tapetki są fajne, na tej scenie w przedziale Luna ma troszkę wyłupiaste oczka.
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:57 |