Official Squieee Topic, Oficjalny temat radość :P
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Official Squieee Topic, Oficjalny temat radość :P
anagda |
20.07.2005 23:55
|
Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta |
nie chciałabym, żeby się okazał zdrając Zakonu... jednak coś mi się zdaje że jest....
-------------------- |
kubik |
21.07.2005 00:18
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna |
By upozytywnić atmosferę. Czy pamietacie to:
QUOTE “Do you remember me telling you we are practicing non-verbal spells, Potter?” “Yes,” said Harry stiffly. “Yes, sir.” “There’s no need to call me ‘sir’, professor.” ROTFL!!! -------------------- ...
|
owczarnia |
21.07.2005 00:36
|
Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta |
Hehe, a co z U-NO-POO ?
Why Are You Worrying About You-Know-Who? You SHOULD Be Worrying About U-NO-POO - the Constipation Sensation That's Gripping the Nation! -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Szachrajka |
21.07.2005 08:51
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 108 Dołączył: 25.06.2005 Skąd: Neverland |
Zapomniał, ze to temat radości...
Mnie rozbawił "aniołek" na choince i ta cała afera z Phlegmą QUOTE By upozytywnić atmosferę. Czy pamietacie to: “Do you remember me telling you we are practicing non-verbal spells, Potter?” “Yes,” said Harry stiffly. “Yes, sir.” “There’s no need to call me ‘sir’, professor.” ROTFL!!! Chyba jeden z najśmieszniejszych tekstów w ksiązce QUOTE "I'm a teacher!" he roared at Harry. "A teacher, Potter! How dare yeh threaten ter break down my door!" "I'm sorry, sir" said Harry, emphasizing the last word as he stowed his wand inside his robes. Hagrid looked stunned. "Since when have yeh called me 'sir'?" "Since when have you called me 'Potter'?" ... to też było niezłe. Ten post był edytowany przez Szachrajka: 21.07.2005 10:08 -------------------- "Mierz wysoko" - wpajali mu wzniośli nauczyciele. Strzelił im w łeb.
Stanisław Jerzy Lec |
Katon |
21.07.2005 13:39
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka |
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!! Jak w dyskusjach o lustracji...... Są papiery, są podpisy, są raporty a Wyborcza, że wcale nie był agentem. Snape ZABIŁ Dumbledore'a. Dociera to do was? Zabił go. Bez litości i bez wahania. Zamordował go bo cały czas służył Voldemortowi. Dałem się nabrać (wielki plus dla 6tego tomu i całego cyklu!!!) ale teraz sprawa jest jasna. Snape to obrzydliwy zdrajca i sługa ciemności. Przy nim zdrada Anakina to piknik!!!!!! He deserve to die!!!!!!
Oczywiście ucieszyło mnie, że prawdopodobnie wygram zakład z Kubikiem (chciaż kiedy zaprosił ją na bal to serce podeszło mi do gardła, hehe) i że okazało się że Ginny to jednak ponętne dziewcze, bo po filmach jakoś tak miałem mało pozytwne wyobrażenie o walorach estetycznych jej twarzy...... Fakt, że Księciem okazał się Obleśny Zdrajca Snape też mnie zaskoczył, więc daje to książce na plus. No i sklep Freda i Georga. Fajnie, że chłopoki ciupią kabonę, niech się dziatki uczą przedsiębiorczości. |
anagda |
21.07.2005 13:42
|
Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta |
KATON! przecież niewiadomo! nic nie wiesz zanim nie przeczytasz VII tomu?
-------------------- |
owczarnia |
21.07.2005 13:49
|
Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta |
QUOTE(Katon @ 21.07.2005 13:39) AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!! Jak w dyskusjach o lustracji...... Są papiery, są podpisy, są raporty a Wyborcza, że wcale nie był agentem. Snape ZABIŁ Dumbledore'a. Dociera to do was? Zabił go. Bez litości i bez wahania. Zamordował go bo cały czas służył Voldemortowi. Dałem się nabrać (wielki plus dla 6tego tomu i całego cyklu!!!) ale teraz sprawa jest jasna. Snape to obrzydliwy zdrajca i sługa ciemności. Przy nim zdrada Anakina to piknik!!!!!! He deserve to die!!!!!! Tralalala, srutututu, fikumiku . Sugeruję przeczytać książkę jeszcze raz. Ze zrozumieniem . -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Katon |
21.07.2005 13:52
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka |
No cóż. Porównanie z Gazetą Wyborczą i lustracją naprawdę jest trafne.... Ok. Snape zabił Dumbledore'a w wyniku supersprytnego planu, który ułozyli razem, a konieczną stratą była śmierć najpotężniejszego czarodzieja i jedynego jakiego bał się Voldemort. Hmmmmm..... Ok.
|
anagda |
21.07.2005 13:56
|
QUOTE(Katon @ 21.07.2005 14:52) No cóż. Porównanie z Gazetą Wyborczą i lustracją naprawdę jest trafne.... Ok. Snape zabił Dumbledore'a w wyniku supersprytnego planu, który ułozyli razem, a konieczną stratą była śmierć najpotężniejszego czarodzieja i jedynego jakiego bał się Voldemort. Hmmmmm..... Ok. no i widzisz? to jest całkiem prawdopodobne -------------------- |
Katon |
21.07.2005 14:05
|
Nie. Obawiam się że mało.
|
Szachrajka |
21.07.2005 14:08
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 108 Dołączył: 25.06.2005 Skąd: Neverland |
QUOTE Snape ZABIŁ Dumbledore'a. Dociera to do was? Nie QUOTE No cóż. Porównanie z Gazetą Wyborczą i lustracją naprawdę jest trafne.... Ok. Snape zabił Dumbledore'a w wyniku supersprytnego planu, który ułozyli razem, a konieczną stratą była śmierć najpotężniejszego czarodzieja i jedynego jakiego bał się Voldemort. Hmmmmm..... Ok. No widzisz? Wreszcie zaczynasz myśleć logicznie QUOTE Fakt, że Księciem okazał się Obleśny Zdrajca Snape też mnie zaskoczył, Dlaczego od razu obleśny? Protestuję przeciwko takim epitetom pod adresem Severusa. Poczekaj do 7 tomu zanim zaczniesz go o coś oskarżać -------------------- "Mierz wysoko" - wpajali mu wzniośli nauczyciele. Strzelił im w łeb.
Stanisław Jerzy Lec |
Katon |
21.07.2005 14:24
|
Nie. Po siódmym tomie ewentuwalnie przestanę jeśli Rowling czymś mnie zaskoczy. Ale zawsze będzie dla mnie mordercą.
|
Mira |
21.07.2005 14:55
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta |
Potter też jest mordercą bo jako małe dziecię niechcący zabił Voldka
|
Tilla_ |
21.07.2005 14:57
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 19.07.2005 Skąd: K-Pax |
Ja nie lubilam Snape'a od samego poczatku. Nie no ja rozumiem,ze Voldemort tez nienawidzil Harry'ego i Snape nie nawidzi go tez ..Tylko w koncu za co ?? Przeciez wiadomo,ze Harry pokonal tymczasowo Voldemorta (no w Iv tomie sie wkoncu odrodzil po tym jak ten wredny szczor mu pomogl..;/ i za to mogl bo Snape byl jego sluga,ale tez za to,ze Jego (Harry'ego) ojciec znecal sie tam na "Smarkerusem"..A Wy co myslicie ?? A z tym Dumbledorem i tym,ze on(Snaoe) zabil na zlecenie Volda,kogos kogo bal sie Voldzio no to jest teoria logiczna calkiem spox Wiem,ze namotalam ,ale wiadomo o co biega
Pozdro! -------------------- "I wana hold you high,and steal my pain..away.."
"Pewnych rzeczy czas nie jest w stanie uleczyc" "kazdy ukrywa to kim na prawde jest" "i tak bolalo..tego nie unikniemy.Wiec niech boli" [you] chcesz pogadac ?? Odezwij sie na gg:2791186 |
Mira |
21.07.2005 15:05
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta |
no wiesz ja też bym nienawidziła syna mojego największego wroga
hehe a tak na powaznie to gdyby Snape chciał zabić Pottera zrobiłby to ju.ż daaawno temu mogł np pozwolić na to Voldkowi w I czesci albo tez w VI po tym jak zabił Dumbla to uciekał a Potter go atakował a Snape tylko się bronił. Co mu szkodziło walnąc Kedavrą tym sposobem upiekł by piecznie na jednym ogniu i zyskał by sobie dozgonna wdzieczność Voldka |
Kudlaty |
21.07.2005 16:59
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 14 Dołączył: 16.07.2005 |
QUOTE(Katon @ 21.07.2005 15:39) AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!! Jak w dyskusjach o lustracji...... Są papiery, są podpisy, są raporty a Wyborcza, że wcale nie był agentem. Snape ZABIŁ Dumbledore'a. Dociera to do was? Zabił go. Bez litości i bez wahania. Zamordował go bo cały czas służył Voldemortowi. Dałem się nabrać (wielki plus dla 6tego tomu i całego cyklu!!!) ale teraz sprawa jest jasna. Snape to obrzydliwy zdrajca i sługa ciemności. Przy nim zdrada Anakina to piknik!!!!!! He deserve to die!!!!!! ..... widze ze czytasz Harry'ego jak zwykla bajke.... moze i jest to "bajka" wyimaginowana opowiesc... ale napewno mozna wyniesc z niej jakies tresci... Dumledore w wiezniu z azkabanu powiedział bardzo ciekawe słowa... nie pamietam ich dokładnie ale nie chce mi sie szukac... chodziło tylko o to ze wyroki smierci lub zycia nie sa wcale takie proste, a przebaczenie moze bardzo duzo.... [U]MAKE PEACE NOT WAR[/U] -------------------- Bad Boys!! Bad Boys!! What you gonna do when we come for YOU!!
|
Tilla_ |
21.07.2005 17:31
|
I Dumbledore wiedzial co mowi.W koncu to byl madry czlowiek ...
Pozdrawiam! -------------------- "I wana hold you high,and steal my pain..away.."
"Pewnych rzeczy czas nie jest w stanie uleczyc" "kazdy ukrywa to kim na prawde jest" "i tak bolalo..tego nie unikniemy.Wiec niech boli" [you] chcesz pogadac ?? Odezwij sie na gg:2791186 |
kubik |
21.07.2005 18:27
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna |
Katon
QUOTE Oczywiście ucieszyło mnie, że prawdopodobnie wygram zakład z Kubikiem (chciaż kiedy zaprosił ją na bal to serce podeszło mi do gardła, hehe) i że okazało się że Ginny to jednak ponętne dziewcze, bo po filmach jakoś tak miałem mało pozytwne wyobrażenie o walorach estetycznych jej twarzy...... Słucham jakiś zakład? ^^"""""""""""""" nic nie wiem XPDDD Ale sam powiedziałeś, że poczekasz do VII tomu i choć jestem prawie pewny, że z tego nic nie będzie [przynajmniej od strony Pottera - co za debil z niego!!!] to poczekam. Ale nie bój się dostaniesz swoje 100 zł -------------------- ...
|
Ahmed |
21.07.2005 18:54
|
The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna |
Przede wszystkim pragnę pogratulować pani JKR za ten kawał dobrej roboty który poraz kolejny odwaliła :] HBP jest książką "pełniejszą" niż wszystkie pozostałe, czuć w niej coraz bardziej dojrzały styl pani Rowling oraz jej niesamowitą zdolność do operowania charakterami, złudą, iluzją...nic u niej nie jest jednoznaczne.
To co mnie najbardziej ucieszyło w tej książce był z pewnością fakt że Harry nie jest juz takim wielkim-nadąsanym-bachorem. W VI tomie widać ze Potter dorasta, że nabiera coraz wiecej pozytywnych cech, popełnia błędy ale wyciąga z nich wnioski, nie jest to Magiczny-Wspaniały-Harry ale Harry z krwi i kości, coraz bliższy każdemu czytelnikowi. Jak już wyżej wspominaliście świetne są dialogi (szczególnie Snape vs. Potter), pozytywnie nastraja nas motyw Tonks/Lupin no i to co mi najbardziej przypadło do gustu czyli Historia Tom'a Marvolo Riddle'a. Zapewne zauważyliście że Voldi nie pojawia się w VI tomie (tylko w Myślodsiewni). Pozorny brak tej postaci został nam zrekompensowany jego obecnością we wspomnieniach różnych ludzi. Teraz Voldemort jest również postacią o której czytelnik więcej wie i którą lepiej i łatwiej jest nam teraz zrozumieć. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Tilla_ |
22.07.2005 13:20
|
QUOTE(Mira @ 21.07.2005 17:05) no wiesz ja też bym nienawidziła syna mojego największego wroga hehe a tak na powaznie to gdyby Snape chciał zabić Pottera zrobiłby to ju.ż daaawno temu mogł np pozwolić na to Voldkowi w I czesci albo tez w VI po tym jak zabił Dumbla to uciekał a Potter go atakował a Snape tylko się bronił. Co mu szkodziło walnąc Kedavrą tym sposobem upiekł by piecznie na jednym ogniu i zyskał by sobie dozgonna wdzieczność Voldka NO wiesz to by faktycznie bylo jakies rozwiazanie I Voldek by sie ucieszyl, no,ale wtedy nie mielibysmy okazji przeczytac VII tomu BO po co ?? Harry'ego juz by nie bylo ..chyba,ze cale 700 stron o tym jak VOldemort zabija niewinnych i zdobywa wladze nad swiatem Pozdrawiam! -------------------- "I wana hold you high,and steal my pain..away.."
kubik |
22.07.2005 13:46
|
'No!' roared Snape's voice...[...]... 'Have you forgotten your orders? Potter belongs to the Dark Lord - we are to leave him! Go! Go!'
page 563 of Bloomsburry edition. -------------------- ...
|
Mira |
22.07.2005 14:00
|
w końcu coś musiał powiedzieć, no a jesli mieli rozkaz zostawić go przy życiu to Snape mógł Pottera chociaż oszołomić, walnąć crucio cokolwiek zeby ten poczuł jakiś ból (Sev przeciez go nie lubił a to byłaby doskonała okazja) Poza tym i tak co Snape'owi zależało przecież i tak musiał uciekać bo zabił Dumbla wiec został jakby 'zdemaskowany'
|
Lupek |
23.07.2005 10:19
|
Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna |
QUOTE no wiesz ja też bym nienawidziła syna mojego największego wroga hehe a tak na powaznie to gdyby Snape chciał zabić Pottera zrobiłby to ju.ż daaawno temu mogł np pozwolić na to Voldkowi w I czesci albo tez w VI po tym jak zabił Dumbla to uciekał a Potter go atakował a Snape tylko się bronił. Co mu szkodziło walnąc Kedavrą tym sposobem upiekł by piecznie na jednym ogniu i zyskał by sobie dozgonna wdzieczność Voldka Snape jest chyba rzczywiście jednak po stronie dobra no ale ta przysięga że uratuje Draco no i ci wszyscy śmierciożercy którzy byli na wieży zrobili swoje gdyby nie zabił Dumbledora zabili by go inni śmierciożercy a sam by zginął za niedopełnienie przysięgi a w taki sposób Voldemort napewno teraz zaufał mu bez granicznie i Snape będzie mógł pomóc Harry'emu w pokonaniu Czarnego Pana |
Katon |
23.07.2005 18:24
|
Snape zasłużył na śmierć. To nie znaczy, że należy mu ją wymierzyć. Myślę, że Snape się jakoś zrehabilituje. Ale teoria superplanu do mnie nie przemawia.
|
missgranger |
24.07.2005 01:08
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: z tąd Płeć: Kobieta |
Fajnie jest się pośmiać z Flegmy i z jej ęgielskęgo. ogolnie fajnie jest znow czytać... i nie wiedziec co bedzie dalej.. zaskoczenie... i w ogóle.
-------------------- ~Miss Granger
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:22 |