Luna Czy Ginny ?, Którą wolicie ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Luna Czy Ginny ?, Którą wolicie ?
Luna2000 |
13.08.2011 00:03
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 08.08.2011 Płeć: Kobieta |
Jak sądzicie? Która czarodziejka jest lepsza Luna czy Ginny (Dżini). Ja osobiście wolę Luna ponieważ, w niektórych momentach Ginny jest troszkę denerwująca
Ten post był edytowany przez Luna2000: 02.09.2011 20:59 -------------------- Przestań się bać nie chowaj głowy w piach ,żyj bo życie to najlepsze co mogłeś dostać . ! |
katbest |
24.09.2011 21:12
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 01.04.2009 Skąd: Gdynia Płeć: włóczykij |
Ginny
-------------------- "Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać." - Antoine de Saint-Exupéry
|
Hagrid |
18.10.2012 17:39
|
Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1222 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna |
Bez dwóch zdań Luna, oryginalna, szczera, pomysłowa, naprawdę to chbya ona była największym okdryciem 5 i 6 tomu HP, takze w filmie Evanna Lynch świetnie ją zagrała, którz z nas nie poznał takich niezykłych nieszablonowych osób
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
MathildaBoom |
18.10.2012 17:51
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 46 Dołączył: 22.08.2012 Płeć: arbuz |
zdecydowanie Luna. xD Jest o wiele bardziej charyzmatyczną i oryginalną osobą niż jeżeli Ginny. Z dystansem do samej siebie.
Zgadzam się Ginny jest denerwująca i irytująca momentami. Ten post był edytowany przez MathildaBoom: 18.10.2012 17:52 -------------------- I gotta get back to Hogwarts,
I gotta get back to school. Gotta get myself to Hogwarts, Where everybody knows I'm cool. (...)Did Somebody Say Ron Weasley? |
Hagrid |
18.10.2012 22:18
|
Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1222 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna |
Ginny jest charakterna na pewno ale Luna to można powiedzieć takie żywe srebro jeśli idzie o pomysły i do tego jest bardzo wrażliwa, aż szkoda że nie było jej wcześniej:)
|
harolcia |
18.10.2012 22:31
|
przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta |
A ja się jakoś zdecydować nie mogę - lubię Lunę, chociaż strasznie irytuje mnie jej nieustające rozmarzenie i bujanie w obłokach. Wciąż jest nieobecna, nieprzytomna. Aż mam ochotę wziąć i potrząsnąć ją, żeby choć chwilę stanęła twardo na ziemi. Za to z Ginny twarda realistka, co mnie bardzo odpowiada
-------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Hagrid |
18.10.2012 22:35
|
Luna mocno odpływa:) Z takimi osobami się szybko nie dogadasz ale bywa i ciekawie, może faktycznie ona jest troszkę za mocno "niereformowalna":)
|
Aylet |
19.10.2012 14:32
|
shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta |
Wolę Lunę, Ginny od samego początku serii mnie lekko irytowała.
-------------------- |
Miętówka |
20.10.2012 11:55
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz |
Tak naprawdę to często zastanawiałam się na ile to, że Ginny jest denerwująca, wynika z faktu, że narracja jest prowadzona bardziej z punktu widzenia Harry'ego. No bo chłopak, zwłaszcza od piątego tomu, jest zakochany, przez co Ginny "wygląda" na lepszą i fajniejszą, niż to można wywnioskować z jej faktycznego zachowania i relacji z innymi bohaterami.
A Luna... Co prawda buja w obłokach notorycznie, ale z drugiej strony - zdaje sobie prawę z tego, co sie dzieje, i mądra z niej bestyjka, zwłaszcza w sytuacjach zagrożenia. Co się dziwić, w końcu jest z Ravenclawu Tak czy owak wygrywa Luna, choć Ginny nie oceniam jakoś super-negatywnie. Tylko to raczej nie mój typ człowieka. -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
Hagrid |
22.10.2012 11:08
|
Swoją drogą z tego co pamiętam Rowling miała gdzieś zdradzić z kim będzie związana Luna w przyszłości, pamiętacie może o kogo chodziło? Neville'a?
|
hermionak |
22.10.2012 20:49
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 175 Dołączył: 04.01.2008 Skąd: z Rudy Śląskiej Płeć: Kobieta |
Ja lubię oby dwie postacie:).
-------------------- Gryfindor i Slytherin zgadzali się nawet we snach i zawsze widziano razem Ravenclav i Hufflepuff! Czarodzieje górą a Śmierciożercy dołemXD |
em |
22.10.2012 21:29
|
ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka |
nie, nie Neville'a
harrypotter.wikia.com/wiki/J.K._Row...ear_in_the_Life http://freeware.info.pl/patrol.html Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 13:17 -------------------- |
Hagrid |
22.10.2012 22:18
|
Faktycznie, nie znałem jej wybranka więc mi wyleciało zupełnie, choć kiedyś o nim słyszałem, w sumie Rowling mogłaby ujawnić nieco więcej z pryszłości bohaterów. Myślę że mogła by spórobwać napisać coś w rodzaju zbioru opowiadań, bez bardziej zobowiązującej formy powieści
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.11.2024 20:04 |