Szkoła Uczuć, czyli, co sądzimy o filmie ;>
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Szkoła Uczuć, czyli, co sądzimy o filmie ;>
Nesta |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 89 Dołączył: 20.10.2006 Skąd: Lublin Płeć: Kobieta ![]() |
Tak sobie pomyślałam, zeby założyć taki temat. Cóż... Ostatnio, a dokładniej w czwartek, w telewizji puścili ów film. Przyznam, że uczucia, jakie we mnie wzbudził były dla mnie zaskoczeniem! Pierwszy raz w życiu płakałam na filmie. Tak, płakałam. Łzy lały mi się strumieniami. Tak mnie wzruszył, że postanowiłam zamówić sobie książkę (Jesienna miłość- Nicholas Sparks [wiem, że tytuł inny, ale treść ta sama. :>]) i kupuję film ten na dvd.
Dla mnie jest tak jakby przekazaniem, ile znaczy miłość, dobro, pomoc innym. Pokazuje, że warto dobrym być, że warto poświęcić innym, choć trochę swojej uwagi i czasu. Jestem zachwycona, bo nigdy, na prawdę, nigdy nie płakałam na filmie. ![]() A Wy? Co o nim sądzicie? ;> -------------------- "Najpiękniejszy uśmiech ma osoba, która najwięcej przecierpiała."
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiesz.
Kolejna romantyczna nierealna amerykańska bajeczka o miłości stworzona dla poznających świat uczuć nastolatków marzących o szale uniesień wykorzystująca oklepane motywy, mająca schematycznych bohaterów, dramatyczny koniec i adekwatna muzykę. Ale mi się i tak bardzo podobało ![]() -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Nie znam. Ale Szkołe Uwodzenia znam.
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja jeszcze znam na codzień szkołę życia
![]() -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Katon @ 29.10.2006 23:01) z całego filmu najbardziej podobał mi się soundtrack. no chyba, że gdzieś była goła baba, ale tego dokładnie nie pamiętam. -------------------- |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Nie dooglądałam do końca (kiedyś miałam podejście, ostatnio głowy sobie już nie zawracałam), bo nie przepadam za takimi filmami. Jak jest za słodko to mi się gęba sama krzywi.
A "Szkoła uwodzenia" to bezczeszczenie moich ukochanych "Niebezpiecznych związków" tudzież "Valmonta"... Grrr. -------------------- |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
też płakałam, z tymże nie przejęłam się na tyle ich historią, co swoją własną, która mnie naszła podczas oglądania.
noż kurcze, ze mną było identycznie. wyłam jak bóbr. Ten post był edytowany przez Neonai: 30.10.2006 22:33 -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Zawsze strasznie ryczę na tym filmie
![]() -------------------- |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
właśnie ściągam... wypowiem się jak oglądnę ;]
-------------------- ![]() ha! |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
ja preferuję mniej 'ładnych' ;P zbyt symetryczna i za idealnie wyważona ta jego twarz.
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
A ja ostatnio jestem pod ogromnym wrażeniem charyzmy i pewnego szorstkiego wdzięku (kto by pomyślał 10 lat temu...) Leonarda DiCaprio. O.
|
Ludwisarz |
![]()
|
Swietnie zagral w filmie bedacym biografia niezwyklego pisarza zwanego J.A.Rimbaudem.
pędrak-marzyciel bluza, co niezmieską juz bluzą była szeroką dziurę mają me jedyne portki -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Katon |
![]()
|
On wogóle rewelacyjnie potrafi grać takich młodych-niespokojnych.
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ech, w "Całkowitym zaćmieniu" mówicie? Rewelacyjny był !!!
I tak samo w "co gryzie Gilberta Grape'a" (czy jak się to tam pisze). Gdybym nie wiedziała, że to Di Caprio, rękę bym sobie dała uciąć, że to naprawdę chłopak jakiś nie teges...Wogóle lubię tego aktora. Jest dobry, jest naprawdę dobry. Ma, kurcze, niezły talent. -------------------- |
kelyy |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 202 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
O, i teraz wyjdzie, że wszyscy to fani Leosia ;D
Hm, ja mam wciąż przed oczami Titanica... Nie mogę się tego pozbyć, ale fakt, że nie został aktorem Tego filmu, to wyczyn. A cóz powiecie o Aviatorze? Zastanawiam się czy warto. A a propo filmu. Tak, owszem. Ładny, wzruszający, ale... Amerykańska bajeczka. Chyba wsyztsko co moge powiedzieć. Choć owszem, milutko zrobione. -------------------- Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy" |
Katon |
![]()
|
No chyba aż sobie to obejrzę. I pewnie się wzruszę. Co nie będzie zbytnio miarodajne, bo od pewnego czasu każdy shit mnie wzrusza. Pooglądam telewizje pięć minut i nawet Wiadomości mnie wzruszają.
|
Sihaja |
![]()
|
Mnie też wiadomości wzruszają. Nie pozytywnie.
-------------------- |
Nesta |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 89 Dołączył: 20.10.2006 Skąd: Lublin Płeć: Kobieta ![]() |
Amerykańska bajeczka, mówicie? ;> Nie, nie i jeszcze raz nie! Film jest na faktach! Książka, na której podstawie został stworzony film, 'Jesienna miłość' (autorstwa Nicholasa Sparks'a) opowiada o siostrze autora tejże książki! To wszystko wydarzyło sie na prawdę! ;p
-------------------- "Najpiękniejszy uśmiech ma osoba, która najwięcej przecierpiała."
|
Katon |
![]()
|
A to takie cukierkowe historie nie dzieją się naprawdę? Dzieją się czasem. Prędzej i częściej niż wydumowiska jakie np. Almodovar prezentował w swoich najgłośniejszych filmach.
|
kelyy |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 202 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Ależ owszem, w cuda wierzę. W bajki też.
Ale ta jest taka wybitnie cukierkowa i sielankowa... -------------------- Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy" |
Ludwisarz |
![]()
|
Katon: Spoko. Je tez sie na Wiadomosciach czasem wzruszam. I to prawie do lez.
-------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Nieznosze tego filmu. On jest okropny, zbyt kenowaty, a calosc... Smutne zakonczenie nie ratuje od 'kiczowatosci'
|
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
A ja uwielbiam ten film. Jest cukierkowaty i bardzo nierealistyczny ale jak byłam mała moja kuzynka pokazała mi go na kasecie i płakałam jak bóbr :] A teraz już nie tak bardzo ale coś za uczuciowa na filmach jestem jeżeli chodzi o białaczkę... Życie
-------------------- Luke I'm your father!!!
|
Sihaja |
![]()
|
Ja nie wiem. Nie dooglądałam do końca, bo myślałam, że osiwieję z nudów. Nieczuła jestem.
-------------------- |
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
- Skoro Bóg tak Cię kocha, to czemu nie załatwi Ci nowego swetra?
- Jest zbyt zajęty szukaniem twojego mózgu. Najfajniejszy moment w filmie, bo najmniej oczekiwany. Większość do bólu przewidywalna, ale jesli się trafi w odpowiedni nastrój, to naprawdę daje radę ;} -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 04:39 |