Co myślicie o Harrym?, Jako
postaci książkowej...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Co myślicie o Harrym?, Jako
postaci książkowej...
Dra-Matha |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 09.07.2003 Skąd: Rebirth forest ![]() |
\ale to chyba jest w inyteresie
aktorów, żeby pokazac siebie i swoją grę zjak znajlepszej strony. I to my,
widzowie, niezależnie od tego, czy jesteśmy krytykami, czy nie, mamy oceniać
ich pracę. Gdyby nie my, to by nie mieli dla kogo grać. Poza tym życzę im,
żeby doskonalili się w swoim fachu.
-------------------- Zaklęta w marmur czekam na kolejną burzę, chłodny wiatr Zaklęta w marmur czekam aż znów mnie ktoś obudzi, cofnie czas Zaklęta w marmur płaczę tak samotna wśród błękitnych skał Zaklęta w marmur klęczę w mokrej ziemi ** ** ** PD are you ready??? ** ** ** House: Ravenclaw Wand: 13c, Włos Jednorożca, Wierzba Special: Herbology |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Nio ale ja ich nie oceniam za strony
krytyki ich...mi się podobała gra wszystkich aktorów...tylko nie wszyscy mi
sie podobali
![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Dudleyek |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Dekapolis, Zawód: odcinacz łbów durnych goblinów, KRASNOLUD ![]() |
Rickman jest swietnym aktorem o wielkim
doswiadczeniu aktorskim, ale dan tez nie jest ułomkiem grał przeciez w
Młodym Coperfildzie
-------------------- Moja prawdziwa ksywa brzmi BRUENOR
"Królem jest człowiek o silnym charakterze i zdrowym osądzie, który świeci swym własnym przykładem i naprawde troszczy sie o swój lud (...) Nie zaś brutal, który włada po prostu dlatego, że jest najsilniejszy." Drizzt Do'Urden |
żaba |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) ![]() |
No wiec ja mysle o harrym ze jest on osoba odwazna,no ale tez zagadkowa.Bo np. jest wiele sytuacji , tematow opowiadajacej o jego osobie bez wyjasnienia.No i dzieki temu ksiazka jest ciekawa i warta przeczytania!
![]() -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
Bozo |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: Psychiatryk w Poznaniu (pozdrowienia od Zielonych Krówek w różowych kaftanikach) ![]() |
Potter to postać bardzo fajna ale nie umywa
się do Winstona z książki Georga Orwella 1984 którą wszystkim polecam
![]() -------------------- "..."
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
No Dudleyku bo ten film to w ogóle wg
mnie jest obsadzony świetnymi aktorami grającymi świetnie postacie
![]() ![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Redgard |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 18.11.2003 Skąd: Chorzów ![]() |
Harry jest postacią za bardzo idealną,
chociaż bardzo skromną. Nie wykorzystuje do niczego swojej sławy, która
zresztą tylko mu przeszkadza.
-------------------- Słowo to magia, magia to słowo nazwane po imieniu.
-------------------------------------------------------------- Mój blog Moje forum ------------------------------------------------------------- Moja strona zespołu Limp Bizkit WEJDŹ |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Snape i Malfoy skutecznie mu wybijaja z
głowy takie zachowania...
-------------------- ...
|
Redgard |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 18.11.2003 Skąd: Chorzów ![]() |
Kubik ma rację, co świadczy o tym, że
Malfoy i Snape zazdroszczą Harry'emu.
-------------------- Słowo to magia, magia to słowo nazwane po imieniu.
-------------------------------------------------------------- Mój blog Moje forum ------------------------------------------------------------- Moja strona zespołu Limp Bizkit WEJDŹ |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
No pewnie ze zazdroszczą...ale przeciez
Harry nie prosi sie o takie sytuacje jak np w Esach Floresach w 3 częsci jak
Lockchart wziął go w ramiona i zrobil z nim foto do Proroka Codziennego
![]() ![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
No ja sie wcale Harry'emu nie dziwie.
nie jestem typem czlowieka, ktory pragnie zaznac slway za wszelka cene (jak
lockhart?). W pewnym sensie to ma dobrze, czasem jakies specjalne
względy...ale chyba wolalby byc 'czasem' traktowany jak wszyscy
inni...
|
Kira |
![]()
|
||||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ale chyba niedoczekanie, bo Harry jest generalnie bardzo skromny i obnoszenie się z czymkolwiek czy bycie zarozumiałym nie leży w jego naturze.
tez tak sądzę. wielokrotnie daje się wyczuć, że Harry jest nieco zażenowany i onieśmielonym całym zamieszaniem wokół swojej osoby. chciałby być zwykłym chłopcem, podczas gdy jest w pewnym sensie skazany na popularność. natomiast Ron - który najpierw stał w cieniu swoich braci, a potem w cieniu najlepszego przyjaciela - chciałby być chociaż na chwilę na miejscu Harry'ego. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||||
Dudleyek |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Dekapolis, Zawód: odcinacz łbów durnych goblinów, KRASNOLUD ![]() |
Nie pamietam czy to gdzies słyszałem ale harry to taki mały niepozorny chłopiec, który miał poprostu szczęście (no prawie)
-------------------- Moja prawdziwa ksywa brzmi BRUENOR
"Królem jest człowiek o silnym charakterze i zdrowym osądzie, który świeci swym własnym przykładem i naprawde troszczy sie o swój lud (...) Nie zaś brutal, który włada po prostu dlatego, że jest najsilniejszy." Drizzt Do'Urden |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
No Kira bo to jest tak( wiem na pewnie
to wiesz
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
bo ta książka ma taki charakter. jest
dobro - zło. czarne - białe.
a zazdrość to bardzo często spotykane uczucie. nie zawsze tożsame z nienawiścią do kogoś. Draco zazdrości Harry'emu sławy, popularności, dobrej opinii i dlatego tak strasznie go nie znosi. natomiast Ron często chciałby być w 'skórze' Harry'ego, jednak ta zazdrość nie wywołuje u niego nienawiści do przyjaciela. po prostu czasem wydaje mu się, że Harry ma 'lepiej'. a Draco nie lubi każdego kto jest lepszy w czymś od niego samego. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Noi Draco nie lubi tych co lubią tych
których on sam ie lubi<mam nadzieje ze KPW
![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Kira |
![]()
|
[o ile myślimy o tym samym
fragmencie...]
kiedy Draco po raz pierwszy rozmawiał z Harrym chyba nie miał pojęcia, że to 'ten słynny Harry Potter'. tak przynajmniej mi się wydaje... poza tym Malfoy poczuł do niego niechęć, kiedy okazało się, że Harry nie jest takim 'zimnym draniem' jak on (; -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
No i ze Harry nie potępia takich
biedniejszych od siebie czarodzieji, szlam itd....a tego oczywiscie Draco
nieee mógł strawic...i o to maMY POczątek bajeczki
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie, byla prosta propozycja: albo jestes ze
mna, albo przeciw mnie.
Cale to jego znecanie sie nad potterem jest wynikiem tej konfrontacji -------------------- ...
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
No tak ale przeciez Draco tylko raz
spróbował...i to w jakich okolicznosciach:/ A przeciez Harry tylko wstawił
sie za ROnem tak jakby...no a Draco od razu zrezygonował i nie chcial wiecej
razy sie zaprzyjaźnic
![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
kubik |
![]()
|
juz mu tam ociec naopowiadal o potterze
rozne rzeczy... hehehe
-------------------- ...
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
No moze i tak...ale przeciez Lucek nie
znał Pottera wiec czy Draco nie mógł sie domyslic tego ze ojciec mu kit
wciska? Chyba dlatego musial sam sprawdzic i po odrzuceniu jego oferowanej e
przyjaźni, stwierdzil ze ojciec mial racje i nie warto tracic czasu na
Pottera
![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
kubik |
![]()
|
Nie było czarodzieja ktyry by nie znał
Pottera
Osobiscie to pewnie tylko Lilly i Jamesa znał. To mu wystarczyło. -------------------- ...
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
No prawda wszyscy znali, ale tylko jego
imie i nazwisko noi wiedzieli czego dokonal itd....ale nie wiedzieli jaki
jest naprawde, jaki ma charater, na jakiego człowieka wyrósł, jak mu sie
żyło, jaki objął sobie cel życia i jak zyje: czy jako dobry czarodziej czy
jako wrak jak Lucek
|
neq |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 14 Dołączył: 10.12.2003 ![]() |
Ja bym nie mógł tak podziwiać
HArr'ego, że niby zabił na jakiś czas Voldemorta. Przecież on nawet nic
nie wiedział, to od niego nie zależało, czy go zabije czy nie.
-------------------- BEZ TEGO BY SIĘ NIE OBYŁO :)
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 13:05 |