Co myślicie o Harrym?, Jako
postaci książkowej...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Co myślicie o Harrym?, Jako
postaci książkowej...
Gosiaczek |
![]()
|
![]() santa ruchajta Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 16.04.2003 ![]() |
sie dokładnie zgadzam Arwen!!!
Ja tesh go kiedys bardzo lubiłam, w ogóle ideał męstwa, ale normalnie po 5
tomie, to strasznie sie zmienił jakoś, nawet bym go nie podejrzewała o
niektóre zachowania. Na prawde, zawiodłam sie zlekka.
-------------------- Me, I'm dishonest. And the dishonest man, you can always trust to be dishonest. Honestly, if the honest one is on your way you betta watch out, cause you can never predict, when he's gonna do something incredibly... stupid.
|
Marion |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: ... ![]() |
chm...raz piszecie, że jest "za
idealny", nudny; a raz, że pyskuje, i że rozczarowaliście się nim
![]() ![]() -------------------- |
Gosiaczek |
![]()
|
![]() santa ruchajta Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 16.04.2003 ![]() |
moze to zalezy od tego, czy ktos czytał 5
tom czy nie.
-------------------- Me, I'm dishonest. And the dishonest man, you can always trust to be dishonest. Honestly, if the honest one is on your way you betta watch out, cause you can never predict, when he's gonna do something incredibly... stupid.
|
Pola |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 27 Dołączył: 19.11.2003 ![]() |
cóż... autorka chciała aby głowny bohater był
bardzo podobny do nas, więc nie dziwcie się ze jest ciekawski, łamie zasady,
pyskuje, to chyba jest najnormalniejsze z całej tej książki
![]() Ten post był edytowany przez Pola: 28.12.2003 21:46 |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Zrobili z niego głównego bohatera książki,
a jestem przekonany że 3/4 osób z forum nie wymieniłoby go jako ulubiona
postać, prawda??
-------------------- ![]() |
Lousie |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
Ja za Potterem nie przepadam.Wolę Rona
,jeśli chodzi o tą trójkę.Harry nie ma własnego charakteru.W filmie to się
może nie rzuca w oczy ,ale w książce - jak najbardziej.Poza tym nikt nie
jest idealny.nawet jeśli Potter łamie przepisy ,to powiedzcie czy na ogół
dużo jest osób ,które nie łamią.To się do wad nie zalicza , bo to przecież
jest przyzwyczajenie.Główny bohater jest zawsze idealny.Mądry ,odważny
,sprawiedliwy ,miły i bez charakteru.Nie ma ideałów więc każdy musi mieć
jakąś wadę ,nawet główna postać.Niektórzy mówią ,że Potter pyskuje do
nauczycieli.Ale do jakich.Tylko do Snape'a ,bo jego ojciec go nie
lubiał.A ciekawość to żaden grzech ani wada.Ja tam wolę Malfoya lub
Snape'a.
Ten post był edytowany przez Lousie: 29.12.2003 16:38 -------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
Pola |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 27 Dołączył: 19.11.2003 ![]() |
nie zabardzo mogę stwierdzić czy lubie
Malfoy'a na podstawie ksiązki, gdyż tam jest przedstawiony przede
wszystkim kiedy komuś dogryza, wyzywa od szlam itp. może go troszke
polubiłam po przeczytaniu kilku FF z nim w roli głównej
![]() |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Raz mówicie ze Harry'ego lubicie a potem ze nie, bo poznajecie jego dalsze losy.Kogos sie albo lubi albo nie...w bogactwie i biedzie, w dobrych chwilach i gorszych. A kto wie może w następnej części z tej serii poznamy kolejne etapy z życia Harry'ego i niektórzy z waas zmienią zdanie.
-------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Arwen |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Lothlorien/Rivendell ![]() |
Ja tam od Harry'ego wolę Snape'a,
a z resztą miał on gigantyczny powód żeby nie lubić James'a i jego syna.
-------------------- "Nie każde złoto blask okrywa,
ani wędrowiec myli drogi, starość dojrzała siłą bywa, korzeni mróz nie sięga srogi..." Remembering Sirius |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
tak a jaki??? Przecież to nie James
zrobił psikusa Snape'owi tylko ktos tam<nie chce zamieszac>....a
poza tym Harry nie miał z tym nic wspólnego..to nie jego wina ze jest synem
tego a nie innego człowieka. Do niedawna nawet sam nic nie wiedział o tym co
Huncwoci zrobili Snape'owi
![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
to był pomysł Syriusza
a nienawiść za uratowanie życia to dziwna sprawa no i na synka przeszło - tak to już bywa - life is brutal ... -------------------- ![]() |
Meave |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
Według mnie nie była to nienawiść, tylko złość i upokorzenie, że życie zawdzięczał osobie, której nienawidził. -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
||
Syriusz_Black |
![]()
|
Wiesz, mnie by to zmieniło - nie powinien za to wyżywać się na jego synu, to nie fair...
Ja bym tak nie mógł. Nie chodzi mi też o faworyzowanie Harry'ego, ale jakiś taki kontakt jak ucznia i nauczyciela - normalny, bo to co on robi, z uwzględnieniem uczynku Jamesa to jest buractwo. -------------------- ![]() |
Meave |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
Widocznie te negatywne uczucia były w nim
silniejsze. Po za tym ekhm... nie były przecież bezpodstawne. Ale w końcu
Snape spłacił swój dług wobec Harry'ego.
-------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
Syriusz_Black |
![]()
|
Nie wydaje mi się...
Pora jeszcze nie przyszła ![]() -------------------- ![]() |
Pola |
![]()
|
nie no rodziców sobie nie wybieramy, więc Snape się "troszke nie ładnie" zachowuje w stosunku do Harry'ego, urazona duma boli przez całe życie
![]() |
Arwen |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Lothlorien/Rivendell ![]() |
Dobrze, może na Harry'm się mścić nie
powinien ale ma powód zeby nielubieć jego ojca. I wcale mi nie chodzi o
ratowanie życia, ani psikusa.
-------------------- "Nie każde złoto blask okrywa,
ani wędrowiec myli drogi, starość dojrzała siłą bywa, korzeni mróz nie sięga srogi..." Remembering Sirius |
Gosiaczek |
![]()
|
no ja sie tesh seryjnie nie dziwie, ze nie
lubi Jamesa. Ale nie powinien sie tak zachowywać w stosunku do
Harry'ego. Ale to jest spowodowane chyba tym, że Harry jest do ojca
strasznie podobny... z wyglądu, aj min
|
Syriusz_Black |
![]()
|
No jak odbicie - po tym Snapek go poznał
![]() Dobra - bo tutaj jest jak jest - niech będzie jak było, byle sie szybko nie skończyło ![]() -------------------- ![]() |
Meave |
![]()
|
||
Cóż... Jeżeli spojrzeć z punktu widzenia Snape'a to nie tylko. Harry też łamał niejedne punkty szkolnego regulaminu. -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
||
Syriusz_Black |
![]()
|
Dobra - a pierwsze spotkanie?? Sorry od
razu rąbnął punkty Gryfonom....
I za co?? Bo Harry nie wiedział co to bezoar...przeciez nawet nie zaczęli księgi, więc co?? Nie fair i tyle... -------------------- ![]() |
Meave |
![]()
|
Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś. Nie
twierdzę, że Snape mści się na Harry'm tylko z powodu, że ten łamie
regulamin.
Zgadzam się, że przy pierwszym spotkaniu kiedy to wyczytał nazwisko Pottera, odżyły dawne urazy i jego nienawiść przeszła na Harry'ego. -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
Syriusz_Black |
![]()
|
No i dlaczego??
Trzeba umiec przebaczyć, a "zaatakować" bez powodu to jak by to nazwać... hmmm... sama odpowedz sobie na to pytanie. -------------------- ![]() |
Meave |
![]()
|
"Serca zemsty wołają, a zemsta
ofiary". Ta kwestia była wypowiedziana z filmie trochę w innych
okolicznościach, ale wg mnie oddaje całą istotę zemsty a przy tym
nienawiści. Przy czym ta ostatnia jest bardzo silnym uczuciem, które trudno
pojąć tym którym to uczucie jest obce.
Ten post był edytowany przez Meave: 30.12.2003 23:04 -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
Syriusz_Black |
![]()
|
Ale nienawiśc rodzi nienawiść- i Harry też
nienawidzi Snape'a.
A mogło być tak pięknie ![]() Miłość ruuuuuuulezzzzzz ![]() -------------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 07:36 |