Co myślicie o Harrym?, Jako
postaci książkowej...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Co myślicie o Harrym?, Jako
postaci książkowej...
Aida |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Na początku mówię wszystkim jedno wielkie
CZEŚĆ, bo jestem nowa i to mój pierwszy post.
Co do Harry'ego to go lubię i nie zgadzam sie z tym, że ma same zalety (chociaż prawdą jest to,że mamało wad). W 5 tomie (jak juz niektórzy powiedzieli) pokazał troche swoich wad, ale nadal go lubie. Myślę,że to go przerosło. Nie mogę napisac do końca co znaczy to "TO" w poprzednim zdaniu, bo byłby to spojler. Zgadzam sie,że Snape miał powody by nienawidzić Jamesa, ale nie Harry'ego!!! No ale nie mógł zapomniec o tym,że on jest synem Jamesa. Nie lubie Snapea takiego jakiego napisała go Rowling. Zaczęłam go (trochę) lubić po przeczytaniu ff Enahmy,Naji Snake czy Toroj. Ale nienawiśc rodzi nienawiść- i Harry też nienawidzi Snape'a. A mogło być tak pięknie Miłość ruuuuuuulezzzzzz Zgadzam sie ![]() Ten post był edytowany przez Aida: 02.01.2004 02:49 |
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: z koziej dupy ![]() |
Harry - fajna postac ale
i tak zawsze nie byla dla mnie najwazniejsza, bo najbardziej lubilem
blizniakow Weasleyow
![]() ![]() A co do snape'a to... hmm... lubia ta postac bo pomimo swojej slabosci (heh troche dziwna nazwa ) do Harry'ego, dziala dla dobra szkoly. Rzeczywiscie uwazam ze troche za duzo zalet ma harry ale coz, that's the way it is... -------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
'Someone shut the door,' Harry muttered.... |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
tak na przyszlosc Spizobrzuchu jak masz zamiar napisac jakas wiadomosc z V tomu to uprzedzaj (jesli dobrze zrozumialam to co napisales...), bo niektorzy, np ja, nie mieli zaszczytu czytac tej czesci i nie chca wiedziec co ma w niej byc.
![]() a tak do tematu, to moim zdaniem Harry wcale nie jest idealny, choc moze nie ma za duzo wad. jednak takowe posiada. ale w sumie chyba go lubie. nie jest jakas moja ulubiona postacią ale jest fajny. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: z koziej dupy ![]() |
Przepraszam bardzo
chcialbym sie dowiedziec w ktorym miejscu powiedzialem cos o piatej czesci
bo to chyba logiczne ze weasleyowie skonczyli szkole i nie powiedzialem
kurcze nic o piatej czesci tylko mam nadzieje ze cos uslyszymy na temat
sklepiku weasleyow ktorego prawdopodobienstwo powstania nie jest tajemnica
....
-------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
rzeczywiscie dopiero teraz sobie
przypomnialam, ze przeciez blizniacy opuscili juz Hogwart. bardzo Cie
przepraszam za niesluszne oskarzenia.
-------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
cos jeszcze o harrym
wymyslilem:
Jesli chodzi o oskarzenia Harry'ego mam tutaj taki jeden minus, bo strasznie denerwuje mnie udawanie takiego strasznego bohatera, ze co to nie on, zeby nikt nie szedl za nim - chociaz z drugiej strony wydaje sie taki skromny hm... pogmatwana sprawa ale jego te okrzyki, ze nie bedziesz obrazal moich rodzicow... to jest bardzo pozytywne tylko jakies sztuczne jak na przykalad ogladalo sie film. Co mi sie w nim podoba to fakt, ze nie oglada sie na innych kiedy podejmuje sie czegos.... -------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jego indywidualizm jest łatwy do
wyjaśnienia. Prężył całe "prawdziwe" dzieciństwo w zupełnej
izolacji. Nawet w Hogwarcie nie wszyscy potrafili go zrozumieć. Sytuacja w
jakiej znalżł się po śmieci Syriusza uświadamia mu z całą stanowczością że
dalej pozostaje samotny.
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Hermiona z Krakowa |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 29.06.2004 Skąd: gród króla Kraka =P ![]() |
Harry nie byl nigdy w tej serii
ksiazek moim ulubionym bohaterem. Uwazam, ze rzeczywiscie jest on dziecinny,
infantylny (takie gafy na randce w wieku 15 lat??!! Bez kitu),
trochu glupawy i nie zyciowy (jak miewal te sny to unikal innych, bo bal
sie,. ze ich zje
![]() -------------------- "Wymagajcie od siebie, chocby inni nie wymagali" Jan Pawel II ['] ['] [']
~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
ginny_irlandka |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: LUBLIN!! czocha & gniew & Ireland ![]() |
ehm, jesli tak mowisz, to chyba nigdy nie bylas na randce... sorry, (wiem ze to nie dyskusja o problemach dojrzewania plciowego chlopcow) ale skad harry mialby sie nauczyc jak sie postepuje z dziwczynami?? Od dudley'a???!! on sam nie zaznal milosci, moze miec problemy z jej okazywaniem, a do tego jak wielu starszych chlopakow od niego moze palnac gafe...to normalne, jesli komus na kims zalezy w tak mlodym wieku XD skad ja to znam! Tak na serio to moze rzeczywiscie mial pewna wine, nie rozumial Cho, ale ludzie czesto sie myla, nie rozumieja sie,... inaczej nie rozpadaloby sie wiekszosc malzenstw. sa oczywiscie i inne powody, ale to bylaby zbyt wielka dygresja. zdaje mi sie ze oni do siebie po prostu nie pasuja, nie maja wspolnego jezyka, cho przeszla zbyt wiele. a do tego harry jest troche oziebly... -------------------- I have nothing more to say.
Only the heart can see... Only the heart can see... ***Follow your star*** |
||
Ismena_virgo |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 08.05.2004 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ja bardzo lubię Harry'ego, nie wiem czy
jest najfajniejszy, ale darze go dużą sympatią. Co do tego, że wszystko mu
sie udaje, jest to uzasadnione, w końcu tylko on ma większą lub taką samą
siłe jak Voldemort. I dlatego jest ta książka napisana właśnie o nim, więc
co sie dziwić, że wszystko mu sie udaje? Zresztą nie wszysko.... Tak ogólnie
to ma wady, które najbardziej uwidocznione są w 5 cz. jednymi z nich są np
lekkomyślność i egozim.
|
ginny_irlandka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: LUBLIN!! czocha & gniew & Ireland ![]() |
tak nagle przyszlo mi namysl.... jak to ja
z ma wena tworcza.... mianowicie:
ludzie, ktorzy maja jakas misje na ziemi, ktorzy sa wyjatkowi, unikalni, ktorzy wykraczaja po za szara mase i nosza w sercu szczegolne dary, nie moga byc normalni. bo oni sa inni. Harry tez jest odd, poniewaz przychodzi na swiat w celu wykonania waznej misji. dlatego czasem wydaje sie byc zimny, nieczuly, nienormalny, denerwujacy..itp itd. gdyby byl grzecznym, zwyklym chlopcem, nie zwracajacym uwagi, tak jak np neville (no, ostatnio sie zmienil) to niemialoby sensu. a tak jest kontrowersyjny, zagadkowy, ok, mozna go czasem uwazac nawet jak leciutko niezrownowazonego =D i tylko on pokona Volda. zmieniam o nim zdanie, po swoim ostatnim wniosku. nie chce harry'ego macho, nie chce harry'ego lalusia. chce harry'ego crazy. ![]() -------------------- I have nothing more to say.
Only the heart can see... Only the heart can see... ***Follow your star*** |
Irwena |
![]()
|
||||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Ja nie przepadam za Harry'm bo jest
dla mnie zbyt sztuczny - ginny : dobrze mówisz
dokładnie. Ale dla mnie jest zbyt zimny, nieczuły i troszkie zbyt nienormalny i denerwujacy (: bo wiecie po prostu kiedy czytam ksiazke to albo wyobrazam sobie bohaterow, ich zycie, wyglad itd. wszystko o czym nie mowi ksiazka albo 'nakladam' obraz bohatera na kogos kogo znam. w przypadku Harry'ego bardzo trudno bylo mi wyobrazic sobie chlopaczka ktory byl przesladowany, osamotniony i nagle okazalo sie ze jest bogaty, znany i lubiany - a ktory zachowuje sie ... no nie wiem nie dam przykladow nie chce mi sie myslec ![]() ide sobie wlasnie na imprezke i sie nudze ale nie mam glowy do myslenia o dziwnych zachowaniach doractajacego Pottera ![]()
tu sie zgadzam (: harry byl bez
doswiadczenia. usprawiedliwia go to (: zresztom to wina tej calej Cho - taki
bogaty przystojniak z Pottera
![]() -------------------- Zawiodłam się na nim... Ale z drugiej strony... On nigdy nic nie obiecywał... On nie wie...
TGZK rulezzz XD!!! Don't you cry... ja chcę tam wrócić!!! |
||||
Kasjopeja |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 05.07.2004 Skąd: Zakon ![]() |
Ja jestem tutaj dopiero od niedawna i nie przeczytałam w tym temacie wszystkich waszych wypowiedzi, więc jak będę się powtarzać po innych, to mi wybaczcie. W każdym razie ja osobiście lubię Harry’ego za wiele cech, których nie będę tutaj wymieniać i moim zdaniem nie jest idealny (tak jak niektórzy piszą). Dla mnie to czy lubię bohatera, czy nie, nie zależy od wyglądu. Dla mnie ważniejszy jest charakter. Bo muszę przyznać, że według opisu w książce Draco jest dosyć ładny, a ja ninewidzę tego ********** (można sobie zastąpić „piiiiiiiiii”). Ja osobiście, żeby książka mi się podobała muszę lubić głównego bohatera i się z nim jakoś identyfikować. To pewnie dlatego nie czytam wielu Fan Fiction, które są świetne w stylu, ale bohater jest całkiem do kitu
![]() -------------------- Cienką linię między dobrem a złem łatwo przekroczyć.
|
Anita |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 88 Dołączył: 13.05.2004 Skąd: (z)myślona ![]() |
Dlaczego nie będziesz ich wymieniać? Wymień! Przynajmniej się czegoś o nim dowiemy- może czegoś nowego!? pe-es'ka: Witamy!!! ![]() -------------------- |
||
Kasjopeja |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 05.07.2004 Skąd: Zakon ![]() |
Jak chcesz... Już wymieniałam je na innym
forum. Lubię Harry’ego za to, ze jest odważny, że jest szlachetny, że
jest głównym bohaterem, że ma taką smutną historię, za to, że zrobiłby
bardzo dużo dla przyjaciół i rzuciłby wszystko żeby ratować Syriusza
(niestety ten wstrętny ******** Voldemort to wykorzystał), za to, że mimo iż
dużo się w jego życiu zdarzyło potrafi kochać (nie to co Voldzio), za to, że
jest przyjazny, za to, że wie czego chce, że umie sobie radzić, za to, że
nie jest taką szumowiną jak Malfoy i ogólnie za to, że jest pozytywnym
bohaterem, a ja uwielbiam pozytywnych bohaterów. Chociaż nie wszystko co
wymieniłam, to są cechy charakteru, ale za to wszystko go lubię. Pozdrawiam
wszystkich baaaaardzo serdecznie.
-------------------- Cienką linię między dobrem a złem łatwo przekroczyć.
|
Szara Wilczyca |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 43 Dołączył: 08.05.2004 Skąd: Z Biedronki ;) ![]() |
Harry jest odważny,lojalny,ma lwie
serce,ale jest wrażliwy i ...buntowniczy....Lubię go,choć powinien bardziej
dbać o przyjaźń z Ronem i Hermioną...
-------------------- Ugryźć Cię?
|
Ewelka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
O tak zgadzam się Szarą Wilczycą
dodałabym tylko że Harry jak sie wkórzy to jest BARDZO buntowniczy.
Nie rozumiem tylko co masz na myśli mówiąc ,, powinien bardziej dbać o
kontakty z Ronem i Hermioną " no bo trochę czasami sie kłócą ale oprócz
tego jest chyba Ok ??
|
czadowa_ |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 225 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Białystok ![]() |
Harry jets ok - przeciez Jo nie zrobiłaby
z bohatera swojej książki kogoś wstrętnego. Ma taką historię swojego zycia i
jest takim, że budzi przyjaźń w czytelniku. To, że nie jest jakiś zadufany w
sobie, jest odwazny, przyjaźń ma dla niego największe znaczenie i wszystkie
cechy wymieniane już wyzej
![]() ![]() -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
Puszczyk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
Harry jest klasycznym bohaterem, który moze
nam przypominać Mojrzesza, Artura, Odyseusza lub niezliczone inne postacie w
każdej kulturze. Charakter znamy tylko z przedstawionych zdarzeń i narazie
trudno nam będzie dokładnie ocenić co możemy o nim myśleć. Aby lepiej
odpowiedzieć na pytanie Hagrida, trzeba przyjżeć się temu co Harry myśli
o sobie.
-------------------- ..
![]() |
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
wyjscia sa dwa albo pozostanie skromny
albo tzw.woda sodowa uderzy mu do glowy i to oczywiscie bedzie mialo wplyw
na dalszy przebieg zdarzen
-------------------- szkoła :( :( :(
|
madziula |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 63 Dołączył: 13.06.2004 ![]() |
Kilka osob to juz mowilo ,ale ja
powtorze ...nie rozumiem jak mozna kogos lubic za to ze jest glownym
bohaterem...no ale...no comments..
![]() Ja Harry'ego lubie..najzwyczajniej , jest spoko ...i na pewno nie dlatego , ze jest glownym bohaterem ...bo chyba wole np blizniakow...na przyklad ...nie wiem jak bez nich bedzie w ...Gryfindorze, nudy ...bleh tej .no ale w sumie nie ma co porownywac ...nikt nie ma takich problemow jak Harry... ![]() I dziwi mnie to też lekko (of cors pelna tolerancja) , ze niektorzy przestali go lubic po 5 czesci ja tam z kazda czescia lubie go bardziej ...a w 5 wogole nareszcie pokazal ze nie jest taki mdly... ![]() ![]() NO I SUPER.... P.S: Ale mimo wszystko rzeczywiście zamiast wrozbiarstwa moglby sie uczyc kobietoznawstwa ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez madziula: 10.07.2004 23:58 -------------------- "....And I give up forever to touch You...'cause I know, that You feel me somehow...You're the closest to heaven that I'll ever be...And I don't wanna go home righ now....
And all I can taste is this moment ...and all I can breathe is your life...'cause sonner or later it's over ...I just don't want to miss You tonight...." "Życie,choć piekne tak kruche jest, wystarczy jedna chwila, by stracić je..."(*) "Lece,bo chcę..lece bo życie jest złe,czy są pieniądze czy nie ,lecę bo wolność to zew...Lece bo wciąż Kocham Ciebie ...Kocham Cię..." |
Sunlight Priestess |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 97 Dołączył: 26.06.2004 Skąd: Privet Drive, Surrey ![]() |
Jestem po prostu pewna że Syriusz przez 12 lat w Azkabanie widział się z kobietai codziennie. A co do Harry'ego to go lubię bo nie ocenia ludzi zbyt pochopnie i jest raczej przyjaźnie nastawiony do społeczeństwa. + wszystko wymienione wcześniej ofkors -------------------- Nieśmiertelność. Nie ufam. Nie wierzę. Nie toleruję. To nie istnieje.
![]() |
||
Sędzia Dred |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 29.06.2004 Skąd: Pcim Dolny ![]() |
straszliwie przyjaźnie... a najbardziej to kocha ślizgonów... :] w ogóle nikt go nie wkurza. nie, nie... no i oczywiście nawet po śmiercu Syriusza cały świat był dla niego piękny i różowy. gość ma wieczny lol na twarzy, no po prostu.. (efff....) Ten post był edytowany przez Sędzia Dred: 10.07.2004 22:03 -------------------- Nie jestem konsumentem mieszczącym się w standardzie
Nie jestem gatunkiem skazanym na wymarcie Nie jestem obiektem medialnego hałasu Jestem nielegalnym zabójcą czasu /Dezerter/ |
||
Sunlight Priestess |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 97 Dołączył: 26.06.2004 Skąd: Privet Drive, Surrey ![]() |
Mówiłam o całokształcie
Harry'ego a nie o obecnym stanie jego psychiki.
-------------------- Nieśmiertelność. Nie ufam. Nie wierzę. Nie toleruję. To nie istnieje.
![]() |
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja lubie Harry'ego za to ze jest
odwarzny, fajny
![]() ![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 07:38 |