Co myślicie o Harrym?, Jako
postaci książkowej...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Co myślicie o Harrym?, Jako
postaci książkowej...
madziula |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 63 Dołączył: 13.06.2004 ![]() |
Sunlight....ja mówie o młodych latach
Syriusza...gdy mial tyle co teraz Harry,...
![]() Dobrze że ma Hermionę...gorzej jak do niej coś poczuje...i nie bedzie weidział..nie n owtedy to jzu chyba bedzie wiedzial... Ten post był edytowany przez madziula: 11.07.2004 00:00 -------------------- "....And I give up forever to touch You...'cause I know, that You feel me somehow...You're the closest to heaven that I'll ever be...And I don't wanna go home righ now....
And all I can taste is this moment ...and all I can breathe is your life...'cause sonner or later it's over ...I just don't want to miss You tonight...." "Życie,choć piekne tak kruche jest, wystarczy jedna chwila, by stracić je..."(*) "Lece,bo chcę..lece bo życie jest złe,czy są pieniądze czy nie ,lecę bo wolność to zew...Lece bo wciąż Kocham Ciebie ...Kocham Cię..." |
sowu |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 06.07.2004 Skąd: Gdańsk ![]() |
harry to fajna postac .niesty wedlug mnie daniel(film) niszczy tą fajność
|
Bellatriks |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: stąd Płeć: Kobieta ![]() |
Czasami Harry jest fajny, ale nie gustuję w
facetach aż tak wrażliwych... LoL
![]() ![]() ![]() |
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
harry jest troche dziwny, no to jest fakt ze nie ma ash takiego poczuvia humoru jak Ron...za wolno mysli i jest za bardzo porywczy, nie potrafi planowac itp. ale to były wady...zalet ma duzo i chyba za to go lubie...spoxchłopaczek
![]() |
Mikrus |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 07.04.2003 ![]() |
można sie z toba zgodzic... ale po 5 czesci mozna zauwazyc ze jest bardzo normalnym chlopakiem....<oprócz tego ze magicznym ![]() ![]() ![]() po tym jak sie denerwowal na wszystkich...rona hermi...cho... |
||
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
nie wiem co wy chcecie od tego
Harry'ego :) on jest moim zdaniem fajny, ma troszke mniej wyrazu niz np.
Snape, moze jest troszke zbyt idealny :P ale w 5 tomie pokazal swoje wady:
lekkomyslnosc, porywczosc, impulsywnosc, msciwosc (ale uzasadniona :/) i
jakby uwazanie ze jest wazny, cos wpadajacego w arogancje :P. jest lojalny
(chyba dobrze napisalam :> jola lojalna... no chyba dobrze) odwazny i
szlachetny. mowicie ze nie ma poczucia humoru... mial je w poprzednich
czesciach, rzucal tekstami czasem nawet dosc fajnymi, zartowal sobie, ale
rzeczywiscie mial pelno powodow do smiechu w 4 i 5 tomie :/.
W IV tomie: a) ktos chcial go zabic b) Cho byla z Cedrikiem c) stres zwiazany z turniejm d) te dziwne sny i wizje e) super opowiesci naszej kochanej Ritki :P f) wszyscy mieli polewke z tych cudnych kawalkow Skeeter g) jego kumpel byl zazdrosny itd. w V a) wszyscy sie z niego smiali b) zadnych wiesci ze swiata, nie wiedzial co sie aktualnie dzieje z Voldem c) cala sprawa z Dursleyami d) przesluchanie e) niepokoj o innych (Vold powrocil, i tylko on i kilka innych osob w to wierzylo_ f) te sny itd. g) super szlabany Umbridge, Baaaaa cala Umbridge ;P h) oklumencja ze Snapem i) Hagrid najpierw nie obecny, potem z klopotliwym braciszkiem, potem wywalony j) no... dowiedzial sie jaki fajny byl jego tatus k) cala sprawa z Cho l) smierc Syriusza :( m) obwinianie sie n) sprawa z przepowiednia dobra juz skoncze bo mi alfabetu zabraknie :P no wiec rzeczywiscie tylko usiasc i sie smiac na jego miejscu. no... ja w takiej sytuacji tez bym nie miala poczucia humoru :P Ten post był edytowany przez voldzia: 26.08.2004 12:59 |
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
w sumie voldziu masz racje
![]() ![]() |
Teodora |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 260 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: dworzec kurski Płeć: Kobieta ![]() |
harry jest po prostu osobą bardzo dotknięttą przez zycie bo nie miał on od najmłodszych lat powodów do radości i tak jest mniej rozgoryczony jakby sie można było spodziewać...śmierć starych, durslley'owie,snape, voldi, dziedzic i cała ta komnata, niby- prześladowanie przez blacka, stres turnieju, śmierc cedrica, powrót voldiego, szykany,sny, umbige, smierć blacka, przepowiednia jak na pietnastolatka to duzo przezył nie da sie ukryć
dopiero w piątej części jako tako poznajemy jego jak to juz ktoś powiedział buntowniczy charakter, no bo powiedzmy sobie szczerze jakich emocji mozemy sie spodziewać po 12 13 latku?? chłopcy w jego wieku grają w piłke a nie zadaja sobie egzystencjalne pytania i wybuchają gniewem z powodu słynnej urażonej męskiej dumy... ja ogólnie lubie Harry'ego ale nie da się ukryc jest trochie wontły ale to się moze zmieni... -------------------- m
|
Ana |
![]() ![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 30.08.2004 ![]() |
Mi Harry wydaje mi się poprostu chopcem który przeżył w życiu wielką tragedie- stacił rodziców .Od początku bardzo mi się spodobał jednak nie jest on moją ulubiona postacią
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Anulcia |
![]() ![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 116 Dołączył: 17.09.2004 Skąd: Radom...->taka dosyć duża wioska ![]() |
QUOTE harry jest po prostu osobą bardzo dotknięttą przez zycie bo nie miał on od najmłodszych lat powodów do radości i tak jest mniej rozgoryczony jakby sie można było spodziewać...śmierć starych, durslley'owie,snape, voldi, dziedzic i cała ta komnata, niby- prześladowanie przez blacka, stres turnieju, śmierc cedrica, powrót voldiego, szykany,sny, umbige, smierć blacka, przepowiednia jak na pietnastolatka to duzo przezył To prawda... Mając takie życie, to poprostu chyba nie mozliwe, żeby mieć jakie kolwiek poczucie humoru!!! Ja bym się chyba już nigdy nie uśmiechnęła. A na Harry'ego spadają wciąż nowe nieszczęścia... ![]() ![]() ![]() normalna osoba zniosłaby coś takiego! Ten post był edytowany przez Anulcia: 22.09.2004 22:58 -------------------- Facet z natury swej cierpi na nieuleczalne upośledzenie emocjonalne :]
--------------- ![]() |
Kwas |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 09.08.2004 ![]() |
Nie wiem czy ktoś napisał podobnie jak ja,bo nie czytałem reszty postów- nie wszystkich znaczy się.Nie jest do końca prawdą co niektórzy piszą:np:
QUOTE Chodzi Ci o bohatera? Jeżeli tak, to niecierpię go. To postać (dla mnie) najgorsza z całej książki. Po prostu denerwuje mnie jego zachowanie, charakter. Biedna sierota pokonująca w każdym tomie Volda. Błe. Rowling przedstawiła go jako prawie ideał. Bystry, przyjacielski, koleżeński, mądry, waleczny, odważny, bohaterski. Tandeta. Pokonuje wszystkie trudności, lubią go nauczycielowie (co prawda nie wszyscy, ale..), jest pokrzywdzony, zawsze wygrywa ==" Nie, dziękuje - nie skorzystam Nie lubię Pottera, nigdy go nie lubiłam. Jeśli chodzi o charakter to sądze, że jest wielu dobrych ludzi nie tylko potter: Ja sam staram się być dobry,koleżeński,przyjacielski odażny,co prawda nie wszystko mi sie udaje staram się być dobrym czlowiekiem.Gdy moi koledzy nabijają się z takiej jednej biednej rodziny co niedawno się w prowadziła 9cioro dzieci(tak jak rodzina Rona)Wcale mnie to nie śmieszyło-jak się z nich śmiali to stałem cicho i nic nie mówilem.Później pogadałem z jednym gościem co o tym myślę i przynajmniej chamują przy mnie.Naśmniewanie się z kogoś nigdy mnie nie bawiło,nigdy... Każdy kto jest postawiony przed wyborem wyzwaniem i ma taki charakter jak napisałem stara się sprostać wyzwaniu pomóc innym- to jest normalne u dobrych życzliwych ludzi.Porównajcie Harry'ego z Jamsem.Z nikogo się nie wyśmiewa a jego ojciec minmo iż też chyba był dobry miał inny charakter lubił się popisywać był takim menem-może nie do końca ale tak to wyglądało no ale z tego wyrósł. Ktoś napisał,że leprzy jest Slytherin.Tam są właśnie takie szumowiny które myślą tylko o sobie i o własnym tyłku inni się nie liczą.Harry przez swoje życie gdyby miał inny charakter zaczął by palić,pić brać w żyłe.Sądze,że postąpił bym tak samo jak Harry.Próbował bym tylko żyć dobrze nie robiłbym rzadnych głupot. Właśnie tacy mięczacy i dobrzi życzliwi ludzie pokazują swoją odwage w chwilach zagrożenia gdzie jacyś Macho ratowali by tylko własny tyłek. F.K.Rowling chyba bardzo dobrze zna psychikę człowieka.Bo to co napisała to samo życie.Tak jest naprawdę. |
Anulcia |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 116 Dołączył: 17.09.2004 Skąd: Radom...->taka dosyć duża wioska ![]() |
Taaaaak...
QUOTE Ja sam staram się być dobry,koleżeński,przyjacielski odażny,co prawda nie wszystko mi sie udaje staram się być dobrym czlowiekiem.Gdy moi koledzy nabijają się z takiej jednej biednej rodziny co niedawno się w prowadziła 9cioro dzieci(tak jak rodzina Rona)Wcale mnie to nie śmieszyło-jak się z nich śmiali to stałem cicho i nic nie mówilem.Później pogadałem z jednym gościem co o tym myślę i przynajmniej chamują przy mnie.Naśmniewanie się z kogoś nigdy mnie nie bawiło,nigdy... Fajnie, ze na świecie są jeszce takie osoby, kiedy wokół jest tak dużo chamstwa i złości. ![]() A nie myślicie, że Rowling przedstawiła tak dużo zalet Harry'ego (miły, wrażliwy, odważny) dlatego, że właśnie tych cech jest tak mało u ludzi??? Jest zbyt idealny? Przecież książka właśnie po to jest, żeby oderwać się od szarej rzeczywistości!! Jesli powtórzyłam czyjąś wypowiedż to mi wybaczcie, bo również nie czytałam wszystkich postów. ![]() -------------------- Facet z natury swej cierpi na nieuleczalne upośledzenie emocjonalne :]
--------------- ![]() |
BeBe |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 229 Dołączył: 11.08.2003 Skąd: Gorzów Wlkp. /szary Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Do mnie postać Pottera kompletnie nie przemawia. Idealny chłopczyk, pokrzywdzony przez los o wielkim serduszku....a guzik prawda. Wiele osób nigdy nie poznało swoich rodziców lub straciło ich w dzieciństwie i są naprawdę sympatyczni, nie mają na tym tle kompleksów(?). Jest odważny? Raczej próżny, narwany i skupiony tylko na sobie.
-------------------- L'amitie doit etre cultivee comme un grain...
Uczę sie Poznania./ Mam go w dupie i uczyć się go już nie zamierzam. |
Hermiona z Krakowa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 29.06.2004 Skąd: gród króla Kraka =P ![]() |
Coosh do przeczytania V tomu Harry mi nie przeszkadzal. Czasami mnie smieszyl, czasami wkurzal. Nie byl on niewatpliwie moim ulubionym bohaterem (Hermi
![]() ![]() ![]() ___________________________________________________________________ Ale co by nie powiedziec, to HARRY jest glownym bohaterem tej boskiej ksiazki, tej najpopularniejszej ksiazki wszech czasow, ktora poderwala dzieci to czytania. Te VII tomow to JEGO historia. I przez te V tomow, zylismy razem z NIM. Wiec nie narzekajmy na niego. Gdyby jego nie bylo, tio nie bylo by naszych ulubionych bohaterow- Hermiony, Rona, Luny, Syriusza, Lupina, Hagrida.... Lubiac ksiazki o HP, musimy i przynajmniej tolerowac Harry'ego.... -------------------- "Wymagajcie od siebie, chocby inni nie wymagali" Jan Pawel II ['] ['] [']
~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
Koralina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
Moja skromna opinia
![]() Wady: Najpierw robi potem myśli. Zbyt uparty - gdy wpadnie na jakiś pomysł, nie słucha słusznych rad innych. W V tomie nie doceniał jak ważna jest przyjaźń i kim byłby bez niej, ukazując to w kłótni z Ronem i Hermioną. Uznawanie, że tylko on na świecie może coś zrobić i zadanie przypisane jest jemu, tendencje Herkulesa. Nerwowy - nie słucha wyjaśnień, tylko wyładowuje swoją energie. Zalety: Odważny, wierny, szlachetny. Nie myśli o sobie, tylko o innych - woli, aby inni byli szczęśliwi za cene jego śmierci. Nie wiem, czy to pozytywna cecha ale zawsze ma własne zdanie, nie "stoi cichy w kącie". Asertywny, co jedynie nie sprawdza się w stosunkach damsko - męskich. Szczery, nawet przed Knotem chciał się przyznać o GD, tylko Dumbledore go powstrzymał. Ogólnie Harry jest postacią pozytywną, ale nie tak nieralną, posiadającą same zalety jak to spotykamy na bajkach. Wzbudza pozytywne uczucia, da się go lubić. W każdej części czuć, że dorasta i zmienia się z każdego tomu na tom. Nie pozostaje postacią bez skazy. W I i II tomie nie przepadałam za nim, bo praktycznie wogóle się nie odzywał, był za bardzo zastraszony a potem zaczął wyrażać swoje uczucia i pokazał, tak jak Ginny że ma charakter, i to silny. Ten post był edytowany przez Koralina: 24.09.2004 16:42 -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Według mnie Harrus jest w porzątku... czasami jest denerwujący, ale da się strawić... ogółem jest ok
![]() -------------------- |
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
QUOTE(Koralina @ 24.09.2004 15:42) Szczery, nawet przed Knotem chciał się przyznać o GD, tylko Dumbledore go powstrzymał. heh w tej sytuacji to chyba okzal sie bardziej butny niz szczery ![]() Za co lubie Harry'ego? Jest gotowy na kazde poswiecenie, by chronic najblizszych, lojalny, miły, przawie z kazdym moze znalezc nic porozumienia, odwazny, honorowy. Jednak czasami nie panuje nad emocjami, zchowuje sie irracjonalnie, jakby nie mial instynktu samozachowawczego. Cos mu kaze by prawie samu zdobyc kamien filozoficzny, leciec do departamentu tajeminic itp. o ile jest to jego wada jest rowniez jegoe zaleta. hmm ale czasami robi idiotyzmy, ktore nie wynikaja z tego by np. chronic bliskich, chodzi mi tu o branie przeppowiedni z pułki, zanurzenia sie w mysloodsiewni z najgorszym wspomnieniem Snape'a itd. Gdyby tak czasmi troche bardziej pomyslał... PS. Hermiono z Krakowa, w ktorych momentach Harry wg. Ciebie zachowywal sie jak 'glupi chloptas'? -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
QUOTE PS. Hermiono z Krakowa, w ktorych momentach Harry wg. Ciebie zachowywal sie jak 'glupi chloptas'? jeszcze sie pytasz=P? te jego 'inteligentne' zachowania, wyżywa sie na przyjaciolach, chociaz oni nie sa niczemu winni, nie potrafi zachowac sie przy Cho, zamiast troszke pomyslec [to naprawde nie boli...XD] to pcha sie do D.T narazając nie tylko siebie, ale i innych, nie slucha Hermiony, chociaz to ona, jak zwykle ma racje... mozna by wymieniac i wymieniac. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
QUOTE(vigga @ 28.09.2004
20:41) QUOTE PS.
Hermiono z Krakowa, w ktorych momentach Harry wg. Ciebie zachowywal sie jak
'glupi chloptas'? jeszcze sie pytasz=P? te jego 'inteligentne' zachowania, wyżywa sie na przyjaciolach, chociaz oni nie sa niczemu winni, nie potrafi zachowac sie przy Cho, zamiast troszke pomyslec [to naprawde nie boli...XD] to pcha sie do D.T narazając nie tylko siebie, ale i innych, nie slucha Hermiony, chociaz to ona, jak zwykle ma racje... mozna by wymieniac i wymieniac. hmm czy pchanie sie do DT by ratowac czlowieka ktorego sie kocha jest az takie glupie? dla mnie to nie bylo zachowanie 'glupiego chloptasia'. co to znoaczy ze nie pootrafi zachowac sie przy Cho? oki pare razy nawrzeszczal na Rona i Hermione, co nie bylo zbyt madre, ale zeby od razu 'chloptas' ? ![]() -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
Martusia |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 29.09.2004 ![]() |
Według mnie podróż do Departamentu Tajemnic
tylko z garstką przyjaciół przeciwko Voldziowi była idjotyzmem... No ale nie
sadze zeby z tego powodu nazywac go "głupim chłoptasiem"
![]() Wracając do tematu... W sumie lubie Harry'ego, chociaz niekiedy zachwuje sie na prawde głupio:) Czasem odnosze wrażeie, że chce za wszelką cene zgrywac bohatera. |
Hermioncia13 |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 73 Dołączył: 27.12.2004 Skąd: Z niestąd:P Płeć: Kobieta ![]() |
Harry w książce został pzredstawiony
jako idealny chłopak : odważny , czuły , miły itp itd. Ale szkoda że tacy
chłopacy nie istnieją .................
![]() Ale ma też jedną wadę : za żadko używa rozumu............... Wyprawa do departamentu tajemnic może była potrzebna ale zbyto pochopnie podjęta. Ten post był edytowany przez Hermioncia13: 29.12.2004 17:51 -------------------- |
Psia Gwiazda |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 26.12.2004 ![]() |
czytam czytam i widze ilu ludzi mowi o nim,
ze jest idealny. e.. sory,a el moim zdaniem wrzeszczenie na przyjaciol,
niecierpliwosc, zapatrzenie w siebie itp to raczej wady, a one
charakteryzuja Harry'ego.
pozatym moim zdaniem on wcale nie jest slabo zarysowany :/. jest zarysowany NAJLEPIEJ ![]() ![]() ![]() -------------------- [size=3]~~**Członek Stowarzyszenia THE FULL MOON -fanklubu R.Lupina**~~[/size
umarl... kto mi odda morze lez ![]() ![]() ![]() ![]() TOM MARVOLO RIDDLE - - I AM LORD VOLDEMORT ~~MÓJ BLOGASEK~~ |
żaba |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) ![]() |
Wiedomo, że kochał Syriusza i rzucil mu się
na ratunek...to zrozumiałe. Ale skoro tak bardzo go kochał powinien zrobić
wszystko żeby mu pomóc. I dowiedzieć się jak to może zrobić. Przecież nie
zawsze pomoc oznacza wejście do Depertamentu rozwalenie 20 śmierciożerców,
pokonanie Voldemorta i uratowanie Syriusza...czasami może to pogorszyć
sprawę
![]() ![]() teraz latwo tak mowic i mimo tego wszystkiego co tu napisalam...pewnie bym zrobila to samo co Harry.....ale najpierw posluchalabym Hermiony do konca i w ogole ![]() -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
Psia Gwiazda |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 26.12.2004 ![]() |
ja bym jej raczej nie sluchala.... bo, tak
jak Harry, balabym sie, ze bedzie za poxno. no i kto by chcial (jako
Harry)isc do Snapa po pomoc?? :/ ja nie
![]() ![]() -------------------- [size=3]~~**Członek Stowarzyszenia THE FULL MOON -fanklubu R.Lupina**~~[/size
umarl... kto mi odda morze lez ![]() ![]() ![]() ![]() TOM MARVOLO RIDDLE - - I AM LORD VOLDEMORT ~~MÓJ BLOGASEK~~ |
Anulcia |
![]()
|
Po skończeniu czytania V tomu po raz
pierwszy tak sobie myślałam, że gdyby Harry wcześniej wiedział, że prezentem
od Syriusza było dwukierunkowe lusterko, to Syriusz by nie umarł - Harry
przed wyruszeniem do DT mógłby wtedy upewnić się, czy Syriusz siedzi na
Grimmauld Place. Wizja, że śmieci Syriusza mozna było przecież zapobiec, że
to wszystko mogło się potoczyć zupełnie inaczej bardzo mnie wtedy
przytłoczyła. Ta jego śmierć wydawała sie taka... bezsensowna. To troche
zamotane, ale chyba wiecie, o co mi chodzi...?
-------------------- Facet z natury swej cierpi na nieuleczalne upośledzenie emocjonalne :]
--------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 07:38 |